Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Schwarzenberg 10 %

Údaje o pivu

Hodnocení

Barva

Zlatá, čirá.

Pěna

Pěna je hustá a stabilní. Pěkně kroužkuje.

Vůně

Vůně mírně sladová s chmelovým koncem.

Chuť, říz

Chuť spíše méně plného charakteru odpovídající stupňovitosti, přesto však není ochuzena o nic z toho, co bych očekával od pořádného pilsneru. Začátek je výrazně chmelový, střed sladový a lehce nakyslý…skvělý je ovšem smetanový konec se sladovým dozníváním. Říz střední až slabší, nezdá se to však býti na škodu.

Další komentář

Pitelnost výtečná, svěží letní, řekl bych „pracovní“ pivo. Oceňuji opravdu povedený krigl, který se nejen dobře drží ale i se z něj dobře pije.

Přiznám se, že během pár týdnů se ze Schwarzenberga stala má oblíbená desítka. Bohužel mi tato radost dlouho nevydržela neboť hospodu, kde jsem si jej pravidelně dával (a odkud pochází recenze), navštívil obchodní zástupce Heinekenu během a dvou dnů veškeré dobroty K Brewery včetně ochutnávek zmizely a byly nahrazeny Starobrnem 11° a Březňákem 10°. Soudě dle výrazů hostů, kteří do podniku chodili na polední menu, jsem nebyl sám, komu tato „změna obchodní politiky“ byla proti srsti. Doufám, že snížená návštěvnost majitele pěkně vytrestá za nerozvážný odklon od kvality k zisku.

Poznámka nakonec: Recenze vychází měla vyjít v den 74. narozenin Karla Schwarzenberga ale kvůli zájmu redakce o rozmanitost příspěvků vychází už dnes. Tak dobrou chuť 🙂

Fotografie

 

 

Výsledek (?)

1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod0,5 bodu0 bodů0 bodů
7,5 bodu z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (29 hlasů, průměrné hodnocení: 7,62 z 10)
Loading...Loading...

Vlastnosti: , , , , , , , , , ,



Komentáře

  • cromagnon napsal:

    Je to opravdu výborná desítka, o to více mě mrzí, že v této hospodě už není, protože v létě se tam pila skvěle…

  • čendabenda napsal:

    máš pravdu,Heineken podělal u nás všechno,pít se to nedá a další smlouvu s nimi neuzavřu.Takový úbytek hostů za celou dobu nepamatuji.Pivo je drahé,nepitelné a člověk je vázán smlouvou o výtoči,kterou nemůže splnit i když to bude dávat zadarmo

    • pinkano napsal:

      O tom bychom docela rádi napsali článek. Pokud nejsi vázaný mlčenlivostí, tak nám napiš detaily klidně na email info@pivnirecenze.cz a můžeme to rozebrat. Jen ať to lidi ví, jak to chodí.

    • cromagnon napsal:

      Obdobný příklad – Tchán má hospodu a je smluvně vázaný Gambrinusu (obvyklé dotace za požadovanou výtoč)… Už před lety nedosahoval určených kvót a kvůli pokutám se uvazoval dále a dále, avšak výtoč mu se vzrůstající nabídkou dobrých piv v Brně stále klesá > pokuta narůstá a je z toho začarovaný kruh. Štamgasti přestali chodit skoro úplně, prostě mají volbu lepšího piva jinde, čili už to bude muset řešit vyplacením se ze smlouvy, protože i když má dobrou kuchyni, Gambrinus mu hosty odhání a vyloženě jej finančně vysává…

    • Pivař Huhin napsal:

      Bohužel jseu i opačné případy. Např. Zelený dveře v Brně. Mrkněte na jejich web a nabídku piva. 🙁
      Dal bych to do diskuze sem, protože tamní informace užz není aktuální, ale nejde mi to:
      http://pivnirecenze.cz/ochutnavkove-hospody-s-treti-pipou-v-cesku-a-na-slovensku

      • umbob napsal:

        Připojuji se.Šlo by otevřít diskuze u všech článků, které tady máte?

        • gum napsal:

          Co se týče diskusí u Stránek, jsou skutečně vypnuté (resp. není tato funkcionalita obsažena v šabloně). Máme to už delší dobu na TODO ale zatím jsme se k tomu nedostali.

    • Kuba napsal:

      Co vede majitele hospody, že se odhodlá k takové změně? Je to tak, že obchoďáci slibují modré z nebe nebo proč???

      • Petr napsal:

        Pár slov k obchodním praktikám našich „TOP“ dodavtelů. Jak to funguje?
        Hospodský potřebuje investici do hospody nebo pro sebe na nové auto (toto platí bohužel mnohem častěji) a tak skočí na vějičku – vezme nemalou finanční dotaci od pivovaru. Protože chce peněz co možná nejvíc peněz a obchoďák chce zase bejt frajer u svýho šéfa, většinou objem piva, který je hospodský vůbec schopen prodat i kdyby měl hospodu furt plnou, mírně nadhodnotí. A pak se stane následující:
        1. začne chodit míň lidí – stejnou nabídku má přece dalších xy hospod v okolí a navíc piva z velkovýrobny většinou nejsou žádný zázrak.
        2. hospodský přestane plnit objem, který podepsal ještě o hodně víc, než si původně myslel (i stím nadhodnocením).
        3. pivovar mu buď každý rok vystaví fakturu na pivo, které neprodal a nebo prodlouží smlouvu o čas, který podle reálnýho kšeftu v uplynulém roce hospodký prodal.
        A tak pořád dokola až hospoda zavře, protože tam nechodí tolik lidí, aby se vydělalo alespoň na provozní náklady a něco málo zbylo.
        Na jedné straně super bezúročná půjčka, na straně druhé vývrtka do záhuby.
        Co s tím?
        Znám pár hospodských, kteří toto pochopili a postavili se smlouvě – čepují zajímává piva vedle piv „TOPky“, ketrá jim do hospody přivedou hosty, vydělají tedy na pokuty oze smlouvy a odolávají tlaku „když nebudeš čepovat jen naše pivo, tak…“. Nechci vůbec nikoho nabádat k nedodržování smluvních podmínek, samozřejmě primární blbost je uvázat se k takovéto spolupráci, jen popisuji jednu z možností jak přežít.
        Sorry za dlouhý mail.

        • pinkano napsal:

          Netřeba se omlouvat, naopak, jsme rádi za každé takovéto komentáře. Chceme, aby o tom všichni věděli, aby věděli co se tu děje a jak se velkopivovary podbízí. Jedna známa, co má kavárnu přebírala prostory, kde byl nasmlouván Budvar. Obchoďák pomalu klečel na kolenou a prosil s bulíkem, aby smlouvu nerušila, že má děti a kdesicosi a že nedostane bonus. Jsou to tragédi, kteří bojují o setiny procent na trhu místo toho, aby uvařili pořádné a dobré pivo. Zkrátka místo do obchodu a podpory prodeje investovat do kvality, protože jediný dobrý marketing je dobrý produkt.

        • Kuba napsal:

          Zajímavé povídání. Ale ty hospodké moc nechápu, přijde mi to, jako vzít si půjčku od Providentu…

  • maty 79 napsal:

    A kde je komentář k pivu chlapi,jste zapomněli bo co. Já to pivko znám a je lepší než Gambrinus 10,navíc krásně kroužkuje,což zaručuje spíše výčepní,ale ten říz a ta opakující se pitelnostje zárukou dobrého protivinského piva.

  • Majkl napsal:

    Moc dobrá desítka s velkou pitelností.. chutnala.

  • Chodelkin napsal:

    toto pivo je hnus!

    • PetrM napsal:

      Velmi zajímavé hodnocení piva. Bývá zde dobrým zvykem, že diskutující popíšou svoje vlastní vjemy, které se během ochutnávání piva dostavily a následně předají své zkušenosti ostatním. Tvůj výstup je hodný diskutujících na iDnes, kde je podobných výlevů bezpočet. Doporučuji další seberealizaci právě tam.

    • Moro napsal:

      A to asi proto, že to říkali v Pořadu peklo na talíři, že? 🙂
      Toto pivo znám a upřímně – nemám s ním jakýkoli problém = pro mě rozhodně pitelné.

      • PetrM napsal:

        Já Moro považuju za normální a správné, aby přispívatel do diskuse napsal CO MU NA TOM PIVU VADILO (nebo naopak chutnalo :-)). To je myslím podstata PR – podělit se o vlastní zážitky s ostaními.
        Mimochodem k tomu Peklu na talíři – p. Dočkala osobně znám a vážím si jeho názorů. On také neřekl, že by toto pivo byl nějaký kentus – prostě 10 na žízeň. Bohužel lidi všechno, co Vaněk ukáže, považujou za sračku a hotovo.

        • Moro napsal:

          To jsme minimálně 2, co to považují za normální. Prostě napíšu, co mi vyhovovalo a co naopak ne. Diskuse je od slova diskutovat.
          Toto je pouze jakýsi výkřik ze tmy, proto ten můj komentář, že hnus to bude právě proto, že to proběhlo výše uvedeným pořadem.

  • Chmeláček napsal:

    Právě testuji lahvovou verzi. Výborná chuť i pěna. V „desítkách“ na našem trhu nadprůměr.

  • Ganimoth napsal:

    Dnes jsem jej zkusil a velice slusna desitka, byt jsem z ni nebyl tak nadseny, abych ji dal tolik jako v recenzi. Vic nez 6.5 bych ji nedal. Mozna se i od te doby trochu zhorsila, kdo vi. Ale stale celkem prijemne lehci piti. Kazdopadne jsem si vzal ke srovnani relativne nedavno uvedeny Argus 10 original, ktery jsem uz drive podle ohlasu podezrival, ze jde o prejmenovany Schawrzenberg 10. A rekl bych, ze ano. Drobne rozdily mezi pivy byly, (Argus lepe penil, Schwarzenberg byl malinko sladovejsi), ale u dvou stejnych piv bych toto mozna oznacil za rozdily mezi varkami.

  • Martin napsal:

    Někde jsem četl, že se Schwarzenberg 10 po uvedení nové etikety, které tentokrát poukazují na Platan a nikoli na Schwarzenbergy, změnil a zhoršil, ale já si to nemyslím…etiketa je sice teď jiná, ale pivo chutná stále stejné. Nemohu to sice nyní porovnat se „starým“ Schwarzenbergem, ale ten jsem pil asi před 14 dny a dnes piju „novou“ platanovskou desítku a rozdíl žádný nevidím. Lze si jen přát, aby kvalita zůstala i nadále, a já neměl teď štěstí na nějakou dobrou várku.

Napsat komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »