Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Ječmínek světlý ležák

Údaje o pivu

  • Název piva: Ječmínek
  • Pivovar: První hanácké domácí pivovar U krále Ječmínka
  • Země, město: Česká republika, Prostějov
  • Styl: český světlý ležák
  • Alkohol: neuveden
  • Forma: točené 0,5 l — Pivní slavnosti malých pivovarů - Ježov
  • Stupňovitost: 12°

Hodnocení

Barva

zlatohnědá, pivo čiré

Pěna

bílá, hustá, stabilní

Vůně

sladová s chmelovým pozadím

Chuť, říz

Nástup chutí ideálně ležákovský – sladový s chmelovým doprovodem. Sladové tělo piva plné a kulaté, vše harmonicky spojeno. Sladovost piva doprovázena lehkou medově laděnou příchutí. Pitelnost výborná, říz mírně vyšší – optimální. Opravdu povedený kousek.

Další komentář

Jako vzorek číslo dvě jsem si na slavnostech dopřál Ječmínek 13 višňový. Chuťově velmi zajímavá záležitost – bral jsem jí jako ochucený ležák – znaky piva byly obdobné, jen doprovázeny višňovým aroma a pivo bylo hezky nasládlé až sladké. Nebyl jsem schopen odpovědně určit, zda se jedná o přídavek ovocné složky do hotového piva (jen se k této variantě přikláním) či zda se jedná o višňové pivo vyrobeno od základu s ovocným podílem. Bohužel, na slavnostech nikdo z pivovaru nebyl, tak tato moje otázka zůstala nezodpovězena.

Fotografie

Ječmínek 12

 

Výsledek (?)

1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod0 bodů0 bodů0 bodů
7 bodů z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (14 hlasů, průměrné hodnocení: 7,36 z 10)
Loading...Loading...

Vlastnosti: , , , , , , , , ,



Komentáře

  • Lukáš "Elf" Provazník napsal:

    K tomu višňovému, dělá se z jejich spodně kvašeného pšeničného piva a přidává se do něj višňová tresť. Pan sládek, který není zrovna nadšený, že musí tuhle hrůzu vařit mi říkal, že je to jejich nejžádanější (sic!) pivo vůbec.

    • Moro napsal:

      Díky Lukáši,
      přiznám se bez mučení, že višeň byla natolik dominantní, že jsem tam vůbec neodhalil pšeničný podíl. Pravdou je, že o pivo byl na slavnostech opravdu velký zájem. Já ochutnal jeden ležák + jednu višeň a mazal ke stánku Pivovaru Vyškov, kde jsem „vydržel“ po zbytek času 🙂

    • pinkano napsal:

      Ovocná piva jsou důvodem naprosté degradace pivovaru Richard a i ostatních menších pivovarů jak se tak koukám. Tak snad se to nestane i tady.

  • oncudora napsal:

    Ahoj,jsem z Prostějova a u „Ječmeňa“ jsem byl nespočetně mnohokrát:-) většinou si dávám zmíněnou dvanáctku a když uvařej na velikonoce či vánoce nějakej ten speciálek okoštuji i ten…všeobecně za problém jsem schledal nestálost nevím jak to dělaj někdy ji pivo výborný jako křen jindy za moc nestojí.Typnul bych to na a klasickou nestíhačku prostě to z tanku stočej dřív něž je zdrávo hlavně když je co točit, ale je to jen moje teze….
    Jinak tam chodím rád už víc jak 10let…

  • Adam napsal:

    Nevím jak ostatní, ale já po pivu od Ječmínka mám vždy druhý den střevní problémy. Pivo musí být pivo a ne průjmák.

  • Ladináč napsal:

    Souhlasím s Adamem.V roce 2012,kdy Ječmínka začali čepovat v Kojetíně jsem jich mohl vypít více.Teď to užíváme proti zácpě.

Napsat komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »