Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Dubmistr

Údaje o pivu

  • Název piva: Dubmistr
  • Pivovar: Pivovar Vyškov
  • Země, město: Česká republika, Vyškov
  • Styl: světlý český ležák (zrání na dubu)
  • Alkohol: 5,0 %
  • Forma: lahvové 0,5 l; trvanlivost ještě 3 měsíce
  • Stupňovitost: neuvedena

Hodnocení

Barva

hnědě zlatá, pivo takřka čiré

Pěna

bílá, vysoká, chuchvalcovitá, ideální pro tvorbu vysokých čepic

Vůně

sladová a chmelová, v pozadí možná trochu dřeva

Chuť, říz

Nástup chmelově hořký, chmel je zpočátku naprosto dominantní, tupějšího a zemitého rázu. S dalšími doušky se přece jen projevuje i sladová složka, kterou ovšem po chvíli opět přehluší chmelová hořkost, která i mírně ulpívá a je ostřejší. Ležení v dřevěných sudech (nebo na dubových zlomcích) je sice znatelné, ale je poměrně neharmonicky spojeno s ostatními pivními atributy. Tělo plnější, říz střední. Pitelnost i vcelku dobrá.

Další komentář

Co dodat – ne, že by pivo s nálepkou exkluzivního ležáku, bylo špatné, ale… Zase je to celé nedotažené, „zlobí mě“ nedobrá práce s chmelem a ona nevyladěná hořkost dost sráží potenciál piva. Další (byť malou) skvrnkou na prezentaci piva jsou na pivní etiketě uvedené a doposud nefunkční webové stránky.

Fotografie

dubmistr 006

Výsledek (?)

1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod0 bodů0 bodů0 bodů0 bodů
6 bodů z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (4 hlasů, průměrné hodnocení: 4,50 z 10)
Loading...Loading...

Vlastnosti: , , , , , ,



Komentáře

  • 1893 napsal:

    V dřevěných sudech rozhodně neleží.

    • Kuba2 napsal:

      A beztak neleží ani na těch chipsech

    • Jirka 2 Ch napsal:

      Hmm, tak sem s tím pánové 🙂 Jak to víte nebo poznáte ? 🙂

      • Kuba2 napsal:

        Sudy jsou na ležení takového množství piva drahé (nehledě na technické provedení filtrace a stáčení), takže to pravděpodobně leželo na dubových chipsech, ale na druhou stranu to tak nechutná – takže jich tam bylo hodně málo nebo vůbec (z vlastní zkušenosti v domácích podmínkách vím, že chipsy jsou docela výrazné i v malém množství…jako pro marketing asi dobrý; výsledek zklamání…

    • Jméno napsal:

      Také si myslím že používají kousky dřeva nebo chipsy. Pořízení sudů je drahé s filtrací a stáčením by neměl být problém. Horší je sanitace a opakované použití sudů.V minulosti se používalo vysmolování které chuť příliš neovlivnilo.

  • fotr napsal:

    Cítím tam nějakou jinou chuť, to ano, ale čekal jsem „jinej šok“. Takhle pivo není špatné, ale že by vysoce vyčnívalo? To ne.

Napsat komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

  • Kuba u Konrad K17: Fajn speciál. Podařilo se mi v Bille…
  • PanVrchni u Master IPA: To je ale náhoda, úplně stejná myšlenka…
  • kremák u Bohemia Regent Premium: Tak po pěti měsících jsem opět…
  • Moro u Master IPA: Já bych se také nezlobil, příjemné…
  • Moro u Sedmý schod: Myslím Filipe, že při svých pivních…
  • kovi u Master IPA: S recenzí i bodovým hodnocením souhlasím…
  • Filip Jc u Sedmý schod: z www: Pro jeho osobitou chuť i vůni…
  • kremák u Chotěboř Prémium: Měl jsem ten stejný pocit, tento víkend…
  • Moro u A. Le Coq IPA: Pokud je pro většinu lidí hlavním…
  • Petrsvetr u A. Le Coq IPA: Pivo si kupuji v Globusu , na rozdíl…
další komentáře »