Recenze Primátor Exkluziv 16°

0
8.08/10

Ve složení piva najdeme cukr, chmelový extrakt a kyselinu E300. Kyselina (někdy na etiketách označována také jako antioxidant) E300 není nic jiného, než kyselina askorbová, což není nic jiného než vitamín C. Používá se ke stabilizaci piva a pokud by vás zajímalo, “kolik toho do piva narvali” pak vězte, že se jedná o jednotky gramů na 100 litrů.

Dostal jsem se i k točené variantě tohoto piva a to v Mikulově v podniku Zájezdní hostinec U Zajíce – čepovaná varianta je byla ještě lepší a nebojím se dát hodnocení 8.5/10.

Barva

sytě zlatohnědá, pivo čiré

Pěna

lehce žlutohnědého odstínu, s velkými bublinami, poměrně rychle opadávající

Vůně

výrazná vůně sladu

Chuť, říz

Nástup chutí je naprosto luxusně vyvážený – sladový a chmelový ve velmi příjemné kombinaci. Už od prvního doušku je znát, že se jedná o kvalitní a vyjímečné pivo. Tělo piva je plné, pozvolna přecházející k příjemné chmelové hořkosti, která je velmi specifická – lépe řečeno charakteristická pro toto pivo. Hořkost má kratšího trvání. Pivo zanechává v ústech libé pocity a chuť pokračovat dalšími doušky. Primátor Exkluziv řadím spolu se speciálem Rychtář (o tom příště) mezi TOP světlé “průmyslové” speciály vařené v naší republice. V lahvové podobě je výtečný a jeho točená varianta (pokud se pan hostinský o své pivečko dobře stará) je opravdovým pivním zážitkem.

Komentáře a hodnocení