Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Kocour Gypsy Porter

Údaje o pivu

Hodnocení

Barva

Velmi tmavá, téměř neprůhledná, až černá.

Pěna

Tvoří se hutná pěna okrové barvy, která dlouho drží.

Vůně

Málo výrazné, hlavně po kvasnicích. U čerstvější lahve tento problém nebyl.

Chuť, říz

V chuti lehce nasládlé a kvasničné, pražené, hořké a vystupuje trochu i alkohol. Doznívání je po alkoholu a také hořké. Chybí typická ovocná složka. Říz je nižší, tělnatost středně vyšší.

Další komentář

Nepříliš příjemná vůně kvasnic překryla v aroma vše ostatní. V chuti již překvapivě téměř není cítit. Chuťově jde o vydařené pivo, ale aroma vše shazuje.  Použitý chmel Citra se příliš neprojevil.

Na vývoji receptury a vaření piva se podílel Gazza Prescott z Steel City Brewing Co.

Fotografie

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Výsledek (?)

1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod0,5 bodu0 bodů0 bodů0 bodů
6,5 bodu z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (9 hlasů, průměrné hodnocení: 8,44 z 10)
Loading...Loading...

Vlastnosti: , , , , ,



Komentáře

  • Adam napsal:

    Po dlouhé době se s vámi asi neshodnu… nemohla to být opravdu nějaká vadná várka?

    • Elf napsal:

      Tak nemusíme se shodnout ve všem:o))). Šlo o první várku. Ochutnával jsem dvakrát. První láhev používám na obecné seznámení, ale dělám si také zápisky. U druhé píši recenzi. Ke druhé lahvi jsem se dostal až asi po týdnu, nebo po dvou. I když bylo pivo dobře skladováno, prostě o něco zestárlo. Což se projevilo hlavně na kvasnicích. Každopádně i přes nepříliš dobré slovní hodnocení, dostal Gypsy Porter lehce nadprůměrné hodnocení (6,5 z 10), což si myslím, že mu přesně odpovídá. Nebyl to ani průser, ani žádný zázrak, ale lehký nadprůměr. Rád ochutnám další várky.

  • PIvo napsal:

    Po dlouhé době dobrý, výrazný a osobitý porter. Datum spotřeby 28.4. Kdyby to bylo slabší a přidali by nějakou tu lehčí kontaminaci divočinou, tak bych se nezlobil.

  • fotr napsal:

    Po několika jiných „kocourech“, které byly tedy hořké, až se huba kroutí, tak tenhle „cikán“ je chuťově jinde. Hořkost se zde pere se sladovostí, takže výsledná chuť je docela zajímavá. Pro mě zatím chuťově nejpřijatelnější Kocour.

Napsat komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »