Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Rohozec Skalák 12º

Údaje o pivu

  • Název piva: Skalák Premium
  • Pivovar: Pivovar Rohozec
  • Země, město: Česká republika, Turnov
  • Styl: světlý ležák českého typu
  • Alkohol: 5,3 %
  • Forma: lahvové 0,5 l
  • Stupňovitost: 12°

Hodnocení

Barva

Zlatá.

Pěna

Pěnivost podprůměrná, pěna nedrží.

Vůně

Velmi příjemná sladová s chmelovými tóny.

Chuť, říz

Říz je optimální, chuť lehce nasládlá. Opravdu příjemá hořkost, která vyplní celá ústa a poté ulpívá na patře. Velmi plné pivo s výraznou sladovou složkou. Žádné cizí či rušivé příchutě, jen pořádná chlebnatost.

Další komentář

Velmi pitelné pivo. Nepochopitelná je pro mě ve složení piva přítomnost nejen cukru ale i kyseliny askorbové (když Ladislav Jakl hovoří o „poctivých pivech vařených tradiční technologií“).

Fotografie

Výsledek (?)

1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod0 bodů0 bodů
8 bodů z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (30 hlasů, průměrné hodnocení: 7,10 z 10)
Loading...Loading...

Vlastnosti: , , , , , , , ,



Komentáře

  • Moro napsal:

    Cukr se v pivovarnictví používá relativně často, zvyšuje např. výtěžnost, když není slad tak kvalitní. Kyselina askorbová (česky vitamín C) se používá jako antioxidant ke zvýšení stability piva.
    Osobně řadím Skalák z Rohozce k české špičce.

    • grmela napsal:

      To chápeme, včetně ekonomických důsledků. Náš názor je však k jakýmkoli surogátům sladu či konzervantům odmítavý. Pivo se má vařit jen z vody, sladu, chmele a kvasnic, nic jiného do něj nepatří, není-li to záměr (např. med).

  • Moro napsal:

    Pokud bychom uvažovali starý bavorský zákon o čistotě piva, pak máte 100% pravdu.
    Nejsem zastáncem přídavku cukru do piva, ale některé pivovary se k tomu na etiketě přiznají a jiné nikoli a pak – ekonomické hledisko – cukr není levnější než přídavek vyššího množství sladu, takže jen o penězích to není.
    Pokusím se sehnat vyjádření odborníka na tento problém.

  • SICKsupreme napsal:

    z capovanej verzie si pamatam az neprijemnu sladkost a takmer nulovu sytenost (riz). na to ze som mal v pamati ze to je „vyhlasene“ pivo som bol celkom sklamany…

  • petr napsal:

    je to to nejlepší pivo, který jsem pil 🙂

  • kuba napsal:

    neklamou mě smysly, pokud jsem tam cítil (ve vůni i chuti) charakter obdobný u nepasterovaných ležákům? a pokud ne, čím by to bylo – tou kyselinou askorbovou?

  • kopsa napsal:

    HNUS……………

  • knopsa napsal:

    zakázat pít………….

    • obregon napsal:

      No, hnus je snad příliš silné slovo, ale dobrý pivo to teda není, alespoň ten vzorek (láhev), co mám před sebou. Slabý říz a hnusně sladká chuť s trpce hořkým dojezdem…příště radši Krakonoše.

  • sidorovič napsal:

    Zakoupeno v akci v Bille za lidovych 10,90 a nemam s nim po nachlazeni zadny problem, prijemny, hutny, silny pivko bez pachute s vyraznejsim rizem i horkosti.

Napsat komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »