Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Summer Day Ale

Údaje o pivu

  • Název piva: Summer Day Ale
  • Pivovar: Beskydský pivovárek Ostravice
  • Země, město: Česká republika, Ostravice
  • Styl: Pale Ale
  • Alkohol: 4,2 %
  • Forma: PET 1 l; trvanlivost ještě 2 týdny
  • Stupňovitost: neuvedena

Hodnocení

Barva

Zlatavá, okrová, zakalená.

Pěna

Bílá, hustá pěna, která ale moc dlouho nevydrží.

Vůně

Nepříliš výrazná, ale příjemná vůně, sladová a lehce bylinná.

Chuť, říz

Ani chuť není příliš výrazná, nižší až střední říz i plnost s velmi příjemnou doznívající hořkostí.

Další komentář

Výborné letní pivečko, ideální po sportovním výkonu, ten litr jsem vypil tak rychle, že jsem si to ani nestihl uvědomit. Chuť ani vůně není moc výrazná, ale o to více je pivo pitelné. Podobá se spíš některým víc aromatickým ležákům, proto by možná bylo vhodné i pro „ejlové začátečníky“.

Fotografie

Summer Day Ale

Summer Day Ale

Výsledek (?)

1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod0,5 bodu0 bodů0 bodů
7,5 bodu z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (8 hlasů, průměrné hodnocení: 4,63 z 10)
Loading...Loading...

Vlastnosti: , , , , , , ,



Komentáře

  • cromagnon napsal:

    Rád bych věřil tomu, že jsem měl na toto pivo pouze smůlu, ale co jsem jej ochutnal v točené i lahvové podobě, tak to bylo snad nejhorší pivo z Ostravice, jaké jsem pil. Vůni dominovala jakási fekální linka se zapařeným mlátem (přibližně) a v dost prázdném těle bylo jen něco jako zdroje těch vůní s přídavkem hořkosti. To bylo točené. Lahvové bylo lepší – už to jen smrdělo a nechutnalo skoro nijak. Pitelnost pro mne mizivá, když bych to srovnal s jiným letním ejlem, třeba Summer Red Ale ze Strahova, který bych mohl prolévat až do padnutí, tak se to snad ani srovnávat nedá. 🙂

    • poutnik napsal:

      nejpravděpodobnější příčinou tvého smutného setkání s tímto ostravickým pivem je, že cestou k tobě v těch vedrech utrpělo nevratné změny konzistence, protože, co jsem jej pil, tak vždycky bylo v excelentní kvalitě, my se teď tady zase nemůžeme dopít skvělého Lejlu z Hobita – „lejl“ = letní ejl 10°

      • tomino napsal:

        Musím říct, že moje zkušenosti s tímto pivem jsou obdobné, jako zde popisuje „cromagnon“.
        Takže to asi náhoda nebude. Pro příznivce zatuchlých či kanálních vůní a chuti mokré lepenky ale bude tento ALE zřejmě to pravé…
        Beskydský pivovar a zejména pak jeho piva jsou další počin kterému se budu už vyhýbat. Začalo to tuze ulepeným (tradiční verze IPAs po česku) Beskydským hořkým, pokračujíce přes tyto „kanální piva“ a skončí to…? No nechme se překvapit.

        • rozen napsal:

          Zdravím, taky jsem besk. pivovarem dost pohrdal, ale jen do doby kdy jsem neco ochutnal primo od nich, casto ostravici projizdim a vzdy si aspon petku s sebou vemu, a je to parada! Na druhou stranu v hospodach tady v ostrave to byva dost kent, docela by mě zajimalo jak to pivo vozi…

          • Moro napsal:

            Taky přidám názor – piva z tohoto pivovárku občasně (různé druhy) beru do OPBH – nikdy(!) se nestalo, že by jakékoli jejich pivo bylo propadák nebo jakkoli poškozeno.

        • Kuba napsal:

          No, jestli je Beskydské Hořké ulepené, tak (ne)doporučuji IPU od Qáska – tím by se daly lepit boty 🙁

    • karlos napsal:

      taky souhlasím s cromagnonem, pivo bylo o ničem. Byť mám pro beskydský pivovárek slabost, toto pivo bylo zklamáním. zkoušel jsem jej ve dvou různých hospodách – a stejný výsledek. Všechny u mého stolu jsem musel varovat, ať nevyhazují peníze. U Beskydského pivovárku obecně oceňuju, že se snaží vymýšlet pořád nové ipy, jenomže se mi zdá, že navzdory různým chmelům jsou jedna jak druhá. I když některé jsou pěkné a celkem osobité, třeba nedávno IPA šestnáctka James Cook, s tou jsem byl velmi spokojen.

  • Zdeněk napsal:

    Souhlas s cromagnonem, nepříjemný loužový oder zaváněl z tohoto piva ve více než jedné lahvi. To ovšem nebylo jediným záporem. Bohužel opravdu jeden z nejslabších vzorků z ostravice. Nejvíce mne rmoutí fakt nejen tohoto pivovaru a to nazývání svrchně kvašených, ŽPČ nachmelených ,,lehkých,, piv ejlem. Bylo by záhodné, kdyby tento zdárně tržní artefakt, nebyl špiněn. Pivo typu Ale nachmeleno českými chmely s 4,….%obj nemůže být přece Ale. Legislativa na toto zatím nijak nepřihlíží, ale zavání to pivním hyenizmem.

    • tomino napsal:

      Naprosto souhlasím a to mě na tom možná štve v poslední době úplně nejvíc. Už ten prvopočátek uvažování současných minipivovarníků… uvaříme nějakej ten Ale, šupnem tam plzeňskej šrot, hafo karamelu a mnichova, zachmelíme žpč či premiantem, popřípadě když máme někde nějakej zbytek prachu cascade(na varně, pod varnou, na parapetě u okna), tak to tam taky smetem. No kvasnice, použijeme nějaký ty nottinghamy když máme, když né, tak tam šupnem co je po ruce, třeba támle vod ležáku co nám dokvasil, ty se s tím nějak poperou. No pak na to švihnem nálepku Imperial „něco“, nebo tisíckrát jinej název jednoho a toho samýho, popřípadě jako tady v tomto případě připojíme nálepku „summer Ale“ a máme vyhráno.Však ono se to nějak vychlemtá. Ono to teďka frčí a současnej „ejlovej boom“ zajistí, že se vezme na milost téměř všechno a ještě z toho dobře zaprší, protože magická zaklínací formule „ejl“ funguje natolik, že to můžeme solit klidně o třetinu dráž jak ležák, přičemž na výrobě značně ušetříme.

    • Jirka napsal:

      No, to ses zase vyznamenal. Beskyd.pivov.neznám,zato
      „Zikmunda, lišku ryšavou“ poznám na dálku.Víš vůbec,co je to ale? Samozřejmě, že se doporučuje, z podstaty výroby,použítí silných aromat.chmelů z venku,ale jinak může být klíďo,píďo i český, pokud je dobře udělaný. Taky se musím spokojit s tím, že tě pošlu na recenze jen do Prdelný, a né dál. Tak bacha na Česko a pivu zdar. Ležák, pi.. Ležák !!

      • tomino napsal:

        „ale“ je dle gramatiky českého jazyka spojka odporovací, to by samozřejmě člověk jenž absolvoval osm tříd základní školy vědět měl. Tudíž to vím též.

  • poutnik napsal:

    „alternativní“ recenze vám, kritikům, rovněž nedává zapravdu, bůhví, co jste to vlastně pili….:-)

    http://www.pivnici.cz/pivo/beskydsky-pivovarek-summer-day-ale/

  • Šimon napsal:

    Zdarec,
    píšu zde, jelikož si rád pročítám komentáře pod všelikými produkty – pro inspiraci. Vaše velká slova o sračkách z Beskyd mě ovšem malinko staví ze židle, jelikož se absolutně neslučují s tím, co do sebe čas od času láduju já. Některá piva jsou řekněme trošku odvážnější pokusy (smrková IPA), ovšem u Summer day alu (a vřele doporučuji ochutnat novou variantu Strong) se plně ztotožňuji se zdejší recenzí.
    A zkuste se prosím chovat k pivu jako k lidem a nesoudit je na první ochutnávku.

    • Kuba napsal:

      Já Summer z Beskyd pil dvakrát, jednou z pet, kdy mě moc nezaujal, ale mohlo to být také tím, že jsem si ho dal v naprosto debilním pořadí – měl jsem ho až po Hořkém, což logicky nebyl moc dobrý nápad (chtěl jsem rozdělat a vypít pouze ipu, ale žena měla stále žízeň, a donutila mě rozdělat i „to druhý, co jsem koupil“) 🙂
      _
      Podruhé jsem ho měl tuším točený (už ani nevím kde) a byl celkem fajn. Takže konzistentnost várek asi neposoudím, ale u Beskydského Hořkého si troufám tvrdit, že jsem špatnou várku nepil, a to si ho dávám při každé příležitosti jak točené (v Brně hodně dostupné), tak z pet.
      _
      Smrkáč mě trochu zklamal, pod názvem black ipa jsem si představoval něco jiného, toto mi přišlo spíš jako silnější stout nebo porter.
      _
      Ochutnal jsem i další speciality z Beskydského; Sametovou 17, James Cook a další, co během roku vypouští a nikdy jsem se nesetkal s ničím sračkoidním…

      • Šimon napsal:

        Fér. Samozřejmě platí, že sládek pivo vaří a hospodský pivo dělá. Platí to až takovým hrůzným způsobem, že v hospodě, která je od Pivovárku vzdálena asi 200 m vzdušnou čarou – Sauna, chutná všecko jako směs gambrinusu a IPY vyždímané ze zpoceného trika.
        V Brně zatím nejlíp chutnala U Proutníka a Na Stojáka – ovšem pouze za Jakubem. Pekandovský Stoják, ač milovaný, tak s tímle nějak nenotuje.

  • Kuba napsal:

    Trochu se zde vrátím k těm loužím a mokrým hadrám, i když ne v souvislosti se zamrejlem.
    _
    Včera jsem pil z chýňský Ejlík z pet (exp. 19.9.2014) a pochopil jsem, o čem ty kanální vůně jsou. Možná špatná várka, možná trochu utrpělo, když pet trávila půl dne v místnosti bez chlazení a poté byla opět dána do lednice, ale byl to pravdu nepříjemný zážitek. Okamžitě jsem si vzpomněl na ty příměry o mokré lepence… 🙁

    • PIvo napsal:

      Chýně v posledních letech chutnala vždy po zoxidované mladině, možná ještě špetka něčeho zeleninového navíc. Přestal jsem ji úplně pít, tipoval jsem tehdy na kontaminaci. Navíc by měly být všechny jejich piva dost málo prokvašené, což napomáhá té mladinovosti. Dřív mi pivo připadalo dobré, přitom je dost možné, že už to nebylo úplně ono i tenkrát.

  • Kuba napsal:

    Včera jsem se poprvé dostal k Summer Day Ale Strong a byl velmi slušný.

Napsat komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »