Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Merkendorfer Hummel-Bräu Kellerbier

Údaje o pivu

Hodnocení

Barva

Tmavě zlatá až světle jantarová. Tělo je na Kellerbier nezvykle průzračné.

Pěna

Tvoří se s většími bublinkami a rychle opadává.

Vůně

Aroma je méně výrazné, zachytit lze sladově-karamelové a kvasničné tóny.

Chuť, říz

V chuti více dominuje sladová složka, dobře podporovaná chmelovou hořkostí. Doznívání je nasládle suché. Říz je pochopitelně nižší, plnost střední.

Další komentář

Pivo by se mělo správně servírovat v keramickém, nebo kameninovém krýglu a v o něco vyšších teplotách než klasické ležáky (kolem 10° C). Pivo se vaří jako Ungespundet, tedy „nezacpané“, znalého pak nemůže překvapit nižší říz.

Fotografie

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Výsledek (?)

1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod0,5 bodu0 bodů0 bodů0 bodů
6,5 bodu z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (zatím žádná hodnocení)
Loading...Loading...

Vlastnosti: , , , , , , , , ,



Komentáře

  • Mosquit napsal:

    Mám tu 2 dotazy:
    – odkud pochází zařazení do stylu „Münchener Hell“ ? Je to nějaká oficiální informace, nebo osobní úsudek recenzenta? Nebo je prostě pravidlem, že světlejší keller se zařazuje do této kategorie?
    – je možné alespoň v recenzích franckých piv uvádět, odkud je máte? I tady s Hummlem mám zkušenost, že koupený v pivovaru v lahvi a následně měsíc skladovaný v lednici je parádní, zatímco koupený v Rewe a zkonzumovaný okamžitě nestojí za moc.

  • PIvo napsal:

    Mnichovský helles je asi ukliknutý omyl. S těma marketama a lahvema v pivovaru to může být často i naopak. Záleží prostě na čerstvosti, u některých piv docela dost.

  • Elf napsal:

    Helles byl opravdu omyl. Moje chyba. Omlouvám se. Toto pivo nemá s Helles Lagerem nic společného a to včetně barvy. Dovezl mi ho kamarád. Nevím, kde přesně ho kupoval, ale vždy dává pozor, aby bral pouze čerstvé kousky. Jak píše PIvo důležitá je právě čerstvost. Nejlépe kupovat přímo v pivovaru, ale i tam bych si dal pozor na datum spotřeby. Na druhou stranu i v klasických obchodech se dá narazit na čerstváky.

  • Mosquit napsal:

    Asi jsem se nevyjádřil přesně – zrovna u toho Hummela jsem měl v ruce 2 kousky se stejným DMT. Jeden zakoupen v pivovaru a parádní, druhý z Rewe nic moc (asi tak na hodnocení 6,5). Oba vypity buransky z lahve – byli jsme na čundru a při přechodu mezi pivovary byla často žízeň… A nebylo to jediné pivo, ve kterém byl velký rozdíl.

    Na druhou stranu i každá várka může udělat rozdíl – před 2 týdny jsem si koupil přímo v Hausbrau Steugerach basu piv, ze kterých polovina není úplně v cajku… Minulá basa z ledna byla parádní.

    • Mosquit napsal:

      Ještě aby to nevyznělo špatně – nemám nic proti hodnocení (tak to pivo prostě asi chutnalo), ani proti tomu, že máš vzorek od kamaráda (ne každý může vždy nakupovat čerstvé v pivovaru), jen bych uvítal v recenzi i poznámku o tom, odkud to pivo je, jak bylo mezitím skladováno atd. Dík 🙂

      • Elf napsal:

        Tak ještě jednou, pivo mi dovezl kamarád a vždy vybírá pouze čerstvá piva. Dokonce kvůli tomu kolikrát přeskládává v obchodě kastle, nebo je bere přímo v pivovaru. Navíc je většinou ochutná, než je přiveze.
        Psát u každého piva jeho skladovácí historii není realizovatelný.
        Co se týká hodnocení, 6,5 znamená nadstandardní. Ano, vypadá to, že jsem trochu přísnější než kolegové, ale já holt víc než 7 dávám jen opravdu kvalitním a dobrým pivům a navíc vysokým hodnocením prostě šetřím.

    • PIvo napsal:

      Je to případ od případu. Nemusí to být skutečně jenom stářím. Včera jsem v Rewe v Buttenheimu viděl Hummel Festenbier hezky na Sluníčku v teplíčku. Uvnitř mají teplotu vždy regulvoanou, tak nevím proč to cpou do prosklených vytopneých průchodů nebo dokonce ven. 🙁

Napsat komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »