Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Březňák 11

Údaje o pivu

Hodnocení

Barva

zlatá, pivo čiré

Pěna

bílá, řidší, brzy potrhaná

Vůně

spíše sladová

Chuť, říz

Nástup sladový, poměrně plný. Slad je delší – po pár vteřinách se přidává i méně nápadná chmelová hořkost, která je zatlumená a o nižší intenzitě. Při dalších doušcích se vše pravidelně opakuje. Dojezd středně dlouhý, sladový s chmelovou tečkou. Tělo plnější, říz střední, pitelnost dobrá. Ve složení mj. chmelové produkty.

Další komentář

Není to věru zlé a rozhodně je to dobře pitelné. Pro mě příjemné překvapení.

Fotografie

breznak 003

Výsledek (?)

1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod0 bodů0 bodů0 bodů0 bodů
6 bodů z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (10 hlasů, průměrné hodnocení: 5,70 z 10)
Loading...Loading...

Vlastnosti: , , , , ,



Komentáře

  • Honajz napsal:

    Měl jsem s manželkou předevčírem. Hned na to jsme otevřeli láhev Starobrna nefiltrovaného. A chutnalo úplně stejně!

    • Moro napsal:

      WoW – to je zajímavý postřeh. Abych řekl pravdu, pak nevím, co si o této informaci mám myslit (nebrat prosím ve smyslu, že jí nevěřím) – osobně si troufám tvrdit, že pivo neslo rukopis Velkého Března a od nemístně ulepeného Starobrna bych jej spolehlivě rozpoznal. Zajímavé.

      • Honajz napsal:

        Třeba si spletli várky při etiketování. 🙂 Taky mě to překvapilo. Koupil jsem pár piv, že s manželkou vyzkoušíme. Dali jsme nejdřív Březňák 11, a hned na to to Starobrno nefiltrované (které skutečně „nelepilo“). Přišlo mi – takhle hned po sobě, že piju stejné pivo, ale bylo mi blbé to říkat. A najednou se ozve manželka: „To je to samé pivo, ne?“ Jindy není problém piva rozeznat, ale tohle mělo stejnou vyváženost hořkosti a chuti, stejné tělo, zkrátka vše.

  • Milan P napsal:

    Super pivo-nahořklá chuť, hustá pěna – super ke grilovačce

  • David napsal:

    Dobré pivo, skvělá cena.

    Doporučuji všem

  • jenys napsal:

    Dobře pitelné pivo s výborným hořkým dozvukem. Snad by jen mohlo být trochu plnější chuti. Nejen ke kachně se zelím se hodí perfektně.

  • fajtik napsal:

    Jéžiši, tak už i tady. Má tohle značka Březňák zapotřebí? Jděte s tím marketingem někam.

  • Marian napsal:

    Tenhle Březnak mi docela chutnal , zařadil bych ho mezi lepší piva je hořčí a dobře se pije navíc je za slusnou cenu

  • lampion napsal:

    Pivo hodnotím velmi kladně, Chutnalo

  • bett napsal:

    Výborné,kvalitní, 3x chmelené pivo plnější chuti,které fakt osvěží v letním horku.Velmi příjemně mě překvapilo.Doporučuji všem ochutnat.

  • umbob napsal:

    Moro, to mají za každý pochvalný příspěvek slíbenou další basu? 🙂

  • Jirka napsal:

    technicky vzato jsou všechna piva 3x chmelená, čili je velice důležité na to upozornit

    • Pike napsal:

      Všechna ne (některá jsou chmelena jednou, některá třeba devadesátkrát), ale u českého ležáku je trojí chmelení bráno za standard. Tedy mne také vždy pobaví, když to marketing vypichuje jako něco extra.

  • Kuba napsal:

    Mě si teda Heineken taky podplatil basou zdarma, tak přidám svůj názor.

    Pivo je docela příjemně plné, řekl bych, že snad i bylo uvařeno na stupňovitost (jak dlouho jim to vydrží, je otázka). Nachmelené docela slušně. Teď ovšem přijde velké ALE: mezi sladovou a chmelovou složkou vyvstane jakási pachuť, která (pro mě) značně snižuje pitelnost. Nedokážu ji dost přesně popsat, ale objevila se i při opakovaném ochutnávání v různých situacích, takže vylučuju, že by se jednalo o ovlivnění nějakým vnějším vlivem (pozůstatek chuti v ústech po nějakém jídle).

    Pro zajímavost jsem udělal přímé porovnáví s Argusem 10° Original (asi Schwarzenberg), který sice není tak tělnatý, ale narozdíl od Březńáku je prost jakýchkoliv rušivých pachutí.

    Kdyby nebylo té pachuťi, hodnotil bych jako nadprůměrné a na to, že se jedná o produkt chemičky, tak docela povedený počin.

    Takhle 5 z 10 a vyhledávat ho nebudu. Na druhou stranu, pokud bych měl na výběr mezi tímto a třeba SB, SP, Gambrinusem, Krušovicemi nebo jinými obdobnými nápoji pivního typu, tak zvolím Březňáka.

  • fdag napsal:

    20 piv a je to

  • Vlaďka napsal:

    Březňák mě překvapil,nečekala jsem že bude tak super,ale kam se hrabou ostatní piva v této cenové kategorii. První lok nic moc, ale pak se chuť rozvine a je to lahoda 😀

  • Pawel napsal:

    Pivčo není špatný, je sice trochu hořčí, ale mě to neva. Ke grilovačce super 🙂

  • Zuzana napsal:

    Mě Březňák 11 chutnala moc, manželovi taky, takže za naši rodinku – pro ženský i pro chlapy. Dám si ho ke grilovačce i tak běžně třeba na výletě na žízeň, pro mne hořké tak akorát a líbí se mi i cena, takže za mne spokojenost.

  • Honajz napsal:

    Jak někdo použije sousloví „ke grilovačce“ apod., je jasné, že jde o PR trolla z reklamky. Tam totiž používají specifický newspeak, který normální lidé nepoužívají, jen aby ta message byla co nejvíc cool. Co říct – a nedají si pokoj a nedají. Přitom jim zrovna tady na ty žvásty nikdo neskočí.

    • Moro napsal:

      Už brzy zde vyjdou 2 blogy ode dvou různých respondentů tohoto projektu, jsem upřímně zvědav, co se rozpoutá v diskusích pod nimi. Tím chci říci, že se nutně nemusí jednat o pivní misionáře, kteří jsou aktivní v diskusích.

    • Kuba napsal:

      Přesně to mě napadlo… 😀

      Kdo – u psí nohy – běžně používá slovní spojení „ke grilovčce“ v běžným hovoru (psaným projevu)? To tu od června do září nedělají lidi nic jinýho, než že grilují???

    • novik napsal:

      Přečtení části tohoto blogu mne, pivni recenzenti, pobavilo. Nemyslím to nijak sarkasticky či výsměšně. Ale upřímně si myslím, že pokud za slovem grilovačka vidíte PR a táborák by byl správně, pak by vám Jung naznačil, že trpíte jistou fobií či posedlostí. I když dokáži pochopit, že pokud člověk prošel reklamkou (jak Honajz píše), tak vidí čerta všude.
      Panebože, v dětských letech jsem vyrůstal u táboráku, ale posledních 15 let v postatě jen griluji – vyjma jediné i na všech chalupách a chatách přátel. Tak jestli to spíše neodráží stav společnosti? Že bychom se třeba za těch posledních dvacet let holt posunuli jinam (byť se třeba v rámci retro vlny táboráky brzy vrátí:-)).

  • kratoska15 napsal:

    Nevím teda co máte proti výrazu ke grilovačce……furt lepší než rádoby světové výrazy newspeak, cool, message a jiné podobné výrazy…..jsme snad Češi, tak mluvme česky…….A ano, bohužel většina národa od dubna do října griluje, taky taková přitroublá móda, kde se ztratilo klasické opékání špekáčku a krásný táborák….?

  • Honajz napsal:

    To by člověk nesměl nějakou reklamní agenturou projít, aby to nepoznal. Stačí se podívat na všechny ty nové, kladné recenze Březňáku. To nikomu nepřijde nápadné, že v každé té „recenzi“ se objeví slova „ke grilovačce“ a „hořké“? Tady je zcela jasné zadání, co měli najatí pisálci vypíchnout, úkol zněl jasně. Co se oněch zmiňovaných cizích slov týče, použil jsem je ironicky, protože je to obvyklá řeč lidí z reklamky. Nadnárodní koncerny dělají reklamu po svém, kašlou na češtinu a její nuance, tedy jemné odstíny. A přesně, jak píšete – Češi dělají táboráky a opékají špekáčky. Grilovačky jsou americký zvyk, protože tam většina lidí má zadní dvorek nebo malou předzahrádku, kde to může pořádat, Češi ve většině případů nikoliv (pokud nežijí ve vilách). Proto ty recenze zní falešně. Průměrný a obyčejný Čech, na kterého má být reklama na Březňák cílena, prostě nepořádá grilovačku, maximálně uspořádá táborák. To jen choré mysli reklamních textařů (abych nepoužil slovo copywriterů) si představují Čechy jako rozesmáté, mladé, zdravé jedince, z nichž každý má velký dům se zahradou a bazénem.

    • kratoska15 napsal:

      Tak díky 2 letům strávených v Chicagu mohu z vesela tvrdit, že poměr lidí s dvorkem a bez něj je srovnatelný jako u nás……představa, že každý američan má za barákem dvorek je zcestná a ovlivněná tím, co se objevuje v televizi……a já, žijící na vesnici, kde ten dvorek má každý, bohužel musím potvrdit, že většina lidí griluje……:-(

  • lukáš napsal:

    Tak jsem si toto pivo zakoupil pro jistotu znovu, po tak pochvalných recenzích zde (ať už od kohokoli) a musím říct, že se mi zdá stále stejné, jako když jsem ho pil asi 2 měsíce zpět. Což je teda pochvala v tom smyslu, že první várky nebyly lepší a pak se to už zhoršuje. Ale jinak mám stále stejný dojem – typické průmyslové 11% pivo, které se ale moc pít nedá, ruší zde typická pasterační „lepenková“ pachuť, slad přistupuje taky z jakési uctivější vzdálenosti, což mi napovídá, jako by bylo pivo ředěno vodou (zkrátka není pro mě tak výrazné, jako 11% tradičních pivovarů), hořkost relativně tedy ujde. Z průmyslových piv se velmi podobá Kozlu 11%, i když drobnější rozdíly zde jsou, ne však výrazné. Suma sumárum – typická jedenáctka z velkopivovaru, která nijak nevybočuje z řad piv od Heinekenu ani ostatních průmyslových piv. Znám horší průmyslové jedenáctky, ale zkrátka ani zde není nic, co by mě zaujalo a co bych měl vyhledávat, basu tohoto piva bych si nekoupil, stejně jako třeba u Kozla 11%. V cenové relaci, ve které se toto pivo prodává, lze nalézt i poctivější kousky, toho času rovněž v Normě v akci Postřižinská 11, která je chuťově někde jinde. Recenze se vztahuje k lahvové verzi, pokud je o hodnocení tohoto piva, víc jak 4,5 bodu bych mu nedal.

  • olina napsal:

    Chutná mi jeho nahořklá chuť. Takže je to pivo dobrý a rozumnou cenu.

  • kremák napsal:

    TAky mě to nedalo a ochutnal jsem jedenáctku z Velkého Března. Moc jsem od toho nečekal, jelikož dvanáctka šla poslední dobou kvalitou hodně dolů. Přirovnal bych to k Velkopopovické 11, ale přeci je velkobřezenské pivo trochu plnější a pitelnější. Žádný zázrak to není, ale pít se to dá. Zatím.

  • Venca napsal:

    Březňák 11 mile překvapila, nečekal jsem od toho mnoho. Každopádně mě to přesvědčilo o tom, že budu nadále zkoušet piva, která neznám. Mám pár oblíbenců a Březňák se do nich pomalu začíná zařazovat.

  • chlupino napsal:

    Dostal jsem možnost ochutnat toto pivo a musím říct, že nezklamal. Dobře se pije, hořkost v pořádku a ostatně ani láhev v obchodě nepřehlédnete. Pokud bude v budoucnu možnost dát si točené, určitě tuto možnost využiju. Rád testuji regionální piva a zde jsem opět udělal dobře, že jsem se Březňákovi 11 nevyhnul.

  • Zeckl napsal:

    Můžu potvrdit, že Brezňák 11 je pivo jak má být. Ke grilování i jen tak posedět. Vřele doporučuji.

  • rodeo napsal:

    Pivo Březňák jedenáct je poměrně slušný ležák. První nasládlý dojem se rychle mění v ležáckou hořkost. Pivo působí poměrně plně, ne jako vyčpělé europivo. Pěnivost průměrná, pěna rychleji klesá. Vychlazené působí poměrně osvěžujícím dojmem. Velmi vhodné, podle mého názoru, zejména ke grilovaným pikantním masům.

  • Honajz napsal:

    Dejte už pokoj s těma grilovačkama. 🙁 Vaše tapetování stejně působí kontraproduktivně. Tuhle v Albertu jsem zoufale přemýšlel, jaké z jimi nabízených europiv koupit. Při pohledu na Březňák 11 jsem si vzpomněl na tyhle „pochvalné“ rádoby recenze s grilovačkami, a sáhl jsem raději po Bakaláři. Tohle spamování na podobných diskuzích má jen kontraproduktivní účinek.

  • pralinka napsal:

    Březňák 11 jsem měla možnost ochutnat. Pivo mě velmi mile překvapilo i když mi přijde dost hořké. klidně doporučím dále.

  • novik napsal:

    Za sebe mohu říct, že točený a lahvový se jeví jako rozdílná piva. Točenou 11ku jsem vyzkoušel nedávno na českokamenicku (Březňák je na severu hodně často/populární), byla parádní, ale zvádl jsem jen dvě. Chutná po nějaké době tak nějak hutně a po vydatné večeři mi tak začala plnit žaludek. Parádní pěna. Lahvová je spíše průměrná, na druhou stranu z tohoto pohledu lépe pitelná. Chutná mi lépe než velkoformáty jako Gambrinus, Kozel apod. A etiketa také působí tradičněji ;-). Férově musím zmínit, že lahvová piva mi obecně chutnají méně – ať již odůvodněně nebo zcela subjektivně.

    • fajtik napsal:

      Ve Velkém Březně se stáčí pouze do sudů a tedy lahvový Březňák je vařen jinde, nejspíše v Krušovicích. Proto já si lahvového už vůbec nekupuji, zatímco na čepovaném si rád pochutnám.

  • Jméno napsal:

    Nemyslím si že by byl velký rozdíl v 11°pivech která jsou běžně na trhu. Chuťově nic moc ale pít se dají.
    Ke grilovčce bych si je nekoupil.Když koupím kvalitní maso tak chci i kvalitní pivo.Retro táborák děláme na horách pořád.Hlavně pro děcka je to zážitek kdy odloží i mobil.No a při opékání špekáčků za stovku se ta jedenáctka dá.Ale pořád je lepší točené takže soudek nebo do hospody.

  • Jirka napsal:

    Chtěl jsem si toto pivo koupit a ochutnat, ovšem poté co jsem se zde z komentářů dozvěděl, že se toto pivo může pít pouze ke grilovačce, tak jsem od svého původního plánu ustoupil.

  • kremák napsal:

    Koupil jsem si Velkobřezenskou jedenáctku asi po čtvrt roce, a mé obavy, že se pivo časem zhorší jak to obvykle u takovýchto novinek bývá se naplnily. Pivo je nepříjemně až palčivě hořké, mírně nakyslé, ta hořkost ulpívá na jazyku dlouho po dopití a je dosti nepříjemná, musel jsem si hubu vypláchnout po půl hodině Kofolou(nic jiného jsem už v lednici neměl)!!!!! Neříkám, že to dřív bylo něco extra, ale toto „europivo“ je katastrofa. Je zbytečně moc prokvašené, v pivu je dost cítit alkohol. Včera jsem pil Konrada 12% a to je tedy obrovský rozdíl a to podotýkám, že v poslední době se Konrad také zhoršil(hlavně 11%)ale na rozdíl od Březňáka je to furt dobré, pitelné pivo. Březňáka si už nikdy nekoupím, Heineken tento pivovar totálně zkazil, pokud toto pivo resp. várka vůbec byla uvařena (spíše vyrobena) ve Velkém Březně .RIP Velké Březno.

    • umbob napsal:

      Co vím, tak ve Velkém Březně se dělají jen sudová piva. Lahvové by měly být vyráběny v Krušovicích.

Napsat komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »