Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Maxmilian Tmavý speciál

Údaje o pivu

Hodnocení

Barva

Černá, s červenými odlesky.

Pěna

Pěnivost dobrá. Pěna ve sklenici chvíli drží a pak opadá do tenké vrstvy.

Vůně

Vůně je převážně karamelová a kávová, mezitím něco esterů a též kvasnic.

Chuť, říz

Jsem dost vybíravý co se týče tmavých ležáků. Nemám rád ani příliš pražené ležáky, ani příliš sladké ačkoli tu první skupinu si určitě dám raději než nějakou šmakuládu se sacharinem. Zdá se, že sládek Petr Skřička v Maxmiliánovi našel přesně bod, kdy mi tmavé pivo sedne. V chuti cítíte něco pražených sladů, něco karamelovosti, ničeho však není příliš a vše je pěkně propojené dohromady do vyváženého celku. Říz je střední, chmelová hořkost nahrazena hořkostí ze sladů.

Další komentář

Dobře udělaný, čistý tmavý ležák českého typu. Snad jediné, co bych upravil, tak bych trošku přidal na výraznosti a pivo maličko více prokvasil, zvýšení suchosti by určitě pomohlo.

Pitelnost střední.

Fotografie

Výsledek (?)

1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod0,5 bodu0 bodů0 bodů0 bodů
6,5 bodu z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (5 hlasů, průměrné hodnocení: 7,60 z 10)
Loading...Loading...

Vlastnosti: , , , , , , , , , , ,



Komentáře

  • SLÁDEK napsal:

    Na fotce je zobrazen MAXMILIAN 14°TMAVÝ SPECIÁL, pivovar vyrábí i 13°POLOTMAVÝ SPECIÁL, jen pro upřesnění.Pivu zdar. Sládek.

  • Tomas Vana napsal:

    ja si nemyslim, oproti recenzi,ze by melo byt vice prokvasene a sussi. Mne proste vyhovuje. Jsem toho nazoru, ze je to nejlepsi pivo z Maxmiliana. Tak recena suchost nemusi byt vzdy vyhrou. Drzim sladkovi Petrovi palce, toto je dobry smer, na rozdil od 11%.
    Osobne davam 8/10

Napsat komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »