Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Skřečoňský Žabák 11° světlý

Údaje o pivu

Hodnocení

Barva

zlatá, pivo lehce zakalené

Pěna

bílá, jemná s velkými bublinkami, opadla na vrstvu a držela

Vůně

harmonicky sladová a chmelová, mírně kvasnice

Chuť, říz

Nástup chutí sladový, hutný a velmi příjemný. Vzápětí se přidává naprosto typická „žatecká“ chmelová hořkost. Střed sladový, závěr o postupném odeznívání sladu i chmele s lehkou linkou kvasnic. Tělo překvapivě dosti plné (5,2% alkoholu kontra 11% EPM by tomu nemuselo nasvědčovat), říz střední, pitelnost výborná.

Další komentář

Skvělý ležák, kterému na kvalitě neubralo ani PET balení, dobře vyladěný a skvěle pitelný.

Fotografie

Skřečoňský Žabák

Skřečoňský Žabák

Výsledek (?)

1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod0,5 bodu0 bodů0 bodů
7,5 bodu z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (4 hlasů, průměrné hodnocení: 9,25 z 10)
Loading...Loading...

Vlastnosti: , , , , , , , , , , , , , ,



Komentáře

  • PIvo napsal:

    5,2% alk. při 11% EPM a ještě navíc hutný nástup, není tam chyba?

    • Moro napsal:

      Chyba tam není – totéž zaskočilo i mě, když jsem studoval etiketu a uviděl 11%EPM x 5,2%alc. – čekal jsem prokvašené pivo se slabým tělem. Toto bylo hutné, plné a chlebovité.

      • Kuba napsal:

        Ona to taky může být 11,8° a na obsah alkoholu je asi taky nějaká tolerance, ne? Někdo tu pod Maesticem psal, že snad 0,5%…
        _
        V souvislosti s tím mě ale napadá otázka, kterou si delší dobu kladu: Zdá se mi to nebo svrchně kvašená piva mají při stejné stupňovitosti o něco menší obsah alkoholu než ležáky? A pokud se mi to nezdá, čím je to dané?

        • PIvo napsal:

          Složením mladiny (dextriny vs jednoduché cukry) a kmenem kvasnic. Ejlové kvasnice většinou prokvašují méně a trochu menší spektrum cukrů.

      • karlos napsal:

        a co teprve jejich IPA 16° s 10% alkoholu… 🙂

        • PIvo napsal:

          Takže pokdu to není chyba, dolévají líh. Ze 17 získám IPA o síle 7,2-7,4 %; za nesmyslného předpokladu totálního prokvašení všech látek to je max 9 %.

          • cz3ko napsal:

            Spíš v tom kucí mají pěknej bordel. 🙂

          • Kuba2 napsal:

            Asi to střílí jen tak od pasu, aby se neřeklo… každopádně jejich porter vykvašenej na 100 % bych chtěl ochutnat

            • karlos napsal:

              nevím, čím to je, že tam mají 10 procent alkoholu na 16 stupňů, nicméně tento údaj tam mají už víc než rok, tak nevím… jinak je ta IPA ceklkem dobrá. jejich porter 21% je podle mého názoru velmi dobrý, ačkoli jsem měl jen jeden plasťák před rokem.

  • Kuba napsal:

    Ha ha, tak jsem si tu ipu 16°dnes koupil a údaj na etiketě fixou zaškrtán a rukou dopsáno 6,8 🙂
    _
    Chuťově paráda. Měl jsem ji po Beskydském hořkém (které mám opravdu hodně rád). Má trochu jiný charakter, díky vyššímu prokvašení (hádám?) o něco nižší plnost a vyšší hořkost. Fajnová věc, ke které se doufám vrátím 😉

  • Zalesak napsal:

    Žabáci o té chybě v % vědí už dávno, ale nějak ji neřešili. Už to konečně mají opravené aspoň na webu.

Napsat komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »