Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Pivovar Magistr — nový minipivovar v Brně (aktualizováno 07/2012)

O pivovaru Magistr jsme se dozvěděli čirou náhodou a jali jsem se jej ihned omrknout. Nachází se na Hrnčířské 23 v Brně, místo bývalé hospody/restaurace, která dříve točila Dalešice, pokud náš paměť neklame. Interiér prošel zřejmě jen lehkými změnami, u vchodu je varna o údajné kapacitě 13 hektolitrů. Narozdíl od některých restauračních minipivovarů se tato varna skutečně k vaření piva používá. Zadní část restaurace vypadá poněkud zastarale — kóje s podivným polstrováním, jinak stoly a židle stylově poměrně ujdou. Stěny s přiznanou cihlou, občas nějaký ten trám.

Aktualizováno 13.7.2012 — čtěte na konci článku

Čepování piva

Dostáváme se k výčepu — bohužel klasické pákové kohouty. Co tomu pomůže měděné vzezření celého výčepního zařízení, když je tam klasická páka. Nevím, proč nezvolili otočný kohout, který by pivu dal jiný rozměr. Pěna u piv, která zde točí je podprůměrná, navíc se zdá, že výčepní pivo zrovna s láskou netočí. Navíc ani nevyplachují před natočením sklenice studenou vodou a půllitry jsou teplé. Zatím tedy nic moc.

Jídlo

Jídelní lístek jsem moc nestudoval, byl příliš obsáhlý na to, aby u mě vzbudil důvěru kvalitní kuchyně. Nicméně ceny jsou velmi lidové, neviděl jsem tuším nic dražšího než 120 Kč. Ale pokrmy stylu Katův šleh a rozdělení pokrmů na kuřecí, vepřové, hovězí, bezmasá atd. u mě nikdy nefunguje. Nicméně mají spoustu jídel k pivu — koleno, žebra, tvarůžkové chleby, sádlové chleby, dokonce i nakládané vejce. Na vlastní oči jsem viděl jen fazole a žebra a vypadalo to poměrně dobře i chutně dle mých přátel, co si to objednali.

V době oběda je v nabídce výběr ze čtyřech jídel v ceně maximálně 67 Kč, po třinácté hodině dokonce vše za 55 Kč! K jídlu je malé pivo za desetikorunový příplatek. Chuťově (Hozna měl jakési vepřové kousky v omáčce s rýží) bylo menu vcelku standardní. Neočekáváte-li žádný extra gurmánský zážitek, budete zřejmě spokojeni. Pórková polévka byla taktéž v pořádku, opět nic mimořádného. Řekl bych jídlo odpovídá ceně.

Pivo

Nyní se dostáváme k nabídce piv na čepu. Venku na ceduli a vevnitř na malých plastových kartičkách mají aktuální nabídku piv. Bohužel ne aktuální až tak docela, jak jsem zjistil. Na čepu tedy byla po zjištění Kateřina Desítka, Magistr Scotta 12° a Magistr Kelly 11° polotmavé. Weizen 13° nebyl ani uveden, ačkoli na webu je a ještě byl uveden ječný Rektor s přídavkem pšenice 14°. Ten nebyl k dispozici, což je možná dobře, protože nevím, co si mám představit pod „přídavkem pšenice“.

Jako první jsem zkusil Magistra Scottu. Byl donešen naprosto zakalen a rozvířen s lavinovým efektem. Byl jsem ohromen, paní vrchní si všimla a ihned reagovala, že „je to nefiltrované kvasnicové“. Bohužel jsem zjistil, že za 20 minut došlo, takže jsem dostal zřejmě pořádnou dávku kvasnic a zbytku. Bohužel, pivo bylo naprosto bez řízu. Nebyl ani jemný, ani nižší, prostě nebyl. Vůně neutrální, chuť nevýrazná, tělo průměrné, potenciál má, ale údajně leželo pouze 2 týdny, čili mladé pivo, které nemá ještě charakter.

No další jsem ochutnal Magistra Kellyho polotmavé. To bylo vyčeřené a mělo tmavě měděnou až jantarovou barvu, bohužel bylo prázdné s velmi lehkými náznaky praženého a karamelového sladu a říz byl opět někde v nedohlednu. Později, další den, při příležitosti oběda, Honza ochutnal Desítku. Ta byla vcelku dobrá, říz v pořádku, pěna vcelku uspokojivá. Plnost nebyla nijak mimořádná — no celkově dost průměrné pivo, na to, že jde o minipivovar.

Závěr

Uvidíme co příště, až se piva uleží a možná hosté ozvou, že to chce zabrat. Zatím máme z Magistra dost rozpačité pocity…asi tak jako u všech brněnských minipivovarů. Až pivovar navštívíme příště, přineseme nejen nové dojmy ale taktéž regulérní recenze vařených piv. Zatím držíme palce majiteli a zejména sládovi, kterým je v Magistrovi Martin Hrubeš, který dříve působil v Samsonu a Budvaru.

Aktualizace 19. března 2012

Pinkano se nedávno vypravil do Magistra znovu a kvalita s časem bohužel nahorů nešla, jak jsme doufali. Je to stále špatné, jak potvrzuje i článek na Světě piva. Magistra navštivte ale do zálohy si určitě připravte některou z okolních ochutnávkových hospod.

Aktualizace 13. července 2012

Když jsme s Honzou byli na ochutnávce Mikkellera v Netopýrovi, řekli jsme si, že bychom se měli po cestě domů zastavit opět v pivovaru Magistr a prověřit, zda se od posledně něco změnilo. Doufali jsme, že když na to měli více než rok, tak bude vše jinak a budeme moci svůj negativní postoj změnit. Musím však smutně konstatovat, že je to pořád stejně špatné jako to bylo na začátku.

Možná jste již zaslechli názory na roztočené půllitry za barem v lednici..a stejně jako my byli skeptičtí, zda to není nějaká přeháňka. Jak se můžete přesvědčit na fotografii níže, je to bohužel přesně takové, jak se povídá. Roztočená piva v lednici jsou skutečností.

 

Přesto, shlédnutí prostoru za barem nás neodradilo od ochutnávky zdejší produkce. Honza si dal světlou dvanáctku a já světlou desítku. Dvanáctka byla silně mladinová jak v chuti, tak ve vůni — prostě mladé, nevyzrálé pivo. Slabý říz to jen potvrzoval. Desítka byla o něco lepší, přesto však se zatuchlou vůní, slabým řízem a nepříjemnou ulpívající hořkostí. Obě piva byla nevýrazná a vcelku bez charakteru. Načepováno do suchého teplého skla což mělo za následek krustovitý charakter pěny, která se trhala na cáry.

Kdyby se nám někdo z majitelů pivovaru ozval a ukázal nám, kde se ve jejich provozu ukrývá to dobré pivo, tak jej rádi pochválíme a i zdejší článek bude vypadat jinak. Zde však nelze než konstatovat, že jde o stabilně nejhorší minipivovar v Brně.

Domácí restaurace a pivovar Magistr
Hrnčířská 23, Brno-Veveří, 602 00
telefon: 541 212 314
Otevřeno Po-Ne 10.30 – 24.00



Komentáře

  • Petr.L napsal:

    Můžu se zeptat, jakej je ten rozdíl při točení z pákovýho a otočnýho kohoutu? Nějak nevím, jak si to představit.. Asi jsem ještě nebyl takového kohoutu svědkem. 🙂 A jakej je rozdíl u natočenýho piva?

    • pinkano napsal:

      Pákové kohouty maji téměř všude. Otočné kohouty umožňují klasické staročeské točení „na hladinku“. Pěnu čepuji při otevření pípy na 45° oproti pákovému, kdy je potřeba zpětného chodu. Jsou také mnohem kvalitnější, ale samozřejmě i dražší. Doplníme tím již brzy článek v naší Pivní škole o čepování piva.

      • Luke napsal:

        😀 Tak autor příspěvku… Budu tipovat. Mladý kluk, který nikdy v restauračním zařízení nepracoval, viděl v TV něco od Pohlreicha a zaplatil si krátký kurz o pivech 😀 a nerozumí tomu zjevně ani trošku. Píše neskutečné bláboly. Nicméně, to nemění nic na faktu, že to tam je tragické, ty piva v ledničce, tomu snad ani nemůžu věřit… To je maso!

        • Moro napsal:

          Mýlíš se velmi podstatně Luke, ale on autor se vyjádří sám. Obdivuji takovéto bleskové soudy bez znalosti.

        • pinkano napsal:

          Jestli chceš, můžeme se pobavit detailně 🙂 Ale pokud si myslíš tohle, tak si to mysli, já se tady s nikým hádat nebudu. Tenhle celý web píšou amatéři s kurzem o pivu, co tomu vůbec nerozumí a nezajímá je to. Vlastně jsou to samé nesmysly a ani nevím, proč nás pořád čte víc a víc lidí. Asi rádi čtou neskutečné bláboly a výmysly o pivu 🙂

          • Luke napsal:

            😀 no píšeš tu sám, že z praxe zkušenosti nemáš, předpokládám, že sládek nejsi (už podle toho, jak to píšeš), vrchní nebo provozní taky ne, vlastní restauraci/hospodu asi taky nemáš, takže…? Ano, amatér s kurzem… Já jsem za večer natočil víc piv, než ty za celý život. To co píšeš o typech píp i o pivu jsou naprosté blbosti. (čímž neobhajuji ten pivovar a už vůbec ne to fuj pivo v ledničce, to je na blití). Mohl bych ti vypsat konkrétní věci (např. hodnotit pivo, když už se vracíš z jiného restauračního zařízení, kde jsi jistě měl několik jiných pi), ale myslím, že trošku tušíš sám…

            • umbob napsal:

              Co kdybys přestal machrovat a uvedl konkrétně, co se ti nezdá. Klidně o tom sepiš samostatný článek, redakce ho jistě ráda uveřejní.

              • pinkano napsal:

                Já se tu hádat nechci, rád si vyslechnu konkrétní a konstruktivní kritiku 🙂 Divil by ses, pivo vařím a piv jsem vytočil taky dost, no ale někdo jako ty mi stejně věřit nebude, takže končím s hádkou, ty se na náš server nehodí a nepatří sem 🙂

  • Mr.Beer napsal:

    Rozhodně není pravda, že pákovým kohoutem nelze natočit pivo na hladinku!

    • pinkano napsal:

      To jsme také nikde neuváděli, že to není možné. Jen je to těžší a je za potřebí zpětného chodu pákové pípy – točení pouze pěny. Při otočném kohoutu je to snažší a více šetrné k pivu. Pěnu totiž kohout točí při otočení o 45°.

  • Mr.Beer napsal:

    Co myslíš zpětným chodem? Zatlačení páky vzad? Nemyslím, že je to o kohoutu, ale o tom jak si umíš poladit tlak, průtok kompenzátotem a v neposlední řadě i to jestli pivo umíš natočit. „Barbar“ nenatočí na hladinku ani s kohoutem za 5K.
    Otočné kohouty umožňují klasické staročeské točení „na hladinku“.
    vyznívá, jako by to pákové neumožňovali.

  • Lukáš "Elf" Provazník napsal:

    Dovolil bych si upozornit, že čepovat na hladinku kohoutem Nostalgie rozhodně není lehčí než pákovou pípou, spíše naopak. Dále u Nostalgie nevzniká pěna při otočení o 45°, ale dříve. Vůbec by mě zajímalo kde berete tyhle „znalosti“? Máte praktické zkušenosti, nebo je to ryze teoretické „jak by to mohlo být“?

  • pinkano napsal:

    Ano, zpětným chodem myslím zatlačení páky vzad. Pokud se točí pivo na hladinku, tak pákovým je potřeba to doladit na konci, čili během točení se vytrácí CO2 – pivo není pod pěnou – pokud je otočný kohout, napřed se točí pěna, pak pivo.

    To, že je to otočným kohoutem těžší je pravda, to nikdo ani nevtrdil, že je to lehké. Ano, pěna teče už dříve, to je pravda.

    Znalosti bereme z našich poznatků, zkušeností (nejsem vrchní, ale otočným kohoutem jsem pivo na hladinku už čepoval a to pivo mi chutnalo více a tak je tomu i v hospodách – ještě jsem se nesetkal se špatně natočeným pivem pomocí otočného kohoutu – o chuti nemluvím, špatné pivo se nedá už moc vylepšit). Jak by to mohlo být zkušenosti máme možná s technickými a chemickými postupy při stanovování hořkosti piva apod., ale jinak se snažíme psát své vlastní zkušenosti a poznatky z praxe.

  • Lukáš "Elf" Provazník napsal:

    1. psal si, že je to lehčí v předchozím příspěvku, takže jsi to tvrdil.
    2. zajdi si k Míči, abys viděl, jak se dá pivo Nostalgií načepovat řekněme nedobře.
    3. samozřejmě, že bych v minipivovaru dal hladinkovky pro ležáky a pákové výčepy pro svrchně kvašená piva.
    4. pokud máte (možná?) zkušenosti s technickými a chemickými postupy při stanovování hořkosti piva apod., chtělo by to více střidmosti při psaní svých poznatků.

    • gum napsal:

      Lukáši, kolega se tu trochu rozohnil — náš obecný názor je, že otočné kouhouty, zejména v minipivovaru, působí lépe. Toť vše.

      Nic to však nemění na tom, že to, jak je pivo natočeno, záleží zejména na osobě výčepního. Jakou techniku k tomu použije, je až na druhém místě, zkušenosti a cvik to chce v obou případech.

    • pinkano napsal:

      Teď se dívám na svůj příspěvek o tom, že je to snažší otočným kohoutem – to je blbost, asi chvilková slabost pondělního rána, za to se omlouvám 🙂

  • Mr.Beer napsal:

    S pákovýma kohoutama točím na hladinku bez zpětného chodu. Mám s nima vytočeno spoustu beček. Otočným jsem želbohu neměl možnost točit. Zajímala by mě, ale konstrukce otočného. Nemáte někdo nákres?

  • pinkano napsal:

    V úterý jsem navštivil minipivovar opět a opět zklamání. Dle komentáře vrchního bude trvat cca rok, než se výrobní proces a chuť piva ustálí, takže za rok uvidíme.

    • Moro napsal:

      Dostal jsem od kamaráda PET láhev s pivem (Magistr Kelly) z tohoto pivovaru – hezky vonělo a … tím to skončilo. Promiň pinkano – tvrzení vrchního NEVĚŘÍM ani za mák!

      • pinkano napsal:

        Jen říkám, co jsem slyšel, netvrdím tomu, co mi říkal 🙂 Mimojiné mi říkal, že jedna chmelová peletka stojí 5 Kč, tak to jsem dostal záchvat. Zajímavá byla také informace, že do technologie dali 5 mega.

  • Gerard napsal:

    Dnes jsem navštívil pivovar Magistr, bohužel jako řidič a pivo mám v PETce, ale bojím se ho otevřít. Na stolech v celé restauraci byli totiž na stolech „firemní“ podtácky, ale všechny fixem přeškrtnuté do kříže…to aby je žádný sběratel neukradl. Jestli takto šetří i na ingrediencích do piva tak bojim bojim.

    • pinkano napsal:

      Tak tohle je už vrchol 🙂 Dokonce jsem četl, že rozčepované půllitry dávají do ledničky a podobné hrůznosti.

      • umbob napsal:

        Originální tácek v tomto pivovaru stojí 5 Kč. Pokud je i přesto sběratelé kradli, mám pro uvedené řešení majitele pochopení. Navíc na funkci tácku to nemá vliv:-)

        • pinkano napsal:

          Češi jsou takoví, bohužel. Taková zajímavost na okraj – v USA se pivní tácky po jejich použití vyhazují, čili tam když si jej vezmete dívají se na vás jako na blázna. Dle mého to samozřejmě není ideální řešení – je to obrovské plýtvání – ale spíš jsem tím chtěl říct, že jiný kraj jiný mrav. U nás se tácky zkrátka kradou. Raději budu, když budou rozkradený a potom je vymění, protože to co si musím dát občas pod pivo nemá s pivním táckem nic společného.

          • Gerard napsal:

            Chápu,že i tácek něco stojí,ale nejde dělat z každého zákazníka zloděje. Horší už jsou jen půlené ubrousky.

          • poutník napsal:

            v tomto směru asi byly ideální ty čistě bílé keramické pivní tácky, rád na ně vzpomínám, měly svoje charisma…:-)

            • pinkano napsal:

              Ty jsou pořád k vidění ve spoustě hospod.. vadí mi na nich jen to, že pokud se nevylévají na zem nebo nevím kam, tak se pak člověk vždycky poleje – klín, stůl, tričko.. nepraktické… ale vzhled a cinkání má šmrnc 🙂

  • Gerard napsal:

    Pivo…Kelly…jsem nakonec ochutnal a souhlasím s recenzí . 4z10

  • gum napsal:

    Tak jsem dnes s kolegou zašel znovu na oběd do Magistra. Dal jsem si roastbeef (78 Kč), polotmavou jedenáctku Kelly (25 Kč) a k jídlu malou dvanáctku (10 Kč).

    Jídlo tedy veskrze nic moc, takový „průměr vesnické hospody pokoušející se o vysokou gastronomii“. Kolega měl květák a byl vcelku spokojen.

    Jedenáctka mi moc nechutnala. Pěna byla sice pěkná a dobře kroužkovala, v chuti příjemný karamelový tón ale bohužel zcela bez řízu (zdůvodnění popsal Pinkano výše) a s ulpívající hořkostí. Dvanáctka o fous lepší neboť měla trochu silnější říz ale zase zde bylo dost prázdné nevýrazné tělo.

    Měli napsané „od 2.11. pšeničné pivo“ ale když jsem si ho chtěl dát tak jsem se dozvěděl „že je to tady přešrtnuté“ takže nic.

    Jediné pozitivum pro mě byla příjemná vůně sladu v hospodě jelikož se zrovna vařilo 🙂

  • Jeff napsal:

    Tak jsem u Magistra ochutnal novoroční polotmavý speciál 16 stupňů. Jak to vidím já, tak hospoda má jeden zásadní problém a to je způsob točení. Ti chlapíci co to dnes točili to dělali jak za komančů. Z výšky, samá pěna, roztočeno 5-8 půllitrů(ne proto, že by byl velký průtok). To moje pivo točil cca 10 minut alespoň na 6x. Když ho konečně donesl, tak se omlouval, že to moc pění :-)))
    To pivko nebylo až tak špatný, pěna středně dlouhá, v chuti poměrně hutné tělo, ale nízký říz (vliv výčepu) a bylo poměrně dost sladké s nahořklou dochutí. Rozhodně by sneslo lepší prokvašení do „sucha“ Takže asi tak 6/10

  • Feri napsal:

    František Vida
    Byl jsem včera v Brně, /zápis na MU informatika – vedle pivovaru Magistr/ Dali jsme si v Magistru snídani i oběd. Jídlo nic extra, ale když máte hlad, tak OK. Ceny v pohodě. Pivo jsem si nedal /Řidič/ ale koupil jsem si ho domú od každého druhu. PEt-ky bez etiket a označení druhu! Dnes se s nima trápím. Asi nejhorší co jsem kdy pil z minipivovarú! Ale co mně doslova šokovalo : číšník sléval dohromady rúzné piva!!! Tak „dotáčel“ púllitr! Katastrofa

  • cartman napsal:

    Hezký den přeji,

    bohužel mé neblahé zkušenosti z brněnských hospod, pivovarů a náleven se rozšířilo i do pivovaru Magistr. Nic proti pivu nebo snad jídlu, ale ten servis…! Přátelé, Zdeněk Pohlreich by nestačil žasnout, co se dá během jedné hodiny udělat za chyby.

    Nejprve si při příchodu, konkrétně po 13 hodině, objednám menu za 59 Kč + plus se dozvím od pana vrchního, že k tomu dostanu za 10 Kč pivo…jaký? to už jsem nezjistil, nicméně beru. Donesl malou 10°, proč ne.

    Poté přišla pro změnu jeho kolegyně, když jsem se zeptal na další sortiment piv, bylo mi řečeno stroze, že mají v nabídce desítku, jedenáctku a dvanáctku. Tak to asi vážně nevím :-). Škoda, že na stole chybí pivní lístek, byl tam pouze jídelní, a to ještě pouze meníčka. Vedle seděl zřejmě majitel restaurace s reklamními partnery a ty se světe div názvy a druhy piv dozvěděli. Já bohužel nikoliv. Pořád se tyhle chyby dají dejme tomu můžeme odpustit.

    Opakuji znovu, že pivo a jídlo není vůbec dle mého špatné. Ovšem servis, to je ostuda. Hned vás o tom přesvědčím poněkolikáté. Kolega sice dojedl hlavní jídlo a nechal na talíři nůž, ale vydličkou dojídal vedle okurkový salát. To však postarší slečně nevadilo a nahla se přes kolegovu ruku, hlavu, rameno, a bez jakýchkoliv okolků ten dalíř odebrala. Talíř se snad odebírá až po dokončení oběda, ne?

    Tohle jsem ještě neviděl. Nicméně další a další chyby přibyvaly. V restauraci (lépe řečeno hospodě) sedělo sotva deset lidí, také kolem 13:30 se není co divit, ovšem obsluha vůbec nestíhala. Při slovíčku zaplatíme se u nás vystřidala „oblíbená“ a zcela profesionální dvojice. Nakonec si nás vzal na paškál pan vrchní. Při součtu placení se samozřejmě sekl asi o 13 Kč. Důvod?

    Prý jsme se měli nahlásit, že jsme došli po 13 hodině, že jsi toho nevšiml. Od 13h je totiž levnější menu, to jen tak zopakuji úvodní informaci. Nicméně dobře, vrátil nám peníze, leč tím způsobem, že donesl pouze 10 Kč, jakoby tušil, že dostane tuzér :-). Hluboce se spletl.

    Při odchodu se nás pan provozní zeptal jestli nám chutnalo pivo a jídlo, řekli jsme, že to nebylo špatné. Odpověděl, že aspoň něco je dobrý. Jako by tušil, že jeho servis stojí za hov*o. Dokud tam bude mít takové „zkušené profíky“, tak mu tam nikdo nepoleze, i kdyby si hodil celoplošnou reklamu do TV, radia, šaliny a třeba si i někde nalepil obrovský bilboard. Marnost a zaufalost k tomuto podniku.

    Díky za pozornost.

    • pinkano napsal:

      Když jsem se asi před rokem bavil s jedním ze spolumajitelů, nechápal, že mi pivo nechutná – bez řízu, mdlé, mladé, nevyzrálé.. prý to lidem chutná a chodí si tam pro to se džbánkama! No, našlo si to své zákazníky – je to tam levné a je toho asi hodně, to je pro čehuny nejdůležitější. Takže tam chodí studenti – posledně jsem tam viděl lidi tak mladé, že bych jim tipoval 16 a pak tam chodí střední třída, co zažila bolševika a šetří každou kačku, ale na hospodu vždycky něco zbyde, že jo 🙂

  • L.U.K.E napsal:

    Se slavou jsme s kamaradem zakoupili dva slevove poukazy na 4 psenicne, prvniho jsme ani nedopili a zbytek jim tam nechali…toz prestoze jsem mel jen jednoho toho nechutne kyseleho Weizena, nylo mi pak celou noc spatne. Odpoved na kritiku ma asi majitel stale stejnou-oznamil nam ze ostatnim chutna a ze takto weizen chutnat ma. Minuly vikend jsem si krasne spravil chut Erdingerem primo v Therme Erding a U Richarda maji psenicne taky pitelnejsi :).

  • tankista napsal:

    práve koštujem ten ich „císařský weizen“ 14tku (flaška 1l) a nezdá sa mi to byť až taká katastrofa, možno je to tým že je z flaše a tým pádom neutrpel ujmu pri čapovaní do pohára 🙂

    • Kuba napsal:

      Souhlas, „Císařský“, jak píšu i v jiném vlákně mi přišel naprosto v pořádku, ale z etikety tomu rozumím tak, že se vyrábí někde v Prostějově…

  • Kike napsal:

    Ta fotografie rozcepovanych piv v lednici me desi! Nicmene jsem si koupila special 16tku bock v pivotece Pivo&Beer a pivo me velmi potesilo 🙂 Velmi vyrazne s karamelovymi tony a to mam moc rada a ani alkohol tam nesel tolik citit podle me super pivo. Jine jsem od nich zatim nemela, ale asi to s nema jeste zkusim 🙂

  • cromagnon napsal:

    http://www.potravinynapranyri.cz/Detail.aspx?id=1061
    Netvrdil bych, že to musí být záměrné klamání, ale v pořádku to není.

  • cromagnon napsal:

    Po několika měsících jsem navštívil pivovar Magistr. Opět mám velice rozporuplné dojmy. Když jsem se zeptal, jaké mají pivo, tak mi byla vyjmenována jejich standardní produkce – Kateřina, Kelly, Scotta. Jen zkusmo jsem se ještě zeptal, zda nemají něco mimo tyto tři. Až poté mi obsluha sdělila, že mají silnější, prý asi 12,6° Pale Ale, tedy spodně kvašené pivo amerického typu. Hned bylo dodáno, že svrchně kvašená je jen pšenice. Této linie se obsluha držela i po mé velmi zdvořilé námitce, že tento názor nesdílím. Prý by jim to sládek řekl, kdyby to bylo svrchně kvašené, takže – pale ale je prostě spodní, svrchně jen pšenka a hotovo.
    Ochutnal jsem tedy jejich APA, točí jej do třetinky a dá se říci, že jsem byl spokojen. Asi zatím nejlepší, co jsem v Magistrovi pil. Nebylo teplé, pěkná stabilní pěna, příjemná chmelová vůně (nějaký aromatický americký chmel to zřejmě opravdu byl), vyšší hořkost, která k tomu pivu dobře seděla. Dal jsem si pak ještě jedno, které bylo natočeno jinou obsluhou o poznání hůře, ale celkově jsem měl z toho piva dobrý dojem.
    Co však bylo tragické, tak přístup či nepoučenost obsluhy, což vidím jako vinu majitele, kterému je zřejmě jedno, že pak lidem věší na nos úplné bulíky. Nehledě na to, že jsem z obsluhy musel málem vymámit, že mají na čepu nějakou novinku. To prostě celý vjem z návštěvy restaurace degraduje a velmi se divím, že na tomto nejsou schopni zapracovat, asi nemají potřebu.

  • Markéta napsal:

    Doporučuju Vám restauraci v líšni, nedávno otevřeli na proti líšenskýmu pivovaru restauraci která toči jen pivo Magistr, obsluha příjemná, pivo vždy míra a vždy čerstvé, jake mají pivo je venku na tabuly, skle i ve vnitř. ted mají mit ale pale a pak prý pšenici jako speciál. dali sme si jídlo to bylo výborne a velké porce, samí plus

  • markéta napsal:

    na facebooku sem našla jako jasmín restaurant

  • Petr napsal:

    Ochutnal jsem všechno co měli na čepu. 11 a 12 spodně kvašené bez vůně, naprosto bez těla, hořkost byla moc výrazná, asi kdyby mělo pivo nějaké tělo a více řízu, tak by to bylo lepší. Dále jsem měl pšenici, vůně celkem ušla, ale mohla by být výraznější, chuťově taky méně výrazné, ale pitelné. Ale Pale (přesný přepis) zase nulové tělo a výrazná, až nepříjemná hořkost ulpívající na patře. Poslední jsem si dal 16, ta byla krásně plná, chuť po karamelu, bohužel dost neprokvašená, takže zbytková sladkost to dost kazila, jináč by to bylo jejich nejlepší pivo.

    Zkušenosti s obsluhou též dost rozporuplné. Do teď netuším co znamená pivní sláma, při placení naúčtovány třikrát žebra, slečně vůbec nedošlo že platím dvakrát víc a při opravě vypadala, že za to můžu já. Minipivovar s velkým potenciálem, který bohužel kazí na všech frontách.

Napsat komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »