Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Piraat 10,5%

Údaje o pivu

  • Název piva: Piraat 10,5%
  • Pivovar: Brouwerij Van Steenberge
  • Země, město: Belgie, Ertvelde
  • Styl: Belgian Strong Ale
  • Alkohol: 10,5 %
  • Forma: lahvové 0,33 l; trvanlivost ještě 4 měsíce
  • Stupňovitost: 23°

Hodnocení

Barva

měděná, pivo čiré

Pěna

bílá, vysoká s velkými bublinami, stabilní

Vůně

ovoce, med, cukr, meruňky, jablka, rozinky, brandy, med, pryskyřice

Chuť, říz

Nástup chutí pryskyřičně ovocný. Úvod je hutný i hřejivý, plný sladu, lehké třísloviny, rozinek a tónů brandy. Lehká a příjemná alkoholová linka, vyšší hřejivost. Střed sladce karamelový a výrazně sladový s ovocnými tóny, vystupují jablka a trocha fíků. Závěr hřejivý, mírně štiplavý od kvasnic a hořký od chmele. Pitelnost výborná. Sladové tělo plné, říz vyšší.

Další komentář

Další z kvalitních kousků, o kterém kuřáci tvrdí, že je jedním z mála, kdy se při pití tohoto piva dá kouřit kvalitní doutník a chuť piva a tabáku se neruší, nýbrž doplňují. Jako nekuřák neumím posoudit, ale pivo je to rozhodně famózní. Doporučováno jako digestiv.

Fotografie

Piraat 10,5%

Piraat 10,5%

Výsledek (?)

1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod0 bodů0 bodů
8 bodů z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (5 hlasů, průměrné hodnocení: 8,40 z 10)
Loading...Loading...

Vlastnosti: , , , , , , , , , , , , , ,



Komentáře

  • obregon napsal:

    Pivo je to skvělý, a to hulím jako komín.

  • riso77 napsal:

    taaak, mne to nechuti. presne podobnou (pa)chutou trpia moje lezaky, ktoru popisuje Moro ako „pryskyricne ovocny“. Ak mysli tu istu chut, co ja, tak ja som si ju nazval „horkopomarancovy“ (cesky „hořkopomerancovy“). Je mi jasne, ze nemozem porovnavat belgian ale s mojim infuzne varenym lezakom odkvasenym w34/70tkami, ale stabilne dosahujem presne tuto pomarancovo priskyricnu pachut (pachut u lezaku urcite)a netusim ako sa jej vyhnut.

    • Moro napsal:

      Tak to je otázka do pranice – mohlo by to být například díky moc jemně namletému sladu = delší době zcezování, kdy pak ležák může „trpět“ na estery a tříslovinové tóny.

  • renda4 napsal:

    Tu pryskyřici na těch ejlech mám rád , to pivo budu muset někde sehnat…

Napsat komentář: obregon Zrušit odpověď na komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »