Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Bakalář za studena chmelený

Údaje o pivu

Hodnocení

Barva

zlatá, pivo čiré

Pěna

bílá s velkými bublinami, stabilní

Vůně

sladová a chmelová

Chuť, říz

Nástup chutí dominantně sladový, slad je doslova hutný a robustní, po chvíli se přidává decentní chmelová hořkost. Při dalších doušcích nabývá na intenzitě a přebírá vládu nad ústní dutinou. Dojezd dlouhý o odeznávání hořkosti. Tělo plné, říz střední. Pitelnost výborná. Ve složení hlávkový žatecký chmel.

Další komentář

Hutný a chmelově příjemně aromatický ležák, kdy jistě neskončíte u jediného půllitru.

Fotografie

Bakalář za studena chmelený

Bakalář za studena chmelený

Výsledek (?)

1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod0,5 bodu0 bodů0 bodů
7,5 bodu z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (53 hlasů, průměrné hodnocení: 8,43 z 10)
Loading...Loading...

Vlastnosti: , , , , , , , , ,



Komentáře

  • Martin napsal:

    To je moc. Slušný pivo, ale 7,5/10 ?! No nic, hořký je příjemně, pěna drží, ale pět bych jich nedal – prostě nudí. Takže 6, ať nežeru. O chloupek lepší než Argus Maestic.

    • lecbaneklidem napsal:

      Tak nevim. Moje zkusenost je vyrazna chmelova ulpivajici horkost. Nic extrovniho. Nenadchne a neurazi. Za mne prumer max 6.

  • akor23 napsal:

    Nechci tohle pivo shazovat, sám si ho docela často kupuju, ale rozhodně si nemyslím že je o pul bodu lepší než Koutská 12…ale spíš je to tím že dvanáctka Kout je tu dost podhodnocena.

    • Moro napsal:

      Abych zamezil dalším spekulacím – hodnocení je vždy subjektivní vjem recenzenta a není dobré jej brát jako absolutní ukazatel. Nehodnotí jej totiž stroj na základě sofistikovaných algoritmů, ale jen člověk.
      Koutské mám rád a chodím na něj, ale dle mého OSOBNÍHO názoru je hodnocení 7,0/10 v pořádku. Je to kvalitní ležák bez rušivých chuťových vlivů a navíc s vyrovnanou a stabilní kvalitou. Po diskusi, která se v příspěvku pod tímto pivem rozjela, jsem oslovil dost lidí (osobně) a konzultoval to s nimi – někteří se rozčilovali, že Koutské si zaslouží víc a pro další bylo moje hodnocení naprosto přiměřené.
      Bakaláře jsem pil opakovaně (Koutské piji rovněž) a už i v čepované podobě a osobně si jej cením víc a proto má onen 1/2 bod navíc. Klidně to okomentujte slovy, že mi „sedí“ víc, než Koutské – je to pravda. I já jsem jen člověk a mám svoje preference stejně, jako vy ostatní a nehodlám třeba řešit, že je dle mého (stejně OSOBNÍHO) názoru nesmysl tvrdit, že je jen o chloupek lepší než ARGUS Maestic.
      Děkuji za pozornost.

      • Martin napsal:

        Jak může být nesmysl subjektivní názor na chutˇ piva ?? Nesmysl je vařit pivo z brambor, ale těžko něčí vnímání chutě a vůně.

        • Moro napsal:

          Evidentně chápeš věci vytržené z kontextu – chtěl jsem upozornit na to, že ale mohou naprosto v pohodě mít nižší obsah alkoholu. Jak lze vnímat obsah alkoholu? Co si pod tím restless představoval? Jak by rozeznal vyšší obsah alkoholu? Na následcích? Pokud je alkohol dobře spojen s pivem a neprojevuje se lihovatostí – jak je rozeznáš v chuti? Poznal by jednu či dvě objemové jednotky navíc v chuti? Pouč mě prosím.

  • aladyno napsal:

    Toto ma ale zaujalo.Ako rozoznám vyšší obsah alkoholu,keď je dobre spojený s telom?

  • Jan Simon napsal:

    Jó, Za studena chmelené je u mě nejoblíbenější lahváč – nejvíc se kupuje, občas nestačím ani doplňovat. Kdo by ho chtěl ochutnat v nepasterované a nefiltrované podobě, příští týden ho budu čepovat v Piváriu v Novém Strašecí (kdo si na něj opravdu přijede, sledujte aktualizace na facebooku nebo http://www.pivarium.cz Aktuálně čepujeme. Normálně se nepasterované nefiltrované neprodává, musel jsem je přemluvit. Mám s obchoďákem docela dobré vztahy.

  • Brandy napsal:

    nejhnusnějsí pivo jaký jsem kdy v životě ochutnala. myslela jsem si že piju pivo s lihem. S mími 7kamarády jsme ihned po 3loku opustili pullitr a sli si koupit lahvove svijany. Už nikdy víc

  • Zedy napsal:

    5 let jezdím do Německa za strýcem,pokaždé mu přivezu to nějaký české pivo co je v Čechách na trhu oblíbil jsi jednu značku s Nymburka ,před týdnem jsem byl na pivních slavnostech a koupil jsem mu Bakaláře chmeleny za studena .A jeho reakce byli takové jak kdyby vypil živou vodu ,a tomu věřte je mu 70 let a je to pivař z Bavorska.A Tak musím pochválit Rakovnický pivovar.A teď,hledám obchod kde ho mají v Praze.

    • Tomas napsal:

      momentálně Tesco Letňany dostupné nonstop :-). Pivko je to dobré, zrovna jsem tam jedno poslal.

    • Michal napsal:

      Mívají ho v Bille, třeba na Vysočanský a nebo na Palmovce, v plechovce… Točený mají třeba v Litoměřicích, restaurace La Karotka ,) pivu zdar!

      • Kuba napsal:

        Nevím jak točený nebo lahvový, ale ten z plechu z Billy byl docela tragédie 🙁

        • Jan napsal:

          V některých Billách (Praha) mívají i lahvové. Jedno z nejlepších piv, co se dá běžně koupit (mimo pivotéky).

        • kremák napsal:

          Přesně tak, plechovková verze hrůza. Měl jsem problém tohle pivo vypít, lahváče jsem pak dostal k Vánocům v limitované edici, cena neuvěřitelných 69,-kaček za pullitr(to nechápu za co.obyčejná lahev, stejné pivo)!!!! Bylo to o něco lepší,ale teda žádný zázrak. Připadá mi, že tam mají nějaký problém s pasterizační mašinou, jelikož to pivo má takovou divnou pachuť. Nevím jestli je to tím, že tyhle za studena nachmelené piva až zas tak nemusím, ale mě to teda dost zklamalo. Pamatuji si jak mě tenkrát v osmdesátém sedmém Bakalář šmakoval,když jsem si ho dával na RAkovnickém nádraží, u tohoto piva se kýžený stav tedy jaksi nedostavil.

  • Pavel napsal:

    Mel jsem moznost pit lahvace v Brdskych lesich u ohne. Meli jsme tam nekolik vzorku. Ovsem Bakalar za studena chmeleny byla bomba. Skoda, ze ho nemam tady (Trutnov) kde koupit. Za me naprosto vyborny.

  • fotr napsal:

    Mno…… výborné pivo. Rozhodně zakoupím znovu!

Napsat komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »