Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Radegast Premium

Údaje o pivu

Hodnocení

Barva

zlato hnědá, pivo čiré

Pěna

bílá, jemná, stabilní

Vůně

chmelová s trochou sladu

Chuť, říz

Nástup chutí příjemně sladový, slad dominuje jen krátce – po kratinké chvíli se přidává chmelová hořkost. Střed je sladový a chmelový za pozvolného odeznívání sladovosti. Závěr už jen chmelový. Dojezd delší. Sladové tělo je dosti plné, říz střední. Pitelnost více než dobrá.

Další komentář

Troufám si tvrdit, že tento prémiový ležák z Nošovic má konzumentovi pořád co nabídnout. Osobně jej z produkce tohoto pivovaru považuji za naprosto nejlepší kousek. Bohužel – špatně se hledá podnik, kde by jej podávali dobře ošetřen. Nemusíte mi věřit, že jsem jej pro potřeby recenze hledal více než rok, abych jej nalezl v lázeňském městě Luhačovice.

Fotografie

Radegast Premium

Radegast Premium

Výsledek (?)

1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod0,5 bodu0 bodů0 bodů0 bodů
6,5 bodu z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (53 hlasů, průměrné hodnocení: 7,57 z 10)
Loading...Loading...

Vlastnosti: , , , ,



Komentáře

  • Kamil napsal:

    Radegast už není co býval – Radegast Premium se nedá co do kvality vůbec srovnat s legendární vychmelenou „komunistickou“ Radegast 12-kou. Hodně smutné jak šla rapidně kvalita piva z Nošovic dolů. Nejlepším produktem pivovaru byl Radegast Extra Hořký než ho museli na příkaz z Plzně přestat vařit a zásoby okamžitě vylít do kanálu, protože se to prodávalo líp než jedno nejmenované pivo od stejné skupiny. Po několika měsících si to v Plzni trošku rozmysleli a nařídili vařit levnější a méně kvalitní variantu – to jest Radegast Temně Hořký. Mimochodem věděli jste, že se Radegast, který si kupujete v PET lahvích vozí kamióny v cisternách přes celou republiku z Nošovic do jednoho nejmenovaného českého města kde se stáčí do PET-ek? To samé ochudené Birelly v plechovkách. Smutné, smutné jak dopadl nošovický pivovar a jeho vyhlášené pivo.

    • Moro napsal:

      Informace o lití do kanálu jsou podložené? A proč by někomu vadila Extra hořká varianta, když to byl speciál o 15%EPM? To mám chápat tak, že byl lepší než Master 15 zlatý?

    • Jirka 2 napsal:

      Výroba Extra i Temně hořkého byla omezena.Co se neprodalo do určeného termínu ani ve slevě a nekoupili ani zaměstnanci bylo po záruce zlikvidováno.Nebylo toho moc.Temně hořký byl do nedávna v prodeji(někde možná ještě je)Doufám že koncem roku v Radegastu uvaří něco podobného.Že velké pivovary vaří více značek je bohužel běžné ne jen u PP.Takže do Pet-ek se vaří v Plzni a nejen do pet.Naopak v Radegastu se vaří i ostatní piva mimo Pilsner. Ochucené piva v plechovkách se míchají,jestli se nepletu na Slovensku.

      • Ruda napsal:

        Kamil má pravdu. Extra hořký se už kvůli „zákazu z Plzně“ nedělá, už se vaří jen Temně hořký. Ty Birelly v plechovkách se míchají tuším někde u Prahy a ne na Slovensku. Jak to je s tím Radegast v PET lahvích nevím, ale určitě nemají v Nošovicích linku na PET, takže buď to opravdu vozí přes celou republiku v cisternách anebo vaří Radegast pro PET přímo v Plzni – obojí je samozřejmě špatně a u té druhé varianty i trošku klamání zákazníka. Taktéž potvrzuji, že Radegast šel opravdu s kvalitou hodně dolů a už se tam dokonce snad vaří i nějaké polské pivo … Ještě že tradici vaření kvalitního piva ve frýdecko-místeckém regionu drží minipivovar „U Koníčka“, který sídlí v nedalekých Vojkovicích.

    • Velen napsal:

      Dopadl lépe než pivovary, které přežily 30. letou válku, 2. světovou válku, ale Klause ne.

    • Jan napsal:

      Musím souhlasit…. ochutnával jsem několikrát a stejným výsledkem jako Kamil….

  • Jirka 2 napsal:

    Temně hořký se už též nevaří, možná příští rok.Birell se míchá v Šarši,patří SABMilleru. Do Plzně se nevozí pivo v cisternách.

  • Himer napsal:

    Dost mi vadí, ta postupná zvláštní kyselost v pivu!

  • Jan napsal:

    Musím souhlasit, že kvalita Radegastu šla hodně dolů… osobě jsem ochutnával 12%(dost problém sehnat točené) a nic moc. Nejdříve hořkost a pak to přechází to lehce kyselé chuti říznuté hliníkem… druhé se už nedá vypít… škoda béjvávalo tak dobré…

    • Moro napsal:

      Tak tady bych si dovolil tvrdit, že chyba je 100% na straně hospody – takto Radegast rozhodně nechutná a chutnat nemá.

    • Jirka 2 napsal:

      Radegast byl vytlačen gam.Vady se můžou vyskytnout i u dlouho naraženého sudu a málo čištěných trubkách.Dochází i k tomu že na čepu je jiné pivo než Radegast.

      • Moro napsal:

        Jirko mohl bych poprosit o dovysvětlení té poslední věty? Mám to chápat tak, že hostinský jiné pivo vydává za Radegast, či je mu jiné pivo dovezeno, ať je vytočí? Nebo ještě jinak? Děkuji za případnou odpověď.

        • jirka2 napsal:

          Děje se tak hlavně v malých výčepech zásobovaných například pivnní pohotovostí.Na pípě je označeno jiné pivo než je naraženo.Velké koncerny mají,nevim proč,vyšší ceny.Tak hostinský koupí to nejlevnější a prodává dráž.

          • PetrM napsal:

            Zkušenosti z vlastní praxe?

            • poutnik napsal:

              Radegast je především čisté ZLO, dále se k těm pivním podvodníkům z Afriky raději nebudu vyjadřovat.

              Teď se tady rozmáhá mít v hospodách „vlastní pivo“ – za velice nízký peníz, nikdo ale neví, kdo je vyrábí – názvy těch piva si určí hospoda, většinou to je nějaká variace na název hospody, když se tam zeptáš, co to je za pivo, tak ti řeknou, že to je jejich pivo a na otázku, kde se to vaří ti odpoví, že to je „tajné“, takže je s tím pošleš do prdele a jdeš na pořádný škopek k Segalovi

              jinak to „podtáčení“ je tady běžná praxe, většinou se podtáčí Ostravar levnějším Avarem (který má podobné chutové vlastnosti), nevím, čím se dá podtáčet Radegast, asi nějakou polskou sračkou, ale tam to stejně vyjde nastejno a nikdo si toho ani nevšimne

    • slivoj napsal:

      Taky se přidám k Janovi, že v Radegastu vždy, když jsem nucen si jej dát (což už se mi na štěstí delší dobu nestalo) cítím uprostřed i lehce ke konci nějakou pachuť připomínající hliník, či něco obdobného… A je to jak v lahvové verzi, tak v čepované…

    • Al napsal:

      Tak to bude problém jinde, u nás když jednou za měsíc točí radka 12ku,tak je to pivo jak křen a dovolím si říct že už mi chutná víc jak Plzeň

  • jirka2 napsal:

    Mi radek chutná tedy ležek.Naopak nemusím Ostravar.Když se podiváš kdo je vlastník PP a tím i Radegastu poznáš že s Afrikou májí společný snad jen část názvu. K podtáčení začalo když pivovary začaly požadovat platbu v hotovosti,vim že se používá kterékoliv momentálně levnější.Nemohu napsat kdo ale vim o naprosto běžných pivech prodávaných jako speciály.K takovým podvodům nedochází jen u piva.

  • Himer napsal:

    Konečně jsem našel hospodu kde je dobře ošetřen. Nebylo to špatný hlavně bez té postupné kyselosti! Zamecká zahrada v „kurviný“ Nebo se zlepšílo pivo? Předtím sem ho pil před půl rokem a humus.
    Dávám si tam občas 3-6 kousku a jsem spokojen. Čepují tam dobře i klasickou „euro“ Plzeň.

  • Misheeck napsal:

    Vynikající Radegast 12 mají v Otrokovicích v nádražním bufetu za bratru lidových 25kč. Byť na stojáka v nevábném bufíku, za to z čistých trubek a tuším že tankový.(čističe tam vídám co 14 dní)
    Mike

  • Karel napsal:

    Nazdar, před pár dny jsem zaslechl, že Radegast už nevaří 10ku ale že ji vyrábí ředěním dvanáctky, co je na tom pravdy?

  • Jirka 2 napsal:

    To dělají všechny velké pivovary už řadu roků.A bohužel už i ty menší.

    • Karel napsal:

      a to to nikomu nevadí? proč se to toleruje?

      teď jsem si někde přečetl že je to HGB technologii. Nejsem největší pivař a tak se ptám, je znatelné zhoršení kvality takto vyráběného piva?

      • Moro napsal:

        Ano je! Otázkou však zůstává, kdo z pivařů je schopen to poznat …

        • poutnik napsal:

          tak dobrou desítku snad aspoň trošku zkušenější pivař snadno rozezná – není vodová, má nějakou svou vlastní chuť a aroma – to proto, že prošla všemi procesy, kterými měla a není to jen naředěná 14, to ředění je na výsledné chuti každé desítky kurevsky znát.

          Z dobrých desítek z průmyslových pivovarů mě napadají třeba Perun z Uherského Brodu (chmelený dokonce ještě i za studena!), Hradební z Poličky, Poutník z Pelhřimova. Nejoblíbenější má desítka je ale z Koutu na Šumavě a Kunětický Hejkal z Hobita, hodně slušná je i ta z Kácova

      • Jan napsal:

        HGB (High Gravity Brewing) je technologie, která pivovarům umožňuje snížit výrobní náklady. Piva jsou vařená při vyšší stupňovitosti přibližně EPM 16 % a po vykvašení mladého piva se pivo ředí na výslednou stupňovitost (obvykle EPM 10-12 %) pomocí odplyněné vody, přip. sycenou oxidem uhličitým. Menší množství tekutiny na varně a ve spilce sebou samozřejmě nese nižší náklady. Kromě samotného ředění piva je podle mě největší „kámen úrazu“ kvašení piva při jeho velké stupňovitosti. Kvasné procesy pak probíhají odlišně a s jinými chuťovými výsledky, a tak vznikají často piva silně prokvašená, chuťově prázdnější, se slabou sladovou chutí a tím i menšími možnostmi při chmelení piva (tzv. europiva). I výčepní 10 a ležácká 12 kvasí jinak. Zředěná 12 chutná jinak, než poctivě uvařená 10. Přes ujišťování ze strany některých pivovarů má technologie HGB vliv na výslednou chuť piva. Kvasné procesy totiž výrazně ovlivňuje počáteční hustota mladiny (stupňovitost piva). Že se jedná pro české pivo o nevhodnou technologii, možná dosvědčuje i fakt, že zavádění CK tanků vzbudilo sice obavy konzumentů, ale pivovary se víceméně k nové technologii hlásily. Používání technologie HGB se už tak snadno nedozvíme a pivovary tuto informaci rádi nezveřejňují. Smutné je i to, že nová ochranná známka v EU: „České pivo“ zahrnuje i piva vyrobená pomocí HGB metody. Lobby velkých značek bohužel udělalo své. Proto nehledě na ochranné známky a ujišťování marketingů pivovarů s pivní pěnou podobnou spíše mořské, důvěřujme více vlastním zkušenostem a stávejme se odběrateli těch pivovarů, u kterých není cena na prvním místě. Převzato z http://www.pivo-gabriel.cz/poctive-pivo/hgb-technologie.htm a plně s tím souhlasím…

        • Jan napsal:

          Je také nutné rozeznávat zda tato technologie je zneužívaná na postup, který byl popsán (tedy k ředění silných piv na slabé) či jen k drobné upravě o setinky na přesnou stupňovitost a to není žádné zlo… Každá věc může být dobrým sluhou, ale i špatným pánem..

  • Rosťa napsal:

    Radegast co do kvality piva už nemá mnoho let co konzumentovi nabídnout. Už je to prázdné europivo, které můžou jen maskovat inovovaným logem, etiketama na láhvích nebo nově sponzorstvím extraligy ledního hokeje. Už několik měsíců ty jejich patoky ignoruji a raději si zajedu jednou za 2 týdny do pivotéky pro kvalitní matroš.

  • Ludva napsal:

    Zlaty Radegast z dob komancu. Pamatuji jak tohle pivko hornici a hutnici exovali po sichte a jak si ho Slovaci z montazi bravali po desitkach lahvi domu na Slovensko. Pamatuji taky na to ze se vzdycky babky v tech bufet budkach ptaly zda ten Radegast chcete v hnede nebo zelene lahvi – diky barve pivniho skla byla trosku jina chut piva v lahvi. Cepovana varianta pak byla neopakovatelna chutka. Soucasny Radegast je vodnaty, nevyrazny a hlavne tam chybi ta typicka horkost kvuli ktere ho kazdy miloval. Nejvic me bavi ti skalni fandove Radegastu a samozvani patrioti, klidne jim muzete nachcat do flasky a zavikovat uzaverem a oni budou po otevreni glosovat ze to je Radegast – nejlepsi pivo. Hospodsti na Severni Morave to vedi a znaji levnejsi znacky ktere muzou vydavat za Radegast pripadne jej michat pul na pul. Jak rekl jeden hospodska – ja nepodvadim – je to sice polska znacka piva ale vari se stejne v Nosovicich takze to vlastne je Radegast.

    • Jirka 2 napsal:

      Můžeš napsat které polské pivo se vaří v Radegastu a prodává u nás?

      • S. napsal:

        Nevím jestli to je pravda, ale měl by se tam podle toho co sem zaslechl vařit polský Żubr. O „pančování“ piva Radegast v některých podnicích sem také zaslechl, ale to je čistě problém Radegastu, že si to nehlídají a že jejich pivo chutná už tak bídně, že zákazník ani nezaregistruje, že pije něco jiného. Dodal bych jen to, že jedna nejmenovaná automobilka, která sídlí pár stovek metrů od pivovaru asi na kvalitě piva taky nepřidá.

    • dietr napsal:

      přestal jsem radegast kupovat kvůli jeho ceně, nedávno jsem jej omylem koupil a byl jsem v šoku, bez typické nahořklé chuti, s jakousi pachutí, zkrátka hnus.

  • Pavel Novák napsal:

    Dneska sem zkusil tu jejich novinku „Letní pivo – Letní krýgl“ v čepované verzi. Je to pánové a dámy s prominutím sračka extra union – navíc trošku klamání zákazníka, protože když sem si přečetl „papírový promo stojánek“ co sem měl v hospodě na stolku, tak sem po přečtení nabyl dojmu, že to je nějaké nepasterizované pivo a ono to je pivo s mírnou citrónovou chutí – čiže Radler … se 4 % alkoholu … V tom Radegastu se asi totálně zbláznili

  • Jirka 2 napsal:

    Žubr se sice vaří ale jde všechen do Polska a hlavně je dražší.Za Radegast se vydávají levnější česká piva,hlavně v hospodách které berou pivo z takzvaných pivních pohotovostí.A tam je kontrola pivovarem nemožná.Nezbláznili se jenom v Radegastu ale takřka ve všech pivovarech.Já tyhle směsi nesnáším.I když mnoha lidem chutnají(podívej se na různé recenze).A každé prodané hekto je dobré.

  • Vacho napsal:

    Po delší době sem koupil lahvovou verzi a obrovské zklamání. Chybí vyhlášená hořkost, pivo nevoní po chmelu (no vlastně to pivo není cítit ničím) a v doznívající chuti cítím cosi jako slad smíchaný s cukrem. Chci vidět toho vola co si je po dopití této s prominutím parodie na Radegast přidá na facebook jak vybízí etiketa na láhvi.

  • PetrM napsal:

    A co má společného přidávání cukru do mladiny s výslednou hořkostí piva Jirko 2? Mohl by jsi to neznalcům nějak osvětlit?

  • Roman napsal:

    Sranda jak se tu Jirka 2 stále zastává těch patoků z nošovické chemičky. A nejvtipnější je že současný sládek Radegastu tvrdí že Radegast chutná stejně jako před 25 lety a že se vyrábí stejně a ze stejných surovin jako tenkrát.

  • Jirka 2 napsal:

    Můj názor je že Radegast je lepší než třeba Staropramen nebo Bránik ap.Nikdy jsem nenapsal že to je nějaké vynikající pivo.Jen jsem se Poutníka na něco zeptal a stále čekám na odpověď.

  • Dejv napsal:

    Sem slyšel že Radegast do piv přidává látky na stabilizaci a že je u něj provedena enzymová úprava. Mé hodnocení piva 1/10

    • Zdenda napsal:

      Nedávno proběhl zajímavý test s jogurtama kdy v jednom jogurtu byla pravá marmeláda z pravých jahod a v druhém byla „chemická šmakuláda“ bez jahod. Všechny děti určili jako jogurt z pravých jahod ten „chemický“. Stejný případ je i tento test.

  • Láďa napsal:

    Údajně hořké a kvalitní pivo, ale to není už drahně let pravda. Po různých „modernizacích výroby“ a „efektivních postupech ve výrobě“ se z tohoto piva stalo prázdné europivo. Můžou klidně i sponzorovat NHL a lepit demagogické etikety na láhve ale konzumenta nikdy neoklamou – obzvláště toho co ví jak to chutnalo tenkrát.

  • Hudy napsal:

    Na tomhle pivu jsem vyrůstal, jsem hrdý patriot severomoravského kraje, ale tenhle současný Radegast je s prominutím naprostá EUROsračka. Nerozumím tomu jak jedno z nejlepších piv v republice mohlo takhle skončit. Naštěstí minipivovar u Koníčka ve Vojkovicích zachraňuje tradici i naše chuťové buňky.

  • Tom napsal:

    Nekdo kdo rozezna Radegast 10 od Primuse ???

  • Radomil napsal:

    Pro RADEGAST jsem dýchal. Pivo to bylo husté, silné, hořké, těšil jsem se na něj. Jen se před léty nějak změnilo. Není ten ležák, jako kdysi … Zkrátila se doba ležení, zvedli výstav. Nyní je to takové divnopivo. Reklamní masáž to nezmění. Kdysi to bývalo jedno z TOP piv v Československé socialistické nebo federativní republice. To „pivo“ co produkují dnes tak to už nemá s tím bývalým nic společného. Levně vyrobit a draze prodat bez ohledu na kvalitu. Místo aby se zaměřili na obsah tak se zaměřují na obal. Jinak nechápu proč mají v novém znaku tři šišky chmelu když tam sypou chemicky upravený chmelový granulát. Nejvtipnější však je, že si můžete koupit v obchodě Radegast v PET láhvi a to i přesto že v Nošovicích nemají linku na PET-ky.

  • Bohdan napsal:

    Zakoupena lahvová verze v Tesco Express za 14,90 Kč. S prominutím se jedná o euro sračku.

  • Al napsal:

    No nevím jestli by patok mohl vyhrát tuto soutěž. Asi moc chlastáte ochucený piva a speciály… http://zpravy.tiscali.cz/radegast-dostal-zlato-v-prestizni-soutezi-world-beer-cup-237075

    • Bohdan napsal:

      Silně pochybuji že to byla stejná várka jakou lahvují.

      • Moro napsal:

        Pánové, o tom, jaká piva se posílají na soutěží toho bylo popsáno už spoustu. Zkuste si zde pohledat např. článek Proč mají nepitelná piva tolik … a bude vám to malinko jasnější.

  • lunruj napsal:

    Já měl lahvové, nebylo nejhorší. Hořkost vyšší než u většiny velkých značek, řekl bych. Bez výraznějších vad, ale přišlo mi trochu hrubé, bez nějakých jemnějších tónů. Ale mezi velkými značkami nadprůměr.

  • Reno napsal:

    Kdo ještě neví tak výroba Radegast Premium v Nošovicích končí !!! Nahradí ho v průběhu července a srpna pivo Radegast Ryze Hořká 12-ka. Video >>> http://www.youtube.com/watch?v=eRaaShPI33A

    • Dejv napsal:

      Dalo se to cekat. Mizerna kvalita piva Radegast a hlavne prodeje. Jinak to video je smesne. Pry uvarili jsme nejlepsi pivo, konkurence zacla delat stejne horke piva. Takove blaboly. Kdyby varili pivo podle puvodni receptury a puvodniho technologickeho postupu od pana Francle tak nemuseli ted nic resit a mozna by ani nebyly pod tou „pivovarnickou“ skupinou. Uz se tesim na tu velkou reklamni kampan kdy budou lehce upraveny Premium vydavat za neco svetoveho 🙂

      • Dejv napsal:

        Jinak pokud to nekoho zajima tak horkost noveho Radegastu ma byt 36 UBI coz je presne o 10 % vic nez u soucasneho Radegast Premium. Asi jako prvni „velky“ pivovar budou pouzivat i odrudu Saaz Late. Tak dlouho se ubírá na surovinách a urychluje a ředí, až se to nedá pít. No a proto je pak nutné „přepisovat historii“ 🙂

    • Ganimoth napsal:

      Uz jste ten jejich novej zazrak nekdo ochutnal? Jak hodne velky pruser to je? 🙂

      • Dejv napsal:

        Je to stejna „sracka“ jako Radegast Premium.

        • z87 napsal:

          to snad nemyslíte vážně? už tak mi Premium přišel hodně podceňovaný, ale nová Ryze hořká 12° mi příjde o dost lepší a zajímavější! 8,5*!

          • poutnik napsal:

            ty jsi buď regulérní blázen, anebo loajální zaměstnanec té zoufalé jihoafrické chemičky. Pokud je Ryze Hořká o tolik lepší než nepitlný Premium, tak 3 body jsou pro ni tak akorát.

            Pak je tu ještě jedna možnost – ještě jsi nepil pořádné pivo a tak věříš všem kydům z relamního oddělneí SabMilleru….

            • Karviňok napsal:

              Pánové a dámy u nás je točená Ryze Hořká 12° obrovský propadák. Točíme z tanku a většina „štamgastů“ nám postupně odešla do podniků kde ještě točí Premium. Ti „sváteční“ nám zase říkají že jim to přijde stejné jako Premium a obviňují nás z podvodu, že Premium vydáváme za nový Radegast. Nechápu proč Radegast jednoduše neobnoví původní recepturu Radegastu z 80-tých let.

              • z87 napsal:

                tak včera večer jsem byl pro jistotu ještě v jedné hospodě a teď ochutnávám lahvovou verzi a tady to není nic moc. opět se potvrzuje, že Radegast neumí 99% hospod natočit

                • z87 napsal:

                  tedy nic moc, v té hospodě snad úplně stejné jak premium.. nevím jestli v Radegastu staré premiumy vydávají za nové nebo jestli se takhle zbavujou hospody svých zásob, ale příjde mi to hodně divné

  • Zdenda napsal:

    V domácích podmínkách proveden porovnávací test lahvového piva Radegast Premium versus Radegast Ryze hořká 12-ka. Celkem 5 hodnotitelů. Jasným vítězem testu se stal Radegast Premium v poměru 5:0 !!! Co se týká toho nového Radegastu tak jsme se shodli v tomto. Po prvním napití nejdříve cítíte sladovou sladkost, pak velmi překvapivě nastupuje alkohol (v dalších doušcích velmi patrné a rušivé) a pak nastupuje taková zvláštní až tupá hořkost, která však v dalších doušcích rychle ulpívá. 2 z 5 recenzentů dokonce uvedli velmi zvláštní věc, že to chutná velmi podobně jako Van Pur Strong z Kauflandu. Zároveň jsem se shodli v tom, že takovou tragédii jsme teda rozhodně nečekali.

  • slivoj napsal:

    Připojím se ke komentářům k Ryze hořké 12. Zatím jsem jej ochutnal jen na fesťáku z kelímku, ale na druhou stranu při dobré teplotě a natočeného nadvakrát poměrně rychle, a musím uznat, že se tohle pivo podle mě poměrně povedlo. Při nejmenším mě opravdu hodně příjemně překvapilo. Od Radegastu, který piji jedině z donucení právě na různých letních akcích, bych tohle prostě nečekal. Tím nechci říct, že je to na 8,5 hvězdy 😀 Ale je to daleko pitelnější, než Premium.

    • Čert hodnosti Vraníka napsal:

      Další zaměstnanec Radegastu co se nám snaží namluvit že mu to někde na nějakém nejmenovaném letním fesťáku nějaká brigádnice skvěle načepovala z vypůjčeného výčepního zařízení do plastového kelímku 🙂 Dokonce to ani nebylo ředěno vodou jak se to na takových akcích dělá 🙂 Tak hlavně že sis pochutnal 🙂

      • slivoj napsal:

        Nebudu sprostý, ale jinak bych Vás někam poslal. Osočit vždy každého, kdo se pozitivně vyjádří o produktu, u kterého by to většina zdejší komunity nečekala/neudělala, ze spolupracuje s jeho výrobcem, to mi přijde dosti ubohé. Vysmívejme se lidem, kteří nekriticky hájí to své pivo, na které jsou zvyklí, i když to může být objektivně opravdu jen těžko pitelné a oni si toto bohužel neuvědomují, a zároveň pak sami předem odsuzujme veškerou produkci takovýchto větších pivovarů a o těch mini jen v dobrém… Jak už na pivních recenzích někdo kdysi psal: Jak můžete o pivě, které jste xx let nepil, říci, že Vám nechutná? – Není to přesná citace, ale trošku se hodí k tomu, o čem mluvím. No nicméně zpět k mému komentáři. Fesťák, o kterém jsem mluvil, byly Colours a opravdu zde ku podivu měli pivo vychlazeno na normální teplotu a ne na 4°C a méně. Taky jsem se snad nesetkal s tím, že by měli roztočených 10 piv apod. A o pivě jsem mluvil v tom smyslu, že mě jen příjemně překvapilo (samozřejmě mám z různých zkušeností taky trošku předsudky k některým značkám), toť vše. Jestli si dále myslíte, že tady propaguju Radegast, protože mi to někdo nakázal, tak s Vámi očividně nehnu, no nicméně ještě přidám to, že pivo pod touhle značkou opravdu piji jen nedobrovolně, jak jsem již psal, a pokud mrknete do dřívějších komentů, tak jsem se tady už dříve o Premiu vyjadřoval a nebylo to nic o tom, že by mi chutnalo.

  • Lada napsal:

    Pokud se jedna o tocene tak nerozeznam rozdil mezi starym a novym Radegastem ale kdyz dam lahvove tak Premium je jenoznacne lepsi. Zajimave ze novy Radegast v lahvove veri ma 5,1 procent alkoholu. Ze by soudruzi v Nosovicich tim zvysenym alkoholem neco maskovali ?

  • Čert hodnosti Vraníka napsal:

    Tak je jen na Vás spotřebitelích zda budete Radegastu opět tolerovat další změnu receptury, která pro ně znamená nižší výrobní náklady a vyšší zisk. Jediná obrana je prostě ty jejich výrobky přestat kupovat.

    • Toptaste napsal:

      usmev…Nemecko ma cez 1200druhov piva…ale ked som kdesi v Koln a okoli kde nepredavaju bavorske, nemam co kupit jedine ceske flaskove, Gambrinus, Lobkovitz alebo cosi podobne…z 100 druhov co je v obchode je Gambrinus kralovske pivo voci nemeckym….a za asi 50centov…..

      • martin napsal:

        Tys nám tady fakt chyběl. To, že v Německu kopeš čtvrtým rokem výkopy z tebe nedělá experta na tamní pivní kulturu. Popípej si ty svoje Topvary a Gambáčky a nevybíjej si svojí frustraci na německém pivovarnictví. Ostatně, nebýt jednoho z nich, neměl bys na výběr už vůbec.

        • Toptaste napsal:

          nuz ukazal si charakter…ostravskeho burana…ja som teba ani nikoho neurazal…nekopem kanaly v Nemecku ale pracujem ako monter na najspickovejsich projektoch ako Mercedes, porsche, Boppard a pil som tolko druhov piva ze ty mozes akurat snivat……teraz Topvar vareny v Plzni a nie v prapodivnom pivovare akym su Nosovice………

        • Toptaste napsal:

          na dokaz svojich slov ake je nemecke pivo jeden komentar- americki vojaci iduci dnes cez Plzen dostali do daru kamion ceskeho piva, nie je menovane ake ale ceske….ich velitel sa vrele podakoval a ulahcil si- aspon nemusime pit nemecke alebo holandske pivo…..inak povedane, ceske pivo je daleko kvalitnejsie a ja sa k tomuto tvrdeniu pripajam….nemecke piva a ich 1200 druhov, nuz zajtra moze zaniknut 1150 z nich a svet nebude chudobnejsi, najkvalitnejsim pivom Nemecka nie je pivo velkeho pivovaru ale Aigner, maly pivovar kusok od Mnichova na juh…..daroval mi par flias farmar co pestuje chmel pre tento pivovar a pivo nie je v retazcoch ale predava sa uplne inym sposobom- tak ako sa predava vyborne pivo……….ako v Cechach pivo z minipivovarov……a ich pocet je asi 270 a bude do 500 onedlho……

          • Pike napsal:

            Ono asi záleží na tom, co s čím chceš porovnávat. Když na jednu stranu postavíš česká low-end piva, jako Tebou jmenované Gambrinus, Zlatopramen a Březňák, a na druhou stranu jejich německé low-end protějšky, tak věřím, že ty české budou o něco lepší (dnes už ale asi ne o moc, spíše to vyjde víceméně nastejno, europivo jako europivo).
            Když se ale podívám na opačný konec spektra, tak v Německu vidím třeba Schneidera, Maisela, Schlenkerlu a mnoho dalších. To je pivní nirvána, tomu se cokoliv od nás zatím ani neblíží.

            • Toptaste napsal:

              dik za reakciu.Je to hodne blizko pravdy co pises.Ale nastastie sa trh prudko meni, myslim aj v Cechach aj v Nemecku, v Cechach pribuda minipivovarov, koncovy stav ma byt podla znalcov okolo 450….v Nemecku taktiez pribudaju v tej vyssej kvalitativnej triede…to co je v retazcoch ale naozaj pitne nie je…teraz som nastudoval nemecku jednicku v nejakom fragmente, je to Ayinger, s hlbinnym vrtom a vodou na urovni mineralnej a s produkciou 100 tisic hektolitrov, pri tejto kapacite je sok ze nie je v beznej obchodnej sieti….Slovensko uz ma niekolko peral ako Jakub v Bratislave, minipivovar Prievaly, Kaltenecker Roznava ktory montovali kamarati z Bavorska ale cca 30 minipivovarov na Slovensko je zalostne malo a ked novy vznikne tak len ako dedic technologie po krachu ineho…bohuzial ta kultura piva aka je v Cechach u nas nie je a dlho nebude……

            • Toptaste napsal:

              poklona Pike….nastudoval som ponuku a historiu SChneider, Maizel a daslie co si napisal…to je prave orechove nemeckeho pivovarnictva, plus Bavorske Ayinger, Paulener a ine….lenze tieto piva nie su v beznej obchodnej sieti a cenova hladina od 2 euro do 25 je jasna kto je konzumentom……

        • Toptaste napsal:

          jedno upresnenie aby nedoslo k omylu, najlepsie nemecke pivo je Ayinger, nie Aigner ako som omylom uviedol…..pivovar co ma v ponuke kovovy sudok schopny sam sa schladit bez vonkajsej energie, staci k tomu cca 30 minut a otvorenie special ventilu na dne sudka……sudok je viacplastovy, teplo sa odvedie na vonkajsi obal special procesom…..sudok je znovu naplnitelny a cena sudka cca 32 euro pri 15l………nemecke pivo cislo jedna…..

  • Jirka2 napsal:

    Proč měnit recepturu?Stačí ředit místo 11,80 na 12,10.Jen tak mimochodem.Na jedné akci v Místku čepovali tři místní malé pivovary+Radegast,hádejte které šlo nejvíc na odbyt.

  • Jirka2 napsal:

    Koníček tam bohužel nebyl.Radek jasně vedl i když nebyl nejlevnější.Naprostý propadák ochucená piva.Na akci jsem byl celý den.

    • Norbert napsal:

      Jenom aby jim ty prodeje vydrzely 🙂 S tim ´novym´ pivem se mozna Radegast kratkodobe vyrovnal se ztratou zakazniku ale az nadseni z noveho piva opadne (Hele tato maji tu ten novy Radegast tak vezmu na zkousku) a skonci leto tak se to vrati do stejnych koleji. Kazdemu je jasne ze Radegast v dlouhodobem horizontu nema sanci udrzet natoz navysovat prodeje jak jim veli manazeri z nadnarodni firmy. Cenu piva Radegastu na akci radeji nekomentuji. Vzdyt je to vysmech tvrdit ze maji stejne nebo vyssi naklady jako malovyrobci z minipivovaru 🙂 A o tom ochucenem pivu radeji taky moc nemluv. Moc dobre vime jak dopadla ta cepovana ´citronada´ od Radegastu loni 🙂 Kazdopadne trh s tema ochucenyma pivama uz je presyceny takze logicke vyusteni situace. Vsechny ty umele a navonene Cooly, Grepy atd. uz nemuzu ani citit. Kdyz chci ochudene tak jedine Radas ze Striteze – boruvka nebo jahoda mi hodne chutnaji. Docela me taky tesi ze se konecne chytnuli ty cidery. Kazdopadne Radegast nejvetsi chybu ze to tenkrat podepsal, dnes mohl varit ´francuv lezak´ a mohl na tom byt stejne jako Bernard – proste originalni jedinecne pivo za ktere je ochoten si zakaznik i priplatit. Bohuzel.

      • Jirka2 napsal:

        Jak dlouho se udrží piva velkých pivovarů ukáže čas.Než radase tak raději snad i Bráník.
        Ochucená piva jsem opravdu jen ochutnal.
        Cider nebo Frisko má s pivem společné jen to že se jedná o slabě kvašený nápoj a tady bych o nich ani nepsal.

  • Radim H. napsal:

    Test lahvových piv >>> Radegast Premium /19.12.14 L6170 23:23/ vs. Radegast Ryze Hořká 12 /02.01.15 L6183 08:06/ Vítězem testu ve všech bodech Radegast Premium >>> lepší pěna, lepší vůně, lepší tělo, méně ulpívající hořkost, vyšší pitelnost. Po výsledku domácího testu okamžitě zakoupeno 10x Radegast Premium na archivaci pro „vánoční a novoroční svátky“. Prodavačka na mě že proč si proboha všichni kupujete Radegast Premium za 14,90 kč když máme v akci Ryze Hořkou 12-ku za 11,90 🙂 No každý ať si udělá úsudek sám 🙂

  • Toptaste napsal:

    nuz neradostne citanie, pridam k nemu postreh…robim v Nemecku a budete v soku, mimo Bavorska mozu zavriet vsetky nemecke pivovary, ked mozem kupim ceske, Gambrinus,Zlatopramen od smadu….niektore by ste vypluli co varia Nemci….a teraz pridam sok z domu,objavil som Topvar vareny v Cechach…sudove, desiatka, vraj je aj dvanastka….ochutnal som a blazeny pohlad.Zohnal som pecatnu korunku z KEG suda, vyrobca Prazdroj plzen, Distributor Topvar, varene v licencii…jeden cesky kolega mi posepol ze vareny v Nosoviciach ale neverim, chut silne pripomina Gambrinus…tu ostravsku vonavku doverne poznam, je ina…..

    • Pepe napsal:

      No jestli ono pro Tebe nebude taky překvapení, že i Gambrinus už se vaří v Nošovicích…

      • Toptaste napsal:

        netrapi ma kde sa vari Gambrinus….pijem Topvar vareny v Plzni, Saris uz neexistuje ako vyrobca Topvaru a v Nemecku budem pit ceske piva, ci uz Gambrinus, Zlatopramen, Breznak, Lobkowitz…zalezi kam sa dostanem…bohuzial Radegast som doteraz nevidel v Nemecku a rad by som ho porovnal ako sa zmenil voci minulosti…….no urcite pitnejsi ako vacsina nemeckych patokov…….

        • ujo zigo napsal:

          ty vole, chlastat topvar to chce naozaj odvahu… rovnako ako zlatopramen a breznaka. nemci maju kopec dobrych piv, nemozem za to ze si nevies vybrat 🙂

          • Toptaste napsal:

            hahaha, ujo Zigo, neviem ci registrujes ze Topvar uz sa nevari v Sarisi ale v Plzni….nemozem SAB Miller ani citit ale sef skupiny Cechy-Slovensko je odbornik, nemoze zmenit prikaz aky ma z Londyna, zarabat, zarabat, zarabat…ale v ramci kompetencii sa snazi a pivu rozumie.Je to jeho dielo varit Topvar vPlzni, pochopil ze z toho co ma na Slovensku je jednickou Topvar a Saris nema na to aby ho varil…Zlatopramen Radler v lete od smadu a Breznak ked ine nie je, ten je naozaj na hrane pitia….ale chodim po projektoch cele Bavorsko, Badensko, Vestfalsko a veru tam vzadu ignoruju bavorske piva, nie je tam velka vyhra kupovat nemecke……

            • ujo zigo napsal:

              tapvar ani saris nekupujem (vlastne nepoznam nikoho co by to kupoval) ale tu na slovensku predavany topvar sa urcite vyraba v sarisi. nenarazil si nahodou v zahranici na licencne vyrobene pivo v plzni? tak rovnako sa u nas v sarisi licencne vari kozel. samozrejme ked pojdem najblizsie do obchodu prestudujem etiketu nech som v obraze 🙂 no a k nemeckemu pivu, kazdy asi mame ine chute 🙂

  • Toptaste napsal:

    ujo Ziga, zaspal si dobu, od decembra sa Topvar v Sarisi nevari, od vtedy je v obehu iba sudovy Topvar z Plzne, vypytaj si plastovy uzaver zo suda od krcmara….dobeh flaskoveho neviem kedy skoncia zasoby este zrejuce v Sarisi ale sudovy som pil doma len z Plzne, co mi potvrdili aj ceski kolegovia, co mi nechceli uverit a overovali si osobne situaciu aj v Sarisi aj v Plzni…….a v Nemecku kvalitn e piva su, lenze v cenovej hladine od 2 eura do asi 25 euro, v retazcoch a presiel som vsetky, nie je pivo v cena nad 1 euro, z tych stoviek je pitne akurat par Bavorskych, kvalitativny priemer tych v retazcoch je nizsi ako v Cechach a na Slovensku……takze kupujem ceske ked je v predaji kde robim…..

  • Lucy napsal:

    Od doby co Radegast patří Plzni šla kvalita hodně dolů.Nevím jestli to Plzeň dělá naschvál (aby se Radek neprodával místo jejich Plzně), ale Radegast 12 prostě neumí.A dát před to,že je ryze hořká jen proto, že ho neumí jako kdysi sami v Nošovicích je už fakt přes čáru.
    Jsem ráda,že si pamatuji ještě kvalitního „Radka“ teď to je spíš výplach střev.
    Momentálně mi nejvíce chutná REBEL z Havlíčkova Brodu.Je stejně osvěžující s dobrou pěnou jako býval Radegast 12 jen ta špetka hořkost mu chybí.

Napsat komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »