Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Gambrinus Excelent 11

Údaje o pivu

Hodnocení

Barva

zlatá, pivo čiré

Pěna

bílá, řidší, nestabilní

Vůně

chmelová, kdesi v dáli slad

Chuť, říz

Nástup chutí chmelový, prázdný a vodový. Pivo prokvašené až běda. Další doušky vám vrátí stejné vjemy – hořkost střední úrovně, prázdnost a bublinky k tomu. Zkrátka plytká nuda. Tělo prázdné, slad vnímatelný jen mírně, říz vyšší. Dojezd o odeznívání chmelové hořkosti. Pitelnost špatná.

Další komentář

Značce Gambrinus se vyhýbám již řadu let a proto jsem byl při recenzování desítky příjemně překvapen – opravdu nebyla zlá a dala se i pít. O to větší však bylo moje zděšení z tohoto piva – zkrátka unifikovaný a degradovaný trapas.

Fotografie

Gambrinus Excelent 11

Gambrinus Excelent 11

Výsledek (?)

1 bod1 bod1 bod0,5 bodu0 bodů0 bodů0 bodů0 bodů0 bodů0 bodů
3,5 bodu z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (29 hlasů, průměrné hodnocení: 4,48 z 10)
Loading...Loading...

Vlastnosti: , , , , , , , ,



Komentáře

  • PivárOpitý napsal:

    Tedy Moro, za recenzi Gambri(h)nusu Exkre…ehm Excelent bych uvažoval o udělení Řádu zlatého krýglu za projevenou statečnost. Soudě dle nedávno recenzovaných kousků je práce redaktora pivních recenzí dosti rizikovým povoláním. Přeji mnoho zdraví, pevné nervy a silný žaludek při souboji s různými Gambrinusy, Kozly a Krušovicemi.

  • nought napsal:

    Asi proto si takhle dobře vedl tady co vy chytrolíní 🙂
    http://www.ceske-pivo.cz/vitezove-degustacni-souteze-ceske-pivo-2014-0
    Proč byl teda první když je tak hnusnej??? Co vy na to?

    • Bobby napsal:

      Asi proto, že to jsou krom Primátora a Bernarda taky pořádný sr… ágory a mezi slepými jednooký králem. Neznám podmínky soutěže, nicméně Prazdroj má dost peněz, aby výsledky lehce byly poupraveny…

    • Honajz napsal:

      Když si rozdávají ceny mezi sebou kamarádi, tak to takhle vypadá.

    • Moro napsal:

      Odpověď třeba zde.

      • nought napsal:

        Takže podle vás byl uplacenej Český svaz pivovarů a sladoven nebo ten Výzkumný ústav pivovarský a sladařský? A nebo oba co? Jo a degustovali tam agenti z FBI a CIA. Člověče vy ste asi blázen ne :-)Podle vás prostě velkej pivovar nemůže udělat dobrý pivo? Ste patrně mistr degustátor co?

        • Bobby napsal:

          Jo, je! Něco si tady o tom přečti a pak plkej :-p

          • nought napsal:

            Přečíst? Tady? No to víš, tak to sou důkazy jako blázen 🙂 Pokud čerpáš veškerou svou moudrost odtud, tak to opravdu můžu plkat jak chci. Tohle je totiž patrně komunita odborníků přes minipivovary co? 🙂 A číst sci – fi jsem přestal jako náctiletej víš?

            • Honajz napsal:

              Netvrdil jsem, že byl někdo uplacený, ale že takhle to vypadá, když si kamarádi předávají ceny mezi sebou. A neplatí to jenom u piva, že ano. Všechny ty ceny jako Magnesia Litera, Český lev, Nejlepší supermarket… jsou jen kamarádošfty bez jakékoliv vypovídací hodnoty.

            • Bobby napsal:

              Nemusíš mě hned zesměšňovat, pokud máš na věc jiný názor. Pij si co chceš, když ti to chutná. Jen říkám, že tyhle soutěže nemají vypovídající hodnotu o kvalitě piva, takovou soutěž si uspořádám taky. Pozvu do ní zástupce nejsilnějších pivovaru a aby se neřelo, tak třeba i 2 – 3 zástupce jiných, aby se neřeklo. Pak nechám vyhrát tohho, kdo nasype víc, nebo z koho mám větší prospěch a samozřejmě to patřičně zmedializuju. Jen co se týká Mora: Tohle je tady všeobecně uznávanej člověk, o kterém si trofnu tvrdit, že pivu a jeho kultuře trošku rozumí, tudíž je jeho názor již jistou směrnicí. Neberu to jako dogma, nicméně už pár piv ochutnal, takže ví o čem mluví. Čím se narozdíl od něho můžeš pochlubit ty?

              • nought napsal:

                Třeba že už ty piva nějakej rok degustuju a nikdo mě teda nepodplácí ( o tom bych snad něco musel vědět ) i když vy tady to tak nějak tvrdíte 🙂 A můžu s klidem napsat, že i velkej pivovar umí udělat dobrý pivo. A zrovna tenhle Excelent se docela poved. A nejsem sám kdo to říká. Samozřejmě ale né tady 🙂

                • Bo napsal:

                  Hele víš co? Přijeď někdy do Jihlavy, zajdeme na Ježka do pivovarský, prolítneme pivní lístek, dáme si pivní maturitu a na nějakej gambáč si ani nevzpomeneš. A kdyby jo, i pár hospod s tímhle europivem tady máme 🙂

                • poutnik napsal:

                  noughte,můžu se zeptat, který konkrétní velký pivovar tě platí? Gambáč je prostě průser, a žádné PR kecy to nezmění. Jinak v Jihlavě bych místo Pivovarské restaurace v Ježkovi spíše doporučil degustaci v Radničním pivovaru na náměstí, i když pochybuju, že pivní nýmand placený nějakou velkochemičkou tam dojde k nějakému pivnímu prozření. Prý degustátor, to víš že jo, jen normální troll

            • Tommy napsal:

              Ale chlape, nač tak ostře? Vždyť je veřejným tajemstvím, že vzorky dodávané pivovary do soutěží nejsou shodné s těmi, které jdou do lahví a do prodeje. Takže nemusí jít jen o uplácení členů Českého svazu pivovarů a sladoven apod. a i velký pivovar schopný udělat dobré pivo je. Jen kdyby to chtěl dokazovat všem. 😉

              • nought napsal:

                Ta komise si vybírala vzorky ze supermarketů BEZ vědomí soutěžících. Byly to normální PRODEJNÍ vzorky. Je to i uvedeno v pravidlech soutěže. Ony totiž existujou taky i poctivý lidi a tudíž i poctivý soutěže. Ale dyť vy to tady ani nechcete slyšet, že by to náhodou byl dobrej gambáč. Protože prostě gambáč je hnuj a hotovo co? Hrozně rád bych věděl kdy tenhleten dotyčnej vzorek tady hlavní degustátor koupil?

                • Bobby napsal:

                  Pokud mi dovezeš dobrej gambáč, rád ho ochutnám. Normálně se koupit nedá 🙂

                • Tommy napsal:

                  Řekl bych, že moje chuťové buňky jsou poněkud tolerantnější než některých jiných diskutérů zde, avšak člověk (tady mám na mysli sebe), aby vypil gambrinus, musí mít trochu vůle, obzvlášť čepovaný stojí za to. Krušovice stejně tak,… to jsou vyhozené peníze. Alespoň ty moje.
                  Nicméně pokud s nimi problém nemáš a je to pro Tebe výhodná koupě, nikdo Ti nebrání držet se hesla: „Berte si, co hrdlo ráčí!“ a prolévat jím právě tyto produkty. 🙂

                  • nought napsal:

                    Přijde mi tady jako kdyby jste tu pánové znali jenom jeden gambáč, ale ono jich existuje víc a každej je docela dost jinej a jinak se i dělá…

                    • peter napsal:

                      „Jinak se dělá?“ To mi teda vysvetli ako 😀 Som na to zvedavý, ak o tom vieš viac.

                  • Kumsta napsal:

                    Doporučuju pro pana degustátora když už chce pít to co lidské tělo obyčejně vylučuje na wc ,,, ať neplatí za eurochemičku ale dá si radši nějakej výplach sudu co se prodává za 5 korun za lahváč 🙂

                • peter napsal:

                  „Vzorky do soutěže jednotlivé pivovary neposílají, ale jsou odebírány přímo ve výrobních závodech“
                  Vieš ty vôbec, čo je výrobný závod? Čítanie s porozumením, to je to, čo dnes ľuďom bohužiaľ chýba. V škole deti naučia čítať a písať, vo svetlých prípadoch aj gramatiku, ale používať pri tom hlavu, na to sa zabúda.

        • Moro napsal:

          Nevím, proč tak emotivní reakce, jen jsem zde zveřejnil odkaz na článek mého kolegy. Nikde jsem nenapsal, že by kdokoli byl zmanipulovaný nebo podplacený. Ono to chce nečíst mezi řádky.
          Dále – ano – i velký pivovar umí udělat výborné pivo, ale jaksi jím zapomíná zásobovat masový trh.
          A narážky na téma mistr degustátor mě nechávají chladným, za to Vy jste na téma piva G nějaký přecitlivělý, soudě dle Vašich nepřiměřených reakcí.

  • miras napsal:

    souhlasim s recenzí,fakt se divim lidem co to pijou a chutná jim to.

  • Akord23 napsal:

    noughta tipuju na člena 1. Pivní Extraligy, ti si rádi vuchutnávají a oceňují podobné pivní dobroty 🙂

  • Vader napsal:

    Recenzi považuji za velice tolerantní vůči tomuto moku. Tento nápoj doopravdy dobrý není. Tečka.

  • Martin napsal:

    Prostě máš rád chcanky, tvoje volba. My ostatní holt ne, naše volba. Tečka.

  • Jirka napsal:

    Na druhou stranu Nought mohl ochutnat nějakou z prvních várek gambáče 11 a ta nemusela být tak špatná. Všechny pivovary i ty velké, když přijdou s novým pivem, tak je zpočátku docela pitelné, pak to ale jde rapidně dolu. Jak byla onehdá ta reklama na Krušky, chutná jako tenkrát, tak skutečně ty první várky nebyly zlé, ale dneska už se to opět nedá pít. S G11 to mohlo být podobné.

    • Kuba napsal:

      Já mám v paměti, že když švagr v červnu 2012 koupil kastl G11 na nějakou akci, tak jsem nad tím ohrnoval nos a nakonec to bylo celkem pitelný. Řekl bych, že to bylo nedlouho po zahájení výroby G11. Takže na tom možná něco bude…

    • Moro napsal:

      Pokud se dobře upomínám, pak – Gambrinus Excelent byl poprvé představen na dnech G přímo v pivovaru a to jako (pozor) polotmavá nefiltrovaná a nepasterovaná třináctka. Jaké bylo překvapení, když pak na trh následně vyletěl jako jedenáctka světlá.

  • Honza napsal:

    Co je na tomto pivu Excelentní? Patok je to!

  • AverageJoe napsal:

    Aj z hladiska priemerneho konzumenta, za tie prachy (90centov plech) som ocakaval nieco vyraznejsie,menej natlacene CO2kou,bez alkoholovej pachute,celkovo chmelovejsie a nebojim sa povedat,ze hocico sklenene z lidlu je 2x tak chutnejsie a 2x lacnejsie.. Dalsie sklamanie z Plzne..

  • Ricchcochet napsal:

    No jasně … frikulíni … nemá cenu to porovnávat s excelentními pivy jako je Kněžna z Rychnova atd. … ale upřímně… proti hovnosračkám jako je supermarketový Staropramen, Bráník nebo Radegast …. je to dobré pivo

  • vondáček napsal:

    Nám to docela chutná, ale máme za sebou 12 km pochodu těžkým terénem.

  • Vlastimil napsal:

    Dnes jsem měl u tchýně excelenta a musím říct,že je to více než excelentní, ba dokonce luxusní pivo. Doporučuji v jakékoliv formě. Za mě špička na trhu!

  • Vlastimil napsal:

    More nebo jak se jmenuješ, to je ironie, když mi smažeš negativní komentář. V tom případě jsem pochopil, že mohu hodnotit pouze kladně, ale na to bys nesměl být úplně vykmínovanej, abys to mohl pochopit!

    • Moro napsal:

      Nejde o to, že byl negativní. Ale kecy si nechej na jiné weby stylu novinky.cz. Pokud chceš kritizovat, klidně kritizuj, ale trochu na úrovni. A úmyslné zkomolení mého nicku ignoruji. A nemusíš měnit nicky, dle IP adresy to jde poznat. Pokud víš, co to je chlapče. Jinak – díky měnění Tvého nicku a emailové adresy Ti komentáře smazal sám systém. Takže se srovnej. Děkuji.

  • Vlastimil napsal:

    Já samozřejmě vím, že IP adresa je stejná, stejně MAC adresa atd., ale to je mi u prdele! Já bohužel pro tebe nejsem hloupý, jen jsem nasraný na dnešní patoky, vždyť je to jeden hnus vedle druhého plné věcí, které by v pivu neměly co dělat! Pivo mám rád, ale nemám tolik času jezdit po malých pivovarech nebo denně schánět Matušku který je mi taky docela z ruky, navíc už to taky není za ty prachy co to bývalo, proto jsem nucen pít víno, které sice taky miluji, ale stojí mě to majland, když si chceš pochutnat! Jména neměním úmyslně, naperu tam co mě zrovna napadne! Ale soudně přiznávám, že za odporný zážitek po požití této kapaliny si mohu zcela sám! Jen si dám občas vtipnou kaši, sedmičku dobrého vína a napíšu jak to cítím! Když dělám mimo bydliště (například když mám vícedenní práci na vesnici kde nic tu nic) a dostupná je jen večerka, tak výjimečně něco koupím, abych nebyl na suchu, ale značně mě to sere! Jak se dá komentovat na úrovni něco, co úroveň nezná a je žumpa bez dna?! Logicky si můžu sebou vozit demižony nebo rovnou sud, ale to bych toho moc neudělal. Dokonce mě napadlo vařit si pivo sám, ale na to nemám vlohy, vaření mě nějak netrefilo a spíš bych se dřív otrávil, než že bych se naučil vařit výborné pivo a i kdybych se to naučil, tak dnešní směrnice a já nevím co ještě by znamenalo, že bych stejně nesehnal původní produkty, které by pivo mělo obsahovat! V tomto nejsem zběhlý, jen silně skeptický, ale já bych nechtěl granule, produkty vyhnané bůh ví čím atd. Nedovedu si představit, jak bych na své malé zahrádce vypěstoval chmel nebo obilí. Na druhou stranu je to jedno, protože i kdybych je sehnal, tak abych jezdil pro vodu do Grónska, protože Andy Čerpač už dokurvil i spodní vody! Dobře, nebudu už hanit tvůj web jen proto, že mám problém! A to řeším jenom pivo, co teprve potraviny?! Ale to už sem nepatří vůbec. Přiznávám 🙂 Čau MORO

    • Moro napsal:

      Takže – tak nějak si představuji „plodnou diskusi“. Pokusím se odpovědět – sám jsme z kraje vína a pálenek – opravdu si myslíš, že s vínem piješ kvalitu? Nepatří to sem sice, ale když vidím ty cisterny „no name“ vinného moštu z kterých se správnými kmeny kvasinek dělají různé odrůdy vína, pak se flašky polepí etiketami s medailemi, je mi z toho na blití. I kdepak – ve víně se podvádí minimálně stejně, jako v pivu.
      Pro běžného(!) pivaře je problém sehnat slušné průmyslové pivo. Markety jsou plné patoků a to, co se dříve dalo pít je dnes taky degradováno (Lobkowicz, Klášter, Rychtář, Primátor, atd.). Taky jsem nakrknutý, protože když jednou měsíčně jedu do marketu na velký nákup, pak najdu maximálně Porter z Pardubic, ale ten není na běžné pití. Zbytek patoky a kilometrové regály ciderů, co nikdy jabko neviděly a radlery k tomu.
      Závěr – pro dobré pivo je třeba dobře zvažovat i vybírat.
      Maj sa oroseně a ostávej dobrý!

      • Jara napsal:

        Ahoj, o tom víně jsi to hodně hodně přehnal 🙂 Máš dost zcestné představy. A srovnat víno které se zatřiďuje a je třeba „rodný list“ v podobě kompletní analytiky s pivem do kterého nikdo nevidí je krátkozraké. Ano, dějí se při výrobě vína „věci“ ale etikety s medailemi na takových vínech nečekej 🙂
        Jen aby řeč nestála 🙂
        A já nevím…pořád ten Klášter a Primátor i spíš Rychtář patří mezi ty co se dají koupit. Nicméně ano, je to děs a báda.

  • Vlastimil napsal:

    Moro, máš v něčem pravdu, ne-li ve všem, ale v tom se moc nevyznám, takže nesoudím, proto se snažím chodit do dobrých vináren. Ale víno se dá alespoň v pohodě vypít s chutí bez pachutí po požití, kdežto i po lepším pivu, i po pouhých třech kouscích mám takovou lihovou pachuť, jako bych si týden nečistil hubu a to nemluvím o ránech strávených na záchodě. Mě je jasný, že víno které je v supermarketech půl roku zlevněné ze 200 na 100, navíc z Francie nebude žádný šlágr, proč by sem někdo vozil kvalitu když už i Unie poroučí kupovat maso se salmonelou z Polska, zkrátka jsme popelnice světa.Tarapaca věčně ze 200 na 100 taky nebude hitparáda (výroba, daně, clo, doprava přes celý svět, zaměstnaci atd. – za 4 Eura? Vážně?!) a tím myslím celkově vína dovážená z jiných kontinentů. Mikulov, Valtice apod. jsou velkochemičky bez dohledatelného původu, navíc vtipy, že do Čech Moraváci vozí pouze odpad musejí být založeny na pravdě. Víno pro masu lidí se taky stříká sajrajtama. Ale kdybych toto řešil, tak se ani nenajím. Neexistuje ovoce a zelenina nestříkaná, maso stojí za nic a tak bych mohl pokračovat do nekonečna (svůj skot nemám). Proto hodně čtu a o danném produktu se snažím vše zjistit, ale v době kdy lže i zákon nemůže člověk moc důvěřovat ničemu. Proto se snažím svým vinárníkům věřit, ale je to těžké. Tak jak jsem naštvaný celkově na pivo v ČR, tak jsem i na potraviny apod., ale u nich se dá výsledný efekt ovlivnit, když je někdo líný si udělat domácí pomazánku ze 3-4 ingrediencí a koupí si za 20kč Fukušimskej koktejl, tak ti jsou ztraceni, ovšem u té zeleniny je v prdeli jako u toho piva, pokud nemá svou zahrádku. Já má zahrádku 20m², takže je zřejmé že opravdové BIO baštím ztěží do zimy a od zimy do sběru jsem odkázán jako většina obyvatel na druhé. Jen pro příklad: nejlepší bio farmář s jablky přesáhl limit více jak desetkrát a stříkal i něco, co na potraviny nebylo. Já vím že bez toho by se nikdo nenajedl, protože by všechno asi dřív shnilo, ale kdyby úplně tupá třetina prazvláštních obyvatel nevolila karikaturu kterou ode všad hnali sviňským krokem, tak místo žlutých polí mohli růst bio sady, půlka by třeba shnila a ta druhá půlka by byla výborná. A těch sadů, to by nikdo nemohl říct, že bude nedostatek. A pivo je hnůj největší. No nic, tak jsem se vyblil a zítra opět do háku 🙂

    • Moro napsal:

      Jeden ilustrativní příklad za všechny – byl jsem osobně přítomen na jedné hodně exkluzivní ochutnávce ve známém a vyhlášeném vinařství a pil opravdu špičkový Sauvignon (který posbíral opravdu mnoho ocenění). Dostalo se mi (od majitele) informace, že jej bylo vyrobeno cca 500 lahví avšak … prodáno 30.000 lahví.

      • Vlastimil napsal:

        Tomu věřím. Já si nedovedu snad ani představit, jak v dnešní konkurenci, může úspěšně někdo poctivě podnikat. Navíc proč, když je národ debilní a ještě si to zvolí sám!

  • Vlastimil napsal:

    Porter mi docela chutná, ale nešlo by to bez cukru Moro?

    • Moro napsal:

      Zkus napsat do pivovaru, já piva jen popisuji 😉

      • Vlastimil napsal:

        V pohodě, já to myslel všeobecně a zároveň mě zajímal tvůj názor na cukr v pivu vůbec..

        • Moro napsal:

          Psal jsem to už mnohokrát i jinde, ale asi nezaškodí to zopakovat. Cukr (řepný – sacharóza) do českého piva NEPATŘÍ – vztaženo na české pivní styly (Belgie by už byla jiná písnička). Pivovary, či sládkové, kteří tvrdí něco jiného, si jen upravují informace. Za bolševika totiž pivovary řízené národním hospodářstvím často zpracovávaly přebytky z jiných odvětví, takže i cukr.
          K používání cukru dnes – dle informací, které mám je používán např. ke zvýšení výtěžnosti tam, kde mají varnu o menším objemu (např. Polička). Používá se jej řádově jednotky % objemu sypání sladů. Pokud se to nepřežene, pak je obtížné jej senzoricky rozeznat.
          Za sebe – nemám jakýkoli problém s výše zmíněnou Poličkou či Poutníkem nebo Krakonošem.

Napsat komentář: Martin Zrušit odpověď na komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »