Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Scheyern Kloster-Weisse Dunkel

Údaje o pivu

  • Název piva: Scheyern Kloster-Weisse Dunkel
  • Pivovar: Klosterbrauerei Scheyern
  • Země, město: Německo, Scheyern
  • Styl: Dunkelweizen
  • Alkohol: 5,5 %
  • Forma: lahvové 0,5 l
  • Stupňovitost: 12,6°

Hodnocení

Barva

tmavě jantarová až rudá

Pěna

pěkně drží, hezky kroužkuje

Vůně

Voní lákavě po jemné pšenici, jakoby tlumeně po pomerančích, vůně není tak intenzívní, takže se mi motá hlava z toho jak nasávám a snažím se poznat jednotlivé vůně :) Mísí se ještě s karamelem, čili klasický dunkelweizen.

Chuť, říz

střední až slabší říz. Něco mi ulpívá na špičce jazyku – ano, mám to – kvasnice. Chutná jako průměrný dunkelweizen, škoda toho prázdnějšího těla a nevýrazného řízu – špatně se pak hledají chutě a málo vynikají. Hořkost na pšenici poněkud slabší.

Další komentář

Složení je: slad z ječmene, pšenice, kvasnice, voda, chmelový extrakt, chmel.

Fotografie

Scheyern Kloster-Weisse Dunkel

Scheyern Kloster-Weisse Dunkel

Výsledek (?)

1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod0,5 bodu0 bodů0 bodů0 bodů
6,5 bodu z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (zatím žádná hodnocení)
Loading...Loading...

Vlastnosti: , , , ,



Napsat komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

  • Pavel u Heineken: Nevim, prijde mi, že dřív bylo to…
  • kremák u Ježek 11°: Stupňovitost a procenta alkoholu jsou…
  • kremák u Ježek 11°: Ježeček, jo bylo kdysi pívo...no…
  • Funky u Argus Maestic: Je to tak 14 dní, co se v Lídlech…
  • kremák u Konrad 12°: To že to pivo vyhrálo nějakou soutěž,…
  • kremák u Argus Maestic: Čerstvá lahvová Plzeň? Co to jako…
  • kremák u Argus Maestic: Ve Vysokém Chlumci se vaří pivko…
  • Moro u Pilsner Urquell: Jak nebo čím (byly změněny kvasné…
  • pavel u Pilsner Urquell: Souhlasím, kvasné procesy byly změněny,…
  • lasthunter@beerborec u Zlatý Bažant '73: Najväčším pozitívom tohto piva…
další komentáře »