Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Bakalář Tmavá desítka

Údaje o pivu

Hodnocení

Barva

černá, pivo neprůhledné, proti světlu rubínová

Pěna

hnědá barva, vysoká a středně hustá. Rychle se roztrhá na velké chuchvalce a opadne na stabilní povlak.

Vůně

pražená, karamelová, kávová, mírně sladká

Chuť, říz

Začátek doušku je sladový a mírně nasládlý. Po malé chvilce se rozjíždí pražená, kávová a slabě čokoládová chuť. Ta trvá až do konce doušku, kdy jí doplní slabší chmelová hořkost. Doznívání je středně dlouhé a je pražené, sladové, kávové a trochu suché. Suchá pražená chuť je v ústech cítit dlouho po napití. Plnost nižší. Říz průměrný, odpovídající. Pitelnost výborná.

Další komentář

Pivo působí celkem lehce a až prázdně. Všechny chutě jsou znatelné, ale ne moc výrazné, na optimální úrovni. Vyvážené a sladěné. Sladká i pražená chuť jsou akorát. Vzájemně se doplňují. Po mírném ohřátí převládá spíše pražená chuť doplněná trochou suchosti. Po mírném ohřátí se chmelová hořkost více objevuje a stává se spíše takovou bylinnou, kořeněnou a až lehce trpkou. Pražená chuť to ale tak nějak schová. Vyvážený, příjemný a velmi pitelný tmavý ležák.

Fotografie

Recenze Bakalář tmavá 10

Recenze Bakalář tmavá 10

Výsledek (?)

1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod0 bodů0 bodů0 bodů
7 bodů z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (7 hlasů, průměrné hodnocení: 4,14 z 10)
Loading...Loading...

Vlastnosti: , , , , , , , , , , , , , , , , ,



Komentáře

  • martin napsal:

    Malá chyba v recenzi na konci textu – není to ležák, je to jen desítka a k tomu docela slabá. A k pivu – asi nejlepší tmavá desítka, která se dá v součastnosti sehnat. Tmavý Kozel a Krušovice by se od ní mohly učit. Pivo není sladké, ani uslazené, zároveň je však na desítku docela tmavé, dobře pražené i karamelové, ale hlavní výhodou je, že je přírodní – žádný cukr, kulér, a ani sacharin – na rozdíl třeba od konkureční chodovarské desítky, kde si vyloženě na karamelu a sacharinu zakládají a ještě pivu dají patentní láhev….navíc tohle pivo je příjemně hořké, více, než bývá v této kategorii zvykem. Jediné, co bych vytknul, je láhev, toto pivo bych radši viděl v hnědé lahvi. Snad si to Bakalář nepokazí a tuto desítku i další piva budou vyrábět stále podle stejné receptury.

Napsat komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »