Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Crazy Clown Kiwicked

Údaje o pivu

  • Název piva: Crazy Clown Kiwicked
  • Pivovar: Polétavý pivovar Crazy Clown vařil ve Velickém Bombarďáku
  • Země, město: Česká republika, Brno
  • Styl: ochucený saison (na etiketě Belgian kiwi wheat ale)
  • Alkohol: 6,2 %
  • Forma: lahvové 0,33 l; trvanlivost ještě 14 dnů
  • Stupňovitost: 14,2°
  • Vzorek poskytl(a): Crazy Clown

Hodnocení

Barva

oranžová, lehký zákal

Pěna

bílá, nižší

Vůně

kiwi, trocha obilí, chmel, kvasnice

Chuť, říz

Úvod hořký, chmelově štiplavý až peprný, hojně nasycený CO2. Přidává se trocha obilí a méně nápadná linka kiwi. Vše je sladěné a dobře propojené. Pivo je opravdu odvozeno od stylu saison – perlivé, osvěžující, peprné s lehkou kyselostí – výborně osvěžující. Dojezd středně dlouhý, peprně bylinný a chmelově hořký. Tělo plnější, nasycenost značná, pitelnost velmi dobrá.

Další komentář

Bylo-li by pivo o nižším EPM a objemu alkoholu, pak by se ještě zvýšil osvěžující účinek i pitelnost – prostě saison se vším všudy. Kiwi jsem jsem trochu obával, naštěstí zbytečně.

Fotografie

clown 004

Výsledek (?)

1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod0,5 bodu0 bodů0 bodů0 bodů
6,5 bodu z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (5 hlasů, průměrné hodnocení: 7,40 z 10)
Loading...Loading...

Vlastnosti: , , , , , , , , , , , , ,



Komentáře

  • kovi napsal:

    Jen takový malý dotaz, cituji: „Bylo-li by pivo o nižším EPM a objemu alkoholu, pak by se ještě zvýšil osvěžující účinek i pitelnost – prostě saison se vším všudy.“ – v rámci stylu je ale EPM a objem alkoholu u tohoto kousku v pořádku, nebo ne?

    • Moro napsal:

      Samozřejmě, že je to OK – jen jsem chtěl vyzvednout skutečnost, že saison je „letní“ pití při práci, aby se člověk osvěžil, ne brzy opil. Už si rozumíme? 😉

      • Roman Kvanka napsal:

        Piteľnosť nie je len o číslach v danom štýle. Súhlasím že by toto pivo mohlo byť viac piteľné. Okrem toho tam kiwi vôbec nie je cítiť. Tak isto u God is dead na Salóne Piva som necítil žiadnu vanilku, takže „experiment“ sa koná jedine tak v názvoch pív. Ale ináč čisté.

        • Tina napsal:

          Zdravím, verte či nie, nejedná sa o experiment len v názvoch. 🙂 Naše pivá dané ingrediencie obsahujú a určite nie v zanedbateľných množstvách, snažili sme sa však o to, aby sa nejednalo o prvoplánové kiwi alebo vanilku. Našim cieľom je spojiť chuť danej ingrediencie tak, aby nezanikla chuť piva a vyzdvihla nejaký atribút. V prípade kiwi piva sa malo jednať o kyslastý ovocnejší nádych, nie o kiwi pivo typu radler, to nie je náš cieľ. Podobne ako u God is Dead, vanilkou sme chceli docieliť sladkastú chuť na záver. Niektorí ľudia by toho chceli viac, niektorí to nechcú vôbec a pivo preto ani neochutnajú, bohužiaľ nie je možné uspokojiť chute každého. Ďakujeme každopádne za Váš názor a budeme sa snažiť každou várkou len zlepšovať, možno raz narazíte na niečo, čo Vás osloví viac. 🙂
          Inak je úplne bežné, že pivá, ktoré obsahujú ovocnú zložku nechutia prvoplánovo ovocne, práve z toho sme si brali príklad. Skúste ochutnať Mikkeller It’s Alive! (Chardonnay Barrel with Mango Edition), ja som teda žiadne mango necítila, ale dokázala som si predstaviť, ako to pozmenilo chuť piva. Všetko dobré a veľa dobrého piva. 🙂
          S pozdravom,
          Tina
          Crazy Clown

          • Pike napsal:

            Pokud toto bylo záměrem, tak se to povedlo dobře, tóny kiwi z piva tu a tam velmi lehce vykukují a je docela zábava je hledat. Na druhou stranu, kdyby tam kiwi nebylo, asi by na tomto pivu nebylo nic extra zapamatováníhodného. Slušný saison, příjemně suchý a perlivý, ale spíš méně aromatický. Jinak ale vašim experimentům držím palce!

            • Tina napsal:

              Nejedná sa v podstate o čistý saison, je tam dosť výrazný podiel pšeničného sladu a pale ale sladu, čo u saisonu nie je bežné, v podstate sme do neho použili jedine saisonové kvasnice a to je asi všetko, čo má s týmto pivným štýlom spoločné. 🙂
              Inak ďakujeme za názory a za podporu a dúfame, že Vás naše ďalšie experimenty oslovia. 😉
              Tina
              Crazy Clown

              • Pike napsal:

                Myslím, že pšeničný slad (popř. nesladovaná pšenice) nejsou pro saison ničím netypickým. Vůbec, ten styl je natolik široký, že jediné, co je pro něj typické, jsou právě saisonové kvasnice. 😉
                Já jsem ale nechtěl hodnotit zařazení do stylu, spíše mi šlo o to, že i přes svůj decentní charakter, je to právě přídavek kiwi, který činí toto pivo zvláštním a zajímavým.

              • bld napsal:

                Pšeničný slad nie je u saison běžný? 😀

      • kovi napsal:

        Asi chápu – chcete tím tedy říct, že obecně by Vám seděly Saisony s menším EPM a alkoholem a to právě kvůli osvěžení?

        • Moro napsal:

          Uff – asi jsem se vyjádřil nedobře – mám rád styl saison ve všech jeho podobách (včetně vyšších objemů alkoholu). Když to vezmu čistě stylově, pak je to (původně) pivo pro osvěžení – v dovětku jsem chtěl vyzvednout, že pivo je dobré, dobře pitelné, kiwi se dobře spojilo a že kdyby bylo o menším obsahu alkoholu, asi bych neměl problém jej vypít kvantum = povyšovalo by to jeho míru konzumace. Vyšší objem alkoholu však neměl pražádného vlivu na výslednou známku.

Napsat komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »