Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Vísecká pšenka 13°

Údaje o pivu

  • Název piva: Vísecká pšenka 13°
  • Pivovar: Vesnický pivovar Ohrada Vísky
  • Země, město: Česká Republika, Vísky
  • Styl: pšeničné pivo
  • Alkohol: neuveden
  • Forma: lahvové 1 l; trvanlivost ešte 7 dní
  • Stupňovitost: 13°

Hodnocení

Barva

oranžovohnedá, výrazný kvasničný zákal

Pěna

biela, jemná, najskôr opadla na 3mm, potom už držala

Vůně

ovocná po ananáse, obilná

Chuť, říz

Říz piva bol stredný, plnosť bola stredná. Chuti krásne dominuje pšeničnosť a ovocnosť v podobe grepových a pomarančových chutí. Pivo pôsobí osviežujúce a je veľmi dobre piteľné. Dozvuk je je troška horkejší a príliš výrazný.

Další komentář

Veľmi dobrá, ktorá stojí za ochutnanie. Drobnou chuťovou chybkou (podľa mňa) je vyššia horkosť, ktorá pšeničnému pivo príliš nepasuje. Túto vyššiu horkosť mi potvrdil aj sám pán sládek počas prechádzky po pivovare, s tým, že do budúcna ju určite bude korigovať. Mnou degustovaná vzorka patrí k tým skôr vareným, takže si myslím, že v dnešnej dobe dostupné vzorky sú už „chmelovo“ korigované. Pena na degustovanej vorke nebola taktiež ideálna, mohlo to však by spôsobené pri plnení do PET-fľašiek.

Fotografie

Vísecká pšenka 13°

Vísecká pšenka 13°

 

Výsledek (?)

1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod0,5 bodu0 bodů0 bodů0 bodů
6,5 bodu z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (zatím žádná hodnocení)
Loading...Loading...

Vlastnosti: , , , , , , , ,



Komentáře

  • Tomas Vana napsal:

    toto pivo jsem nepil. pekny komentar, ale nemohu souhlasit s vytkou autora „chutova chybka“ Proc by psenicne pivo nemohlo byt horke? Za prve je to na sladkovi/majiteli pivovaru, co chteji vyrobit. Za druhe, zakaznik si rekne, co mu chutna. Napr. u nas v KM udelali u Cerneho Orla loni v lete horci psenicne, a bylo fakt paradni. Lepsi nez jine etalony u nas, alespon podle mne. Vemte si, jak rozdilne jsou psenicne v USA. A horke tam, dle meho nazoru prevavladaji. Proc furt varit malo chmelene, jako v nemecku?

    • Libor napsal:

      Ďakujem za komentár – dá sa s ním aj súhlasiť aj nesúhlasiť… Keď tak treba ešte zdôrazniť – ako je v komentári jasne uvedené – že aj sám sládek vyššiu horkosť (ako by si on sám prial) priznal a naznačil korekciu smerom dolu…
      Navyše horkosť v pšeničnom pive vôbec nepopieram, len som napísal, že by nemala byť chuťou dominantnou, nakoľko, že prebije všetko ostatné, čím by sa pivo pšeničné malo vyznačovať… Skrátka chmeliť weissbier rovnako ako ležiak (znova podotýkam – tak ako v komentári – podľa môjho názoru)je nešťastné riešenie.
      Možno aj u Vás v „Selskom“ by ste mohli pšenicu skúsiť uvariť, určite by som ju rád vyskúšal. Rád sa potom zastavím a môžeme to prebrať osobne. 🙂

Napsat komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »