Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Gulden Draak 9000

Údaje o pivu

  • Název piva: Gulden Draak 9000
  • Pivovar: Brouwerij Van Steenberge
  • Země, město: Belgie, Ertvelde
  • Styl: quadrupel
  • Alkohol: 10,5 %
  • Forma: lahvové 0,33 l; trvanlivost ještě 3 měsíce
  • Stupňovitost: neuvedena

Hodnocení

Barva

oranžová (pomeranč) až lehce do ruda, při opatrném nalévání pivo čiré

Pěna

okrová s velkými bublinkami, méně stabilní

Vůně

ovoce – fíky, meruňky, jablka (lépe křížaly), med

Chuť, říz

V ostře perlivém úvodu se prudce vysype spousta ovoce – meruňky, fíky, jablka, trocha máslových hrušek + karamel. Pak pryskyřice a tříslovina, která není nepodobná plodům oskeruše. Pivo nás důrazně upozorní – pozor jsem silák se vším všudy. Přelijte si pivo přes rty a ty vás hned mírně zabrní. Střed je hutný a robustní, plný sladu a tmavého medu, ždibec kvasinek. Závěr v chmelovém a pryskyřičném područí, opět s porcí ovoce a hřejivostí, kdy ovoce dlouze mává na pozdrav. Tělo plné, říz vyšší, pitelnost výborná.

Další komentář

Quadrupel se vším všudy – navíc vyšperkovaný vinnými kvasinkami, které byly použity pro jeho dokvášení.

Fotografie

Gulden Draak Quadruple

Gulden Draak Quadruple

Výsledek (?)

1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod0,5 bodu0 bodů
8,5 bodu z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (5 hlasů, průměrné hodnocení: 8,80 z 10)
Loading...Loading...

Vlastnosti: , , , , , , , , , ,



Komentáře

  • Vader napsal:

    Rozhodně je to aperitiv..tedy pivní. Ale „pitelnost výborná“? Tak to by mě zajímalo, jak dlouho by se dalo výborně popíjet či dokonce pít.. :)))

  • Katzenkotz napsal:

    Testoval som Belgicke piva z aktualnej akcie v Lidli. Blonde, dubbel, triple, quadrupel.

    Optika tohto Quadrupla je velmi pritazliva, elegantna, exkluzivna. Olejova konzistencia, trvaca jemna pena, jantarovo-bronzova farba.

    V nose extremne prezrely banan, nieco ako „Turboweissbier“ alebo aj ako nejaka zmes zo zbytkov predchadzajuceho vecera (banan, pivo, vino, brandy, rum).

    Na jazyku sladke, neprijemne. Zmes sladoksti, istej kyselinky, kvasnic a alkoholu je nahodna, nevyvazena a posobi ako roztrusene Lego-kocky.

    Telo je tazke a olejove.

    Pitelnost tohto slabeho a zaroven preladovaneho piva je pekelna, neexistujuca. Ono je to podla mna vhodne max. tak ako aperitiv pre nejakych zbohatlikov-„expertov“ alebo tzv. „hipsterov“ 🙂

    Ono tento pivny styl udajne nevznikol spontanne ale ako odpoved na tzv. Vanderveldeho zakon (1919-1983) ktory zakazoval predaj liehovin v belgickych baroch. Tak to aj chuti.

    Mimochodom viac ako 70% predaneho piva v Belgicku je lezak Plzenskeho typu (Jupiler etc.) a nie tieto ciastocne nepitelne kuriozity.

    Toto pivo je peklo. Predpokladam ze tymto mokom muci Satan pivarov v pekle.

    • Moro napsal:

      Parádní hodnocení – klobouk dolů a respekt.

      • Katzenkotz napsal:

        Dakujem, pan Moro, velmi si to cenim! Az sa cervenam… Klobuk ale smekam ja pred Vami. Vy ste Pan s velkym „P“ a ja som len taky maly klaun…

      • miracek napsal:

        Ano, to je počteníčko… Vidíme ale také,že hodnocení piva je naprosto odlišné od autora recenze… Recenzentovi to evidentně nevadí neb je zřejmě v tuto chvíli po lidské stránce formát. Já ovšem, byť jsem toto pivo nepil, už mám o něm představu jaké asi je, ke kterému hodnocení se přiklonit. A to mi vždy vrtalo hlavou, jak to, že recenzující jsou schopni poznat jak chutná začátek, prostředek, konec doušku atd. a přitom je pro ně mnohdy problém rozeznat patok od slušného piva…

        • Moro napsal:

          Jakékoli vnímání chutí je naprosto subjektivní. To, co chutná mně, nemusí chutnat jinému i naopak.
          Hodnocení piva od Katzenkotz se mi moc líbí – ano, perfektně to napálil a velmi barvitě popsal, co v pivu našel. Čehož si velmi cením. Není jednoduché, cokoli popisovat a kdo si to sám nevyzkoušel, pak netuší.
          K tomu, jak chutná začátek, co je střed a dozvuk – chce to zkušenosti, čas a trpělivost. Je normální, že většina lidí je schopna vnímat jeden atribut (většinou ten nejvíce dominantní) a ostatní si neuvědomují. Po jistém tréninku se chuti i smysly tříbí a vše začíná vystupovat.
          Závěr – chce to opravdu jen čas, trpělivost, odpočinuté smysly i ducha a obrovskou chuť se učit, mýlit se a znovu objevovat.

Napsat komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »