Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Sedlák 12°

Údaje o pivu

Hodnocení

Barva

zlato hnědá, pivo zakalené

Pěna

bílá, jemná, stabilní s krustičkou

Vůně

slad, chmel, kvasnice

Chuť, říz

Úvod hutně sladový, ale jen kratince. Pak to přijde – neskutečný chmelový nářez. Chmelová hořkost nastoupí zprudka a agresivně, vynese vás do výšin a nechá velmi zvolna padat. Při dalším doušku chmel ještě přitvrdí a navíc – povolí se projevit i sladovému tělu. Dojezd velmi dlouhý, opět nádherně hořký s lehkými tóny kvasnic. Pivo je harmonicky sladěno a hořkost umně spojena se sladovým tělem. Pitelnost skvělá. Sladové tělo plné, říz vyšší.

Další komentář

Po dlouhé době jsem narazil na ležák, který mě zase jednou posadil na zadek – tak je dobrý, osobitý a pitelný. Dle informací z pivovaru vykazuje 50 IBU. Použité chmely jsou výrobním tajemstvím a jen informace, že většinu z nich dal sládek „do předku“.

Fotografie

Sedlák z Kroměříže

Sedlák z Kroměříže

Výsledek (?)

Neodpustím si malou poznámku – byl jsem zde málem pranýřován za příliš nízké hodnocení Koutské dvanáctky – prý neumím nic ocenit, dávám českým pivům nízká hodnocení, Kout si zaslouží víc, atd. Přátelé – Koutské pivo je vyhlášeno svojí kvalitou, senzorickou čistotou a navíc vyrovnaností produkce a já jej rád piji i vyhledávám, ale … Dejte si Sedláka a třeba pochopíte, proč v tomto ranku „šetřím“ vysokými známkami.

1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod0,5 bodu0 bodů
8,5 bodu z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (35 hlasů, průměrné hodnocení: 9,11 z 10)
Loading...Loading...

Vlastnosti: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,



Komentáře

  • Hany napsal:

    My staří, co vzpomíname se slzou v oku na starý dobrý radegast, tak teď už nemusíme. Mame Sedláka. A ten je hořký.

  • kratoska15 napsal:

    Sedlák je vynikající, jako všechna, nebo většina jejich piva. Recenze to nemohla vyjádřit lépe. Doma se taky pokouším vařit špíše hořká piva a světe div se, ono to lidem chutná…..P.S.: Chmelu není nikdy dost 🙂

  • Adam napsal:

    Někdy na podzim se do Kroměříže chystám, tak se je nač těšit.

  • kristian napsal:

    velká lahůdka. Lepší ležák jsem asi nikdy nepil. A to už jsem jich vypil

  • tomino napsal:

    Pivo není vyloženě zlé, chuťově mi hodně připomíná Oslavanské (dnes Bratčice). Chmlemem se opravdu nešetřilo, nicméně takhle si český Pilsner teda rozhodně nepředstavuju. Ten by měl být čistý, prostý všech karamelových, či větších částí mnichovských či vídeňských sladů,kterých toto pivo obsahuje soudě dle chuti i barvy piva zřejmě docela dost.
    Pro mě se pivo stává dalším popíjením spíše unavující, pitelnost spíše průměrná. Za mě 5,5

    • Kuba napsal:

      Naprosto nemůžu souhlasit. Na Sedlákovi jsem teď 3 dny žil a o unavující chuti nemůže být žádná řeč. A srovnání s Bratřicemi? Těžká urážka 😉

      Ne, ne! To pivo je výborné, jedno z top. Na mém žebříčku spodně kvašených dvanáctek možná i nad Benediktem z Břevnova.

      • tomino napsal:

        No a já to mám třeba zrovna naopak s tím Benediktem. 🙂
        A tak je to vlastně v pořádku. Sto lidí – sto chutí.

    • PIvo napsal:

      Opět lehká zeleninka, což je prý u ležáků normální (kvasnice), což jsem někde četl při hledání pilulek senzorických vad. Jak píšeš, moc tmavé, už asi moc hutné, příliš těžkopádné. Říz ve srovnání s pilsenerem nicotný, ale to mi nevadí. Chmel je na ČR docela slušně zastoupen, na Německo je to průměr. Hořkost je lehce nepříjemná, možná kvůli druhu chmele nebo díky těm deklarovaným 50 IBU. Když stoupne teplota, mírně lepí. Na naše mini není zlé, ale pokud bych to měl srovnávat se špičkovým světlým nebo polotmavým ležákem, tak hodně pokulhává.

  • Tomas napsal:

    Pane Tonino, pane pivo, upřímně děkuji za vaši zdrcující kritiku. Tímto bych vás oba rad pozval k nám na pivovar. Mohli byste prokostovat vsechna naše piva a upozornit na další chyby, kterých se, zcela jiste, dopouštíme. Tím byste nám moc pomohli dostat se na daleko vyšší úroveň. Setkání s odborníky a znalci je vždy prospěšné.
    P.S. Pokud sami varite, vemte vzorky s sebou. Pevne věřím, ze je ohodnotime nejmíň 8/10. Moc se na vás těším 🙂
    Tomas

    • Martin napsal:

      Sarkasmu není nikdy dost, nicméně zde jste vedle – to pivo vaříte pro nás (doufám), ne pro sebe a pár vašich kamarádů. To znamená i pro Tomina a PIVO. A taky pro mě, nebo ne ? A ten smajlík nakonec je fakt…debilní.

      • kristian napsal:

        lehký sarkasmus v té odpovědi úplně sedí. Jsem zvědavý,
        zda-li tito „znalci“ pozvání do pivovaru přijmou. Myslím, že ne. Ono je totiž něco jiného anonymně kritizovat na netu a něco jiného otevřeně diskutovat z očí do očí. Když nepřijedou, jsou to u mně poserové

        • Moro napsal:

          S dovolením se vložím do tohoto vlákna – ač ani jednoho neznám osobně, pak si stejně troufám tvrdit, že pánové Tomino i PIvo pivu a pivovarnictví rozumí na dosti vysoké úrovni.
          Souhlasím s tím, že diskuse jsou od toho, aby danou věc někam posunuly. Zde na PR bývají diskuse čestné, ač tvrdé. Ať se vyjádří sami, ale minimálně Tomino by dle mého soudu do pivovaru v pohodě zajel a myslím, že by se sládkem Tomášem Váňou (klobouk dolů Tomáši, že jste šel se svou kůží na trh – vlastně do vřavy diskuse) rozhodně měli o čem bavit.

          • Tomas napsal:

            Klidná slova na závěr od mora byla asi potřebná. Moje nabídka prokostovani všech našich piv byla myšlena vázne, pro příznivce i odpůrce našeho sedlaka. Tímto moje přítomnost v diskusi konci. Mějte se

          • tomino napsal:

            Ano, Moro to v podstatě vystihnul.
            Nemyslím si, že moje kritika byla zdrcující. Jen jsem chtěl poznamenat, že toto pivo dle mě lze docela obtížně vměstnat do kategorie „český světlý ležák“, kam je zařazen. Podle mě by se tak nějak tou charakteristikou daného stylu ty piva řídit měla, jelikož pak zejména „nepříliš zkušení píči“ by v tom pak mohli mít značnej chaos. Jinak toto pivo pro mě chuťově až na tu přílišnou sladovost, zejména jak poznamenal PIvo, při rostoucí teplotě po naservírování přišlo vcelku v pořádku.
            Nabídka pana sládka se jeví jako šlechetná a pokud budu mít možnost či budu mít cestu kolem a čas dovolí, rád se na košt zastavím (jiná piva z vaší produkce jsem zatím nepil). Pokud pan sládek nepohrdne svrchně kvašeným pivem (jiná nevařím) klidně přivezu ochutnat.

            • Franta napsal:

              Kategorie Cesky lezak
              Budu to muset ochutnat,ale pokud je pivo lehce karamelizovave,tak to muže byt zpusobeni klidne vařenim na 3 rmuty,tak,vlastne i začal vařit Pilsner,i když Poupĕ se o tom zminuje daleko dřiv o tomhle rmutovani. Takmv tem nevidim problem!!!

        • kratoska15 napsal:

          Ač jsem ji oběma oponoval(Tomino, Pivo), zde se jich musím zastat. Dle mého názoru, aspoň podle toho co jsem vyčetl z jejich příspěvků a názorů, myslím, že zrovna tihle ti dva pánové o vaření NĚCO vědí!!!!!

        • kristian napsal:

          prý nikdo takový na pivovar nepřišel, párkrát jsem se ptal. Takže jsem ty borce, PIVO a Tomino odhadl správně. Anonymní kritici, kteří nemají odvahu se potkat se sládkem a vše osobně probrat. Poserové, jak jsem napsal už dřív.

      • Petr Měrka napsal:

        No myslím že nemáš tak docela pravdu. Každý sládek (v pivovaru i v garáži) vaří sice primárně pro svoje konzumenty, ale zdaleka ne všichni si nechají kecat do toho co vaří a už vůbec se nemíní nechat svazovat škatulkami, do kterých by je chtěli jiní nacpat.

        Kolega Váňa měl evidentně jasnou představu o tom jaké pivo chce uvařit, taky jej tak uvařil a bylo potřeba jej nějak označit. I použila se nejbližší vhodná kategorie. Tečka.
        Těm kterým chutná je totálně šumafuk, jestli je o chlup tmavší než etalon světlého ležáku plzeňského typu, nebo jestli se liší ještě něčím.
        A počítám že autor je na tom stejně.

        Já osobně když zkouším nový recept, si ujasním ne jaký pivní styl chci uvařit (maximálně se ním volně inspiruji), ale jak to má ve výsledku vypadat a chutnat, pak to zrealizuju a je mi naprosto jedno, jestli jsem se trefil do nějakého pivního stylu, nebo jsem vytvořil nový.

        Pivo je totiž pánové svoboda a žádným pedantem ji nedáme vzít 🙂

        • Rudla napsal:

          Tvůj názor na věc to vystihuje naprosto přesně.
          Takto to vnímám jako domovarník také 🙂

        • tomino napsal:

          Já s tím prostě nesouhlasím. To je jak kdybych např. přišel do restaurace která je na úrovni, objednal si pörkölt a dostal bych guláš nebo paprikáš. Zavolal bych si kuchaře s výtkou, že co to má znamenat a on by mi odpověděl, že jsem si sice objednal něco a dostal něco jiného, ale že on to tak prostě vaří a takhle to má rád. :/

          • kratoska15 napsal:

            Jen by mě zajímalo, jestli jsi tak striktní vždy a u všech stylů…..:-) To bys asi musel kritizovat složení každého druhého piva…

          • Kuba napsal:

            To je ale mimózní příměr… :-/

            • tomino napsal:

              Uznávám, že pro někoho, kdo je den co den zvyklej se nacpávat levným vepřovým z Penny marketu ten příměr může připadat mimózní… tak už to v životě chodí.
              Tímto bych za sebe tady tu debatu na tohle téma uzavřel, jelikož se zdá že mluvíme řečí jiného kmene.

              • Kuba napsal:

                Aha, takže argumenty ne? Mimo je ten příměr z mnoha důvodů, ale za všechny ten hlavní: srovnávat to, že mi někdo naservíruje jinou potravinu, než jsem si objednal s pivním stylem, jehož hranice jsou relativně volné, je prostě mimo!

                Ale tady (i v diskuzi pod Summerem z Beskyd) cítím spíš silné známky intolerantního snobismu…

                Jedna věc je naučit se rozeznávat dobrou věc od špatné (zde konkrétně pivo), což je fajn, ale nesmí se to dostat do polohy, kdy má člověk pocit, že sežral všechnu moudrost světa a stal se držitelem jediné všeobjímající svaté pravdy 🙁

                To prosím bez urážky, ale tak mi to připadá. A útočit lacinými výkřiky o vepřovým z Penny a řeči cizího kmene je poněkud podúrovňové…

                • tomino napsal:

                  Nic ve zlém, ale zjevně vůbec nechápeš o čem mluvím. Tudíž jak jsem říkal, další debata je zbytečná, akorát to z původní diskuze o tom že „toto pivo mi nechutná, protože takto si bohemian lager nepředstavuju“ posouváme někam úplně jinam. Vůbec nemám potřebu se nad někým povyšovat a ani si hrát na někoho kdo ví jak má chutnat to jediné a správné pivo. Jen mám prostě rád, když investuju svoje peníze do nějakého komerčního produktu, tak očekávám, že za ty peníze dostanu to co bych čekal. Tady tomu tak nebylo, toť vše.

                  Ohledně diskuze k Beskydskýmu Summer, to pivo prostě bylo na více místech v Brně na čepu (kde je pivo jak v bavlnce) naprosto v hajzlu a na tom se shodne více lidí, sorry.

                  Na druhou stranu ti řeknu zase já co cítím z této diskuze a nejen tady.

                  Je to něco ve stylu jako “ Kur*a je to pivo z minipivovaru, je tam to srdíčko jak říká Franz Straka, tak to přece nemůže být špatné, to se musí jen chválit. Nebo jakože „co kur*a vlastně chcete, jestli se vám to nelíbí tak si pijte Gambáč“.

                  A když se něco náhodou nepovede, tak se to označí slovem “ je to takové jiné pivo, své, netradiční, ale pije se celkem dobře, avšak víc jak jeden kus bych si nedal“ jak mají ve zvyku označovat špatná piva ze svých oblíbených pivovarů konkurenční recenzenti. 😀

                  • Kuba napsal:

                    Jo, to beru a z výše napsanýho je mi jasný o čem mluvíš. Nicméně mi nepřijde, že by byl konkrétně Sedlák stylově tak mimo mísu a já jsem s ním měl naprosto výbornou zkušenost a neměl jsem pocit, že by mě překvapil něčím, co jsem nečekal.
                    _
                    Je na polemiku, jestli je špatně nebo dobře, že pivovary (zvlášť ty menší) různě experimentují. Osobně to vidím spíš pozitivně, i když jsou pak ty piva obtížněji zařaditelný do nějaké škatulky. A když si kupuju pivo z mini, počítám vždy s jistou mírou dobrodružství 🙂
                    _
                    A co je třeba vidíš špatnýho na Beskydským Hořkým (viz tvůj příspěvek pod Summerem)? Ano, je to „typická česká ipa“, ale je to pivo, které dokáže oslovit i zatvrzelé pijáky ležáků a osobně jsem se ještě nesetkal se špatnou várkou. Já si ho rád dám vždycky, když není k dispozici nic zajímavějšího. Navíc chutná opravdu snad každýmu, kdo ho ochutnal, a vím, že výraznější ipa by některý z těch lidí pravděpodobně vystrašila (mám s tím dost zkušeností :)).
                    _
                    Co se týče nekritičnosti k oblíbenému pivovaru/pivu, je na tom určitě spousta pravdy, sám se občas taky přistihnu u myšlenky typu „vždyť to je z TOHOATOHOPIVOVARU, to nechutná špatně, to je jenom specifická chuť 😀 … ano, vyžaduje to trochu síly oprostit se od předsudků… Stejně jako se oprostit od pocitu, že je třeba kritizovat za každou cenu…
                    _
                    Mně se prostě moc nelíbí, že se tu občas šmahem odsoudí celé pivovary pro jeden úlet.
                    _
                    Á propos, který český mini uznáváš jako kvalitní a konzistentní? Určitě dám na doporučení a když objevím v pivotéce nebo na čepu, tak ochutnám.

                    • cromagnon napsal:

                      Jen v rámci možností krátce ještě vstoupím do vaší debaty a to ohledně zařazování piv dle stylů.
                      S tominem i jinými jsme se o tom nejednou bavili osobně, ono to pak vše jde také snáze. Myslím, že opravdu není dobré (obecně) přistupovat ke „škatulkování“ příliš volně. Ano, samozřejmě že domovarník má naprostou svobodu v tvorbě piva, takřka neomezenou. Někdo rád vaří zcela experimetálně, někdo se snaží trefit konkrétní styl, každého věc a Petrem Měrkou zmíněná svoboda. Ale pokud se jedná o profi sládka, komerční pivovar, tak tomuto moc nakloněn nejsem. Navíc pokud se nějaký pivovar rozhodne uvařit něco experimentálního, naprosto se velmi často nezalamuje s tím, aby zákazníka na tuto skutečnost upozornil.
                      Ale abych se dostal ke konkrétnímu příkladu, zcela opustím probíraného Sedláka. Včera jsme s tominem (nejen) ochutnali velice zajímavé pivo, které se k nám dostalo jako na zavolanou. Jednalo se o Žambereckého kance – světlý speciál 11° Sára. Už jen tento popis neodpovídá ani tuzemské podivné legislativě, s vlastním pivem je to ještě horší. Pivo polotmavé, nikdo z přítomných to ani s největší fantazií a přimhouřením všech očí nebyl schopen zařadit mezi světlá piva. To že se údajně jedná o pivo s americkými chmely bylo už na hranicích naprosté surreálnosti. Pivo bylo nacpané až po vrch karamelem, který dominoval ve vůni i chuti. Takřka nepitelná záležitost a zakoupit si toto v domnění, že si pořizuji světlé pivo s americkými chmely, tak bych měl sto chutí jít jim to do pivovaru vylít na hlavu. Tak jako v obchodě, když jdete pro máslo, tak nechcete dostat margarín, nebo místo českých brambor batáty, tak proč bych při nákupu piva měl podstupovat nějakou takovouto loterii?

            • ka-spel napsal:

              Příměr je to naopak dokonalý.

  • kratoska15 napsal:

    Už mi to nedá a musím reagovat. Co vlastně ještě chcete????? Na jednu stranu brečíte za pivní rozmanitostí, dost bylo piva z chemiček a na druhou stranu, když někdo uvaří poctivé chutné pivo, tak je zase zle, protože není dost podle tabulek, je v něm trošku zeleninky, na Německo málo chmelové…..nasrat. Já si myslel, že minipivovarnictví je o vaření poctivého piva,jestli chcete klasický ležák plzeňského typu zajeďte si do Plzně, třeba vám dají recept…..proč bysme u nás měli porovnávat pivo z Německem, vytvořme si tu vlastní, poctivou pivovarskou kulturu, samozřejmě, čerpejme a učme se jinde, ale neposerme se z toho. A tak říkám, zaplať pánbů za takové pivo, které vaří v Kroměříži, třeba není předpisové, je ale vařené poctivě a s láskou…….

    • cromagnon napsal:

      Myslím, že Tomino i PIvo popsali své subjektivní dojmy z tohoto piva, nikde nepíší, že to je hnus na vylití do kanálu, tak kde je problém? Že si dovolili uvést dost mírnou a konkrétní kritiku piva z minipivovaru? Ty diskuze snad nejsou k tomu, aby se všichni vzájemně poplácali po ramenou. Tzn. i pan sládek by mohl vstřícněji vnímat názory, které jeho tvorbu bezvýhradně neadorují. To je jedna věc. Věc druhá je, že se přeci člověk nemůže spokojit s tím, že když se jedná o pivo z pivovaru, musíme k němu přistupovat shovívavě, protože je poctivé atd. Tolerovat nekvalitu jen proto, že je řemeslná, to je cesta do pekel, pokud se má pivní kultura pozvednout. – Toto nemyslím k tomuto pivu, ale jako obecný jev!
      Stejně tak je zcela na místě upozornit na odchylky od stylu. Ono to totiž má pro konzumenta smysl a nemalý. Zrovna v ČR se s tím leckteré pivovary nemažou a s oblibou se tak kupříkladu nálepkují piva jako „IPA“, i když s tímto stylem mají těžko něco společného. Nejsem žádný purista, ale když bych to hnal do extrému, tak bychom si pak mohli vystačit s označením světlé/polotmavé/tmavé pivo a hotovo.

    • tomino napsal:

      Ve jménu civilizace… necheme moc. Chceme kvalitní a konzistentní várky piva, odpovídající danému stylu. Zde v ČR se to však zdá být často značný problém…

      • jt napsal:

        Kdyby Josef Groll vařil pouze piva „odpovídající danému stylu“, v roce 1842 by se nezrodil světlý ležák. Sedlák z Kroměříže taky nezapadá do tabulek a mnohým to dělá vrásky na čele.

  • poutnik napsal:

    nechci působit jako nějaký kverulant, ale když jsme na jaře u nás v hospodě měli akci „100 jarních piv“, tak jsme se všichni jednotně shodli, že nejhorší vzorek byl zcela jednoznačně Sedlák z Kroměříže, když tedy vynecháme už nějakou dobu nepitelné Hukvaldy, kde mají dost vážný problém s plísní na spilce, byl to průser jak vrata…..navíc i za dost peněz, bylo to jedno z vůbec nejdražších piv, když pominu nějaké těžkotonážní speciály

  • Jan Simon napsal:

    Mám rád charakteristická piva a nehodnotím je s tím podivným zanícením k pivním stylům, ale lidsky. Dobré, nedobré. Tudíž oficiální pivní degustace, soutěže a ocenění mi nic neříkají.

    Říká mi něco ale dobré pivo a Sedlák je jedním z těch nejlepších. Až je člověku při pití Sedláka do zpěvu, jako u vínečka. Těžko se končí u jednoho, ta hořkost je návyková.

    Za pivotéku Pivárium Nové Strašecí všech deset palců nahoru.

  • Jan napsal:

    Tak jsme si to tady všecko přečetli a protože jsme toto pivo neznali, tak jsme do Kroměříže zajeli. Pivovar jak z pohádky, piva výborná, Sedlák pro mě fakt špičkový ležák. Abychom zjistili vyrovnanost produkce, měli jsme 2 šarže z lahve a 3 z tanku. Všecky stejné, stejně dobré. Moro, máš s touto recenzí úplnou pravdu.
    P.S. jejich videňský ležák byl ale pro n´ás překvapenim večera. škoda, že se u nás nikde nečepuje

  • Darken napsal:

    Měl jsem možnost ochutnat včera na Slavnostech piva v Brně.Po přečtení recenze jsem by hodně natěšený a o to to bylo větší zklamání,Pivo nakyslé,hořkost nevýrazná.Ochutnaly jsme taky Krok do tmy.Jakým postupem se dá dosáhnout chuti připálených brambor,to by mě celkem zajímalo.
    Možná nebylo pivo dobře skladované,nevím.Nebráním se ochutnat ještě někdy znovu a třeba si opravím názor,ale včera to opravdu dobré nebylo.To pivka od Mordýře,nebo Permonu,to byla jiná:).

  • Horstokvas napsal:

    Asi bych měl ochutnat z čepu, protože z láhve to bylo spíše špatné. Pěna se nevytvořila žádná (ani na druhý pokus prasáckým litím z výšky), říz nižší, podivná sladová pachuť, chmelový dojezd rozhodně nebyl tak robustní, jak se zde píše. Bylo to týden před expiračkou, těžko říct, jaký to mělo na pivo vliv. Příště své hosty na svých narozeninách pohostím něčím lepším.

  • tomino napsal:

    Takže to v Selském pivovárku stále vypadá na velice rozkolísané či nekonzistentní várky. No chtěl jsem mu dát další šanci, ale nevím, nevím…

    • Kristian napsal:

      viděl bych na chybu v lahvi. Přes léto jsem chodil na čepované docela pravidelně, teď si už od září kupuju Sedláka v lahvi a vše v pořádku. Takže várky konzistentní asi budou

  • Kuba napsal:

    Ty pet bych spíš viděl na špatný skladování… (?)

  • Ondra napsal:

    Úžasné pivo, které Vás posadí na zadek. Plný, příjemně hořký ležák, který nechcete přestat pít. Na panu majiteli je vidět, jak ho jeko koníček baví. Dělá ho s láskou a moc dobře.

  • Leiky napsal:

    Výborná 12, krásně hořká, jedno z nejlepších co jsem pil. Byl jsem s kámošema na degustaci v pivovaru, ochutnávka všech uvařených piv a musím říci kvalitních. Děláte to dobře pane majiteli, evidentně s láskou a chutí. Pochutnali jsme si.

  • Michal napsal:

    Právě jsem dopil Sedláka a musím říct, že to bylo jedno z nejlepších nových piv, která jsem za poslední dobu pil. A to byl dva dny před expirací (kvůli nemoci jsem nemohl dříve vypít..). Chutnaly mi všechny Kroměřížská piva, ale tohle nakonec nejvíc..

  • Jura napsal:

    Vánoční dárek u nás byla také sada piv z místního pivovaru.
    Většínu z nich jsem znal,a teď jsem pozval i kamarády. Vše špica, ale Sedlák je Sedlák. Na moravě asi nic lepšího prostě není. Nechcu se dotknout jiných piv, ale my si teďka tady tak myslíme. český piva neznáme

  • Tom napsal:

    vypito v nové kroměřížské degustační hospodě U Lva. Sedlák je jednoznačně nejoriginálnější ležák, co jsem zaposlední dobu pil. Vynikající, nejprve sladový, pak krásně hořký. Prostě nádhera s vysokou a nebezpečnou pitelností

  • PIvo napsal:

    Tuším jsem měl právě tohle minulý týden točené a bylo to dobré, stejně tak Poupě s americkým nádechem ve stojaté hospodě. Kéž by ta kvalita vydržela.

  • Vodouch napsal:

    Vezl jsem 9 vzorku nejlepsich lezaku z cr do belgie. Udelál jsem jim velkou radost, vsechny parada, hodne se libil harrach, bernard a taky svec. Na sedlaka z kromerize rekli, ze pokud by nekdo t
    oto pivo varil v bruselu, tak je z nej milionar do roka. V eurech

  • Pikoska napsal:

    Po delší době jsem si ho dal z lahve. Zase vyborne, poměrně jiné než ostatní letáky. Pitelnost je fakt vysoká. V láhvi jsou tři piva. Dal jsem je a chuť na další jsem měl po nich ještě větší, než před nimi

  • Soudce napsal:

    Jsou min dva sedláci na trhu. Nebudu teď hodnotit piva,i když moje preference jsou jasné. Ti z Kroměříže byli první ale to důležité není vůbec . Hlavně si to jméno nechali registrovat. Byt chápu motivaci těch z Chlumce, tak mají docela smůlu a jsou zrali na žalobu. Dle mého skromného názoru by platili docela hodně, pokud je ti moravští budou žalovat. A ze se to plete je fakt. Viz třeba nedávné komentáře na PI

    • Moro napsal:

      Hovořil jsem na toto téma se sládkem Tomášem Váňou (Kroměříž) – jeho pivo se jmenuje Sedlák, protože jejich rodina se živí zemědělstvím. O dalších Sedlácích ví, ale neřeší to, ani mu to nevadí.

    • Zbyněk napsal:

      Ale takových „zdvojených“ piv je na trhu víc – viz např. Kanec(Žamberk a Břeclav) nebo Kohout (Hradec Králové a Č. Třebová)…nebo třeba chotěbořské nealko Patron vs. „minipivovarský“ Patron od Gambrinusu.

    • Pike napsal:

      Já tedy nejsem právník (ani Soudce), ale předpokládám, že pokud nemají svůj název registrovaný, což asi nemají, tak by nevysoudili vůbec nic.

  • sladek napsal:

    Sedlak z Kromerize na nasi degustaci byl paradni, nejlepsi a uzasny.celkove z 8 lezaku. chceme ho furt. Akorat je daleko

  • HI napsal:

    jednim slovem vynikajici

  • Tomino napsal:

    Dnes opět po delším čase ochutnán Sedlák. Ulepenosti ubráno, pivo značně světlější a lehčí než co pamatuju… oceňuju! Bohužel vše hazí do kopru poměrně výrazná acetaldehydová stopa a trpkost.

    • Moro napsal:

      V poslední době (bohužel) slýchám a čtu o tomto pivu jen negativní komentáře 🙁 Asi se vypravím přímo „ke zdroji“ zjistit, co se děje.

  • tictac napsal:

    K tomuto pivu jsem se buhviproc dostal az ted‘,ale tech pivovaru je tolik, ze se to neda stihnout. V strucnosti je to paradni kus, jemuz konkuruje v dane kategorii maloco. Uzil jsem si tu vyjimecnou- a krasnou horkost

  • Vlasta napsal:

    Jedno z mých kdysi nejoblíbenějších piv. Zjednodušeně řečeno „NABUŠENÉ“. Na místní poměry velmi nachmelený ležák, postavený na velmi sladovém těle, které se v té chmelovosti trošku ztrácí. S touhle silikonovou kráskou, bych se ale neoženil:-)

  • Andy napsal:

    jsem opravdu dalek nejakých přehnaných superlativů, ale ten jejich Sedlák je docela vyjímečný. Dle mých subjektivních kriterií jsem se s tak povedeným ležákem nesetkal. Vyjímečná hořkost na středním tělě, pitelnost smrtelně vysoká.
    Pojedeme na návštěvu a degustaci přímo do pivovaru, neboť jsem slyšel, že je to mimořádný zážitek, nejen to pivo, ale samotný sládek a jeho výklad

Napsat komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »