Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Forst Sixtus

Údaje o pivu

  • Název piva: Sixtus
  • Pivovar: Braurei Forst
  • Země, město: Itálie, Forst
  • Styl: doppelbock
  • Alkohol: 6,5 %
  • Forma: lahvové 0,33 l; trvanlivost ještě 7 měsíců
  • Stupňovitost: neuvedena

Hodnocení

Barva

Měděná s rudými odlesky.

Pěna

Pěna je tvořená většími bublinkami a ve sklenici dlouho nedrží. Pivo přesto dosti slušně kroužkuje.

Vůně

Kořeněně kávová s karamelovými a čokoládovými podtóny. K tomu by se tam někde našlo i něco lesních jahod.

Chuť, říz

Musím se přiznat po že přivonění ke sklenici jsem očekával trochu víc. Přesto však konstatuji, že do kolonky „konzumní bock“ se tohle pivo nacpat dá. Tělo je plošší, nemá však žádné zásadní vady, komponenty jsou slušně propojeny. Chuť je tvořena zejména nakyslou karamelostí spolu s kávou. Hřejivost zřejmá, odpovídá však obsahu alkoholu.

Další komentář

Pitelnost střední až vyšší zřejmě i vinou vyššího řízu.

Snad jen konzumovat toto pivo v teplotě doporučené na obalu — tedy 7 °C — se mi jeví jako trochu škoda neboť senzorika bocků se rozvine teprve když pivo ohřejete na nějakých 10-13 stupňů.

Fotografie

(foto Jirka Tomeček)

(foto Jirka Tomeček)

Výsledek (?)

1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod0 bodů0 bodů0 bodů0 bodů
6 bodů z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (1 hlasů, průměrné hodnocení: 8,00 z 10)
Loading...Loading...

Vlastnosti: , , , , , , , , , ,



Komentáře

  • klusyjoe napsal:

    Pivovar Forst je jihotyrolský. Nachází se tedy v Itálii, ne v Německu. Ve své oblasti má v restauracích dost silné postavení, bohužel jeho standardní produkty nejsou nic moc. Naštěstí obvykle situaci zachraňují aspoň bavorské lahváče.

Napsat komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »