Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Želivský Jeroným

Údaje o pivu

  • Název piva: Jeroným
  • Pivovar: Želivský klášterní pivovar s.r.o.
  • Země, město: Česká republika, Želiv
  • Styl: spodně kvašený pšeničný ležák
  • Alkohol: 5,0 %
  • Forma: lahvové 0,33 l; trvanlivost ještě týden
  • Stupňovitost: 12°

Hodnocení

Barva

zlato hnědá, pivo čiré, na dně láhve kvasinky

Pěna

vysoká, bílá, vydatná

Vůně

obilí, kvasnice

Chuť, říz

Nástup chutí sladový a obilný. A pak obilí, trochu sladu + obilí, trochu sladu + … Vše doprovází mírně vyšší říz, prakticky nevnímatelná hořkost a trocha kvasnic. Víc nic. Pitelnost – v případě, že vypnete všechny smysly a uspokojujete pouze žízeň, pak asi dobrá. Chcete-li od piva nějaký další požitek či prožitek – jste tu špatně.

Další komentář

Spodně kvašená pšenice u které netuším, za jakým účelem byla uvařena. Zkrátka zbytečné pivo.

Fotografie

Jeroným

Jeroným

Výsledek (?)

1 bod1 bod1 bod0,5 bodu0 bodů0 bodů0 bodů0 bodů0 bodů0 bodů
3,5 bodu z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (5 hlasů, průměrné hodnocení: 7,40 z 10)
Loading...Loading...

Vlastnosti: , , , , , , , , ,



Komentáře

  • Michal napsal:

    To je zvláštní, měl jsem toto pivo před časem točené a byl jsem z něj unesen, že jsem nešetřil slovy typu,že to je nejlepší pšenicné pivo, které jsem kdy měl.. Otázka je, jestli třeba v lahvi není tak dobré, nebo se jednalo o méně povedenou várku nebo holt co člověk,to jiný pivní názor..

  • Pavel napsal:

    Souhlasím s Michalem, vynikající pivo zejména do letních měsíců a pro ženy. Vysoká pěnivost, kulatá a vyrovnaná chuť s menším řízem a sladším dozvukem, což bude vyhovovat ženám. Proti komerčně nabízeným pšenicím rozhodně luxus.

Napsat komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »