Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Pardál

Údaje o pivu

Hodnocení

Barva

zlato hnědá, pivo čiré

Pěna

bílá, řidší s velkými bublinkami, brzy opadla

Vůně

mírně sladová, dominantní chmelová

Chuť, říz

Nástup chutí je chmelově hořký, sladovost a tělo piva vnímám, ale je utlačeno do pozadí avizovanou hořkostí. Hořkost je plochá a monotónní. S dalšími doušky sladovost mírně vystoupne, ale vzápětí je opět utlačena do pozadí hořkostí, která je ulpívací, ale není to nikterak zásadní. Bohužel, s množstvím vypitého piva se ulpívání zvyšuje v přímé úměře. Říz piva je vyšší. Ve složení nalezneme upravený chmel.

Další komentář

Pivo Pardál je vlastně skvělým marketingovým počinem Budějovického Budvaru – doslova sesbírali konzumenty nejkonzumovanějšího piva Gambrinus a společně s nimi „vymysleli a vyvinuli“ pivo Pardál. O tom, že se tento počin vydařil svědčí klesající výstav piva Gambrinus. Nepřísluší mi, abych zde hodnotil etiketu piva, jen napíši, že mně osobně se vůbec nelíbí – je to jistě jen otázka vkusu.

Fotografie

Pardál

 

Výsledek (?)

1 bod1 bod1 bod0,5 bodu0 bodů0 bodů0 bodů0 bodů0 bodů0 bodů
3,5 bodu z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (49 hlasů, průměrné hodnocení: 6,08 z 10)
Loading...Loading...

Vlastnosti: , , , , , , ,



Komentáře

  • Rudla napsal:

    Pardála mám rád jako ‚konzumní pivo‘ to znamená, že z těch výčepních levných piv mě nejvíce vyhovuje. Není to jistě žádný zázrak, ale mám rád Budvara a tohle je taková odlehčená varianta. Nicméně u nás točí Pardála jedenáctku a to si dám vždy s chutí. Tu etiketu si Moro dovolím vklidu ohodnotit, že je to to nejhorší na celém pivu. Ten grafik musel být úplně našrot…:-)

    • Moro napsal:

      Už mají novou – bez onoho vytepleného svalovce – rozhodně jí sem dám, protože se dívám, že by to rozhodně chtělo lepší fotku piva!

  • akord23 napsal:

    pivo hodnotit nebudu, ale ta etiketa je opravdu priserna. Nepochopim proc si 4. nejvetsi pivovar nenajme poradnyho grafika, kdejakej domovarnik ma na svem pivu lepsi design. Tohle me nezlaka ani ke koupi, natoz se toho napit

    • Kuba napsal:

      Nedávno jsem čekal pivně nenáročnou návštěvu, tak jsem ho za pár kaček koupil, abych se nemusel vydávat ze svých soukromých zásob (su už taková povaha :D). Ochutnal jsem ho a je to opravdu slabota, čekal jsem přece jen trochu víc.
      _
      Etiketa je zosobněná perverze. Napadá mě při tom, jak imho geniální etiketu má třeba Kocour, i když ta je snad tištěná na inkoustovce a papír stříhají děcka zaměstnanců pivovaru po škole… 😉

  • Ondra napsal:

    Pardálovi se vyhýbám obloukem, ostatně i u normální produkce Budvaru není dle mého o co stát. Ale chtěl jsem jen Kubovi říct, že na termínu „pivně nenáročná návštěva“ nevidím nic špatného a taky to používám – já se pro pivo trmácím často přes celé Brno a návštěvě je fuk co pije…

  • poutnik napsal:

    sice taková piva nepiju, ale díky manželce mám o nich jakýs takýs přehled, kupuju ji domů nějaké „desítky“ a s Pardálem jsem rozhodně štěstí neudělal, stejně jako s Budvarem a Svijanama, Pardál je prý jen taková trochu hořká voda :-), po mnohých pokusech jsme se shodli na desítce z Poličky a Vyškova

  • vlad napsal:

    Ondro,Krouzkovy Budvar je vyborne a Budvar Tmavy velmi dobre pivo. Co sa tyka Pardala,to je slabota.

  • Huhin napsal:

    To jste teda pěkní škrti, pánové. 🙂 Marně vzpomínám na návštěvu, kterou bych uspokojil tímhle. A donést tohle manželce, tak se mnou dva týdny nemluví. 🙂

    Děkuju Morovi (už se ani nedívám, kdo recenzi psal), že je opět kaskadér a dobrovolně zkusil, čemu se jiný dobrovolně vyhne. 🙂

  • hero napsal:

    Chlapi,ale Argus Maestic z Lidlu je fakt prekvapujuco dobre pivo…Nekecam….:) Normalna poctiva 11ka z Protivinu….

  • hero napsal:

    Ale ten DEEP fakt nebrat….stacil iba lok…..a isiel do vylevky…

  • McGrinder napsal:

    V letních měsících na chatu nejlepší konzumní desítka. Večer u grilu Pardálem klidně zapiji 3-4 slivovice a druhý den mě hlava nebolí.

  • Jirka 2 napsal:

    Už několikrát jsem slyšel větu“Ke grilu stačí“No když kupuje špekáčky za 50 a slivovici s metylem tak snad.Tímto pivem si grilovačku kazit nebudu.A dobrou slivovici není proč zapíjet.

    • McGrinder napsal:

      Co je to špekáček?! My na moravě když grilujeme, tak pořádnou flákotu masa. A slivovici pálíme ze švestek.

      • Kuba napsal:

        No, kvalitní špekoň nebo klobáska na grilu taky vůbec není k zahození a s tou naší Moravou a slivovicí bych byl opatrnější, pár lidí po „pravé moravské slivovici“ odešlo do nebeských palíren…

        Já vím, že to s domácí slivovičkou (a s trnkama vůbec) nemělo nic společného, ale ta osa Morava – slivovice – methyl je stále živá… 🙁

        • poutnik napsal:

          Methyl byl přece z Polska ne? A koneckonců, žádný slušný pivař by si nekoupil chemickou trestí ochucenou lihovinu někde ve stánku…..to tak možná zoufalci, co do sebe dobrovolně lejou Radegasty, Gambrinusy a Starobrna….

  • Kuba napsal:

    😀

    …ale narážel jsem na toho týpka, co po internetu inzeroval „pravou valašskou slivovici“ a dodával vražednou směs methylu, ethylu a tresti…

    • McGrinder napsal:

      Tak toho týpka v tom jeho moku měli utopit! Je fakt, že po metanolové aféře beru slivku jen od kamarádů, kde vím, že je opravdu ze švestek. I když tuto zimu vedl na celé čáře produkt ze zelených rynglí.

  • McGrinder napsal:

    No, tak už to na chatách chodí. Popíjí se pivko a prokládá se slivkou.

  • lunruj napsal:

    No, buď se něco za ty měsíce změnilo, nebo se prostě neshodneme. Podle mě minimálně průměrné pivo v kategorii desítek, lepší než většina desítek z velkých pivovarů. Není nějak zvlášť zajímavé, ale zase bez výraznějších vad, pokud si pamatuji dobře Gambrinus a pokud ho výrazně nezměnili, tak je Pardál podstatně chuťově výraznější. (Vy mě ještě přimějete, abych se překonal a jedno G10 si koupil, v rámci objektivity.)

  • zdeny napsal:

    Ať si tvrdí kdo co chce. Mně Pardál chutná. Sice žádná velká sláva, ale slušné pivo. Na točené jsem zatím nikde nenarazil.

    • Martin napsal:

      Připojuju se k názoru, Pardál je dobré pivo…piva z malých pivovarů asi nepředčí, ale jedná se o kvalitní pivo, z kvalitních surovin a za velmi rozumnou cenu. Je opravdu hodně hořký, ale takové má přece pivo být, zvlášť když ho pijou chlapi…vždyť se na jeho tvorbě podíleli. A další výhoda je, že má nízký obsah alkoholu, pouze 3,8%, takže ideální na osvěžení, bez toho, aby pak bolela hlava. Ostatní piva od Budvaru a Pardálu jsou také fajn, zvlášť desítka je zase pro ty, kteří mají rádi sladší pivo a ne moc hořké. Točený Pardál se sežene snadno, zejména v jižních Čechách…a ještě mě napadá, že je to asi jedno z mála piv, „devítek“, které je dostupné i v sudech…

  • jožan napsal:

    at´ si každé říka co chce toto pivko je chutově dobré a drží pěkně pěnu.vyděl jsem dokument na výrobu tohoto piva a piva budvar:_)

  • Pejp napsal:

    Nedávno jsem zakoupil v malém obchodě výčepní piva Pardál a Budvar, protože tam bohužel nic dobrého neměli. No a poznat rozdíl to je opravdu kumšt. Obě dvě: prázdná, vodová, nevýrazná chuť s decentní hořkostí, ale za mě rozhodně pitelnější než Starošutr 10%, Popovice 10%, Svijany 11% či Braník(což byl zbytek sortimentu v tom obchodě). Gambáč je kvalitou zhruba srovnatelný.

  • JanV napsal:

    Kupuji Pardála dost často, u mně je to záruka dobré hořké desítky. Teď jsem kupoval v Tescu za 6,9 Kč. Byl o tři koruny levnější, než moje milovaná desítka od Regenta. V ůpodstatě jiné, než Regenta a právě Pardála nekupuji (pokud nezkouším něco jiného, zrovna nedávno jsem si dal Klášter desítku a smrdělo i chutnalo to po dezinfekci. Kupoval jsem si s tím i nějakého Ježřka a ten byl skvělý, takže chu´tovými buňkami to nebylo), Géčko se může jít zahrabat i s Radegastem a Kozlem, blivajzy…

Napsat komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »