Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Pivín 14°

Údaje o pivu

  • Název piva: Pivín 14°
  • Pivovar: Zámecký pivovar Břeclav
  • Země, město: Česká republika, Břeclav
  • Styl: český světlý speciál
  • Alkohol: 6,0 %
  • Forma: lahvové 0,5 l; trvanlivost ještě 4 měsíce
  • Stupňovitost: 14°

Hodnocení

Barva

zlato hnědá, lehce do oranžova, pivo čiré

Pěna

jemná, bílá, stabilní

Vůně

dominantní slad, štiplavý chmel

Chuť, říz

Úvod hutný, příjemně sladově nasládlý, kdy se ke sladu prakticky okamžitě přidává štiplavý až lehce pepřový tón chmele. Při dalších doušcích se chmelová hořkost příjemně prohlubuje a setrvává v ústech poměrně dlouze. Dojezd o společném odeznívání sladu a chmele. Tělo plné, říz střední, pitelnost výborná.

Další komentář

Opravdu velmi slušný a chuťově čistý světlý speciál, kdy slad a chmel jsou v příjemně vyváženém poměru.

Fotografie

Pivin 001

Výsledek (?)

1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod0,5 bodu0 bodů0 bodů
7,5 bodu z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (3 hlasů, průměrné hodnocení: 4,00 z 10)
Loading...Loading...

Vlastnosti: , , , , , , , , , , , , ,



Komentáře

  • Jenyiiis napsal:

    Tak to já se dostala jen k verzi s 5,2% alkoholu a 12°. Dá se 14° sehnat i nějak normálně? Jinak dvanáctka také příjemná, dnes jsem sháněla celou basu 🙂

  • Kuba napsal:

    Dle mých informací je majitel břeclavského pivovaru zároveň majitelem Enapa, takže tam by asi mohla být břeclavská piva nejsnáze k mání.

  • Horstokvas napsal:

    Ja blbec si nenechal od obsluhy vymluvit, at to ani nezkousim, ze se to neda pit. A opravdu nedalo. Alespon jsem si vylepsil rekord ve vraceni piva zpet. Nevim ale, zda mi to za to podrazdeni zaludku stalo.

Napsat komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »