Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Edelweiss Weissbier Hefetrüb

Údaje o pivu

  • Název piva: Edelweiss Weissbier Hefetrüb
  • Pivovar: Hofbräu Kaltenhausen (skupina Brau Union)
  • Země, město: Rakousko, Hallein
  • Styl: weissbier – (bílé) pšeničné pivo
  • Alkohol: 5,5 %
  • Forma: točené 0,5 l — Pivovarská Brno; trvanlivost ještě 5 měsíců
  • Stupňovitost: 12,3°

Hodnocení

Barva

světlejší žluto hnědá, pivo zakalené

Pěna

vysoká, vydatná, hustá, trvanlivá, vydrží po celou dobu konzumace, jemné bublinky

Vůně

jemně banánová, kvasnicová

Chuť, říz

Nástup chutí je jemně kysele osvěžující, díky vyššímu řízu jemně perlí v ústech, což jen umocňuje osvěžující dojem. Když opadne nejvyšší pěna, pivo se doslova banánově rozvoní – ovocná složka velmi příjemně vystupuje a zanechává příjemný dojem na patře. Hořkost piva nižší – což je u tohoto pivního stylu žádoucí. Sladové tělo piva je středně plné. Edelweiss bych označil jako velmi dobré, osvěžující pivo, které bych doporučoval hlavně v horkých letních dnech avšak jen připomínám – podávat bez plátku citrónu.

Této pšenici bych snad vytknul jedinou drobnou vadu na kráse – pil jsem jí již mnohokrát (i v točené podobě) a lahvová mi vždy připadá poněkud vodovější. Dobře ošetřený točený Edelweiss je samozřejmě ještě o stupínek lepší, takže pokud na něj někde narazíte, jen doporučuji.

Další komentář

Možná se upamatujete na Dožínkové pivo, které se na našem trhu poprvé objevilo o prázdninách roku 2009. Tak tedy ono Dožínkové pivo volume I bylo uvařeno na zakázku právě tímto pivovarem a prodáváno v období dožínek v naší republice. Pro velký komerční úspěch se v Heinekenu rozhodli o opakování a Dožínkové pivo volume II už je opravdu uvařeno v Krušovicích.

Fotografie

Lahvový Edelweiss

Čepovaný Edelweiss

Čepovaný Edelweiss

 

Výsledek (?)

1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod0 bodů0 bodů0 bodů
7 bodů z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (22 hlasů, průměrné hodnocení: 7,86 z 10)
Loading...Loading...

Vlastnosti: , , , , , , , , , , ,



Komentáře

  • Kuba napsal:

    Mám tu smůlu, že ty nejbližší hospody u baráku stojí za starou bačkoru. Jedna z těch, do které se dá zajít i s děckama je zcela v područí rudé hvězdy; nicméně to také znamená, že má na čepu mimo fujtrojkombinace 10, 11, 12 Starobrno i krušovického Malvaze (v nouzi se dá) a také právě Edelweiss (je to tedy 13° – aspoň to tam píšou). Trochu mi vadí čepování do pšenice klasických kríglů, ale jinak je to vysvobození.
    _
    Řekl bych, že je to hodně komerční pšenice a třeba primátorského weizena si vychutnám i z flaše více, ale zaplaťpánbů za to… Dal bych tak 6,5 bodíku.

  • PETR napsal:

    Toto pivo dle mého nátoru patří k těžším pivům, lehce stoupne do hlavy, ale je výborné..rum bar – BAR NO 1., Velké náměstí, Hradec Králové.

  • Martin napsal:

    Vynikající pivo, setkal jsem se s ním poprvé letos na dovolené/byli jsme na Dolní Moravě/ a točí ho v restauraci Kačenka v Králíkách, kam jsme na něj zašli celkem 4x a fakt to stálo za to. Venku bylo okolo 28st a my si vychutnávali na zahrádce zmíněné restaurace tohle fajnový a osvěžující pivo. Pravdou je,že jsem si ho pak koupil lahvové v makru a nebylo až tak výrazné jako točené. Vždy se k němu rád vrátím.

    • Kuba napsal:

      Edel je asi to nejlepší, co u nás mohou nabídnout hospody v područí Heinekenu. Pokud je dobře ošetřený, je to opravdu dobrá pšenka a pro mě jediná záchrana, pokud se octnu v takto orientované hospodě. Pozor ale na hospody, kde se ho vytočí málo, už jsem ho párkrát pil zkyslý.
      _
      Lahvovou verzi jsem nepil, je nesmyslně předražená, točený většinou stojí jen o pár kaček víc, než nějaký to Médium…

      • Moro napsal:

        Noo … , řekl bych, že snad ještě o kousek lepší je pšenice Schöfferhofer, kterou hostinští v područí Heinekenu občas nabízejí.

        • Kuba napsal:

          Tak to mi vůbec nic neříká; nikde jsem na to nenarazil, ale pokud se stane, určitě ochutnám…

        • umbob napsal:

          Ten Schöfferhofer už jsem v hospodě pěkně dlouho neviděl. Ale možná to bude tím, že do těch holandských moc nechodím;-)

Napsat komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »