Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Birra del Borgo ReAle

Údaje o pivu

  • Název piva: ReAle
  • Pivovar: Birra del Borgo srl
  • Země, město: Itálie, Borgorose
  • Styl: American Pale Ale
  • Alkohol: 6,4 %
  • Forma: lahvové 0,33 l; trvanlivost ještě 20 měsíců
  • Stupňovitost: neuvedena

Hodnocení

Barva

rubínová, pivo lehce zakalené

Pěna

okrová, jemná, vyšší

Vůně

grep, grepová kůra, karamel, mírně pomeranče a kvasnice

Chuť, říz

Nástup chutí dominantně grepový, mírně peprný s trochou pomerančů. Vše pokračuje ostrou chmelovou hořkostí, ke které se po chvíli přidává karamel a nebarevné slady. Dojezd sušší, o dlouhé chmelové hořkosti opět s vydatnou porcí grepů, trochou pomerančů i kvasnic. Nasycenost střední. Pitelnost velmi dobrá. Ve složení nalezneme cukr.

Další komentář

Zajímavý (red) ejl amerického typu – dle pivovaru vychází spíše ze stylu IPA. Tento italský pivovar je pro mě osobně velmi příjemným překvapením a jeho piva můžete sehnat i v naší domovině.

Fotografie

Del Borgo ReAle

Del Borgo ReAle

Výsledek (?)

1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod0 bodů0 bodů0 bodů
7 bodů z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (2 hlasů, průměrné hodnocení: 7,50 z 10)
Loading...Loading...

Vlastnosti: , , , , , , , , , ,



Komentáře

  • Pivár opitý napsal:

    Vypadá zajímavě, docela bych ochutnal. Pěna vypadá docela dobře.

    • Moro napsal:

      Mno – k pěně – ejly se čepují takřka bez pěny. Lahvové nalévám z mírné výšky, abych se zbavil přes-přílišné nasycenosti. Vlastně je to estetická chyba u ejlu (myšleno – foto s pěnou).

      • Martin napsal:

        Tak já nevím, právě piju Chimay tripel, pění jak svině, je to ejl – je sice z lahve, ale ta pěna prostě nechce opadnout. Blbá flaška nebo co ?

      • roman napsal:

        Ejly v anlii se cepuji bez peny (stejne jako lezaky mimochodem). Jinde doufam lidi nejsou tak blbi aby to delali.

        Navic, psenicne pivo je taky „ejl“, ne? A bez peny? 🙂

        • Moro napsal:

          Přesto, že pšenice se v různých pavoucích pivních stylů řadí pod ejly, je to zařazení poměrně nepřesné. Pokud bychom vyšli z anglicky psaných výrazů pak patří pod TOP fermented beer – tedy svrchně kvašená piva. Pro mě osobně je v tomto případě pojem svrchně kvašené pivo vhodnější, než obecný (v ČR obecně zaužívaný pro všechna svrchně kvašená piva) výraz ALE.
          Jinak samozřejmě pšenice s vydatnou pěnou.

  • Shnoff napsal:

    Pěna dobrá, ovšem ubrus je úžasný 🙂

Napsat komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »