Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Duvel

Údaje o pivu

  • Název piva: Duvel
  • Pivovar: Duvel Moortgat
  • Země, město: Belgie, Puurs
  • Styl: Belgian Golden Ale
  • Alkohol: 8,5 %
  • Forma: lahvové 0,33 l; trvanlivost ještě 16 měsíců
  • Stupňovitost: neuvedena

Hodnocení

Barva

zlatá, pivo lehce zakalené

Pěna

bílá, vysoká s velkými i malými bublinami, stabilní a nehezky se trhající na cáry

Vůně

kvasnice, med, květiny, trocha meruněk a alkoholu

Chuť, říz

Nástup chutí kvasnicový, sladový a také mírně alkoholový. Chuť je dosti štiplavá od té spousty CO2, která se na vás doslova vyvalí. Střed je sladový a dlouhý. Konec lehce zastřený tříslovinou (trocha dřeva), chmel vnímatelný, ale jen mírně. Sladové tělo plné, říz vysoký. Pitelnost jen průměrná. Pivo mírně a příjemně hřejivé. Alkohol vnímatelný ve vůni v chuti však nikoli. Ve složení mj. nalezneme cukr a chmelový extrakt. Pivo je pasterováno.

Další komentář

V rámci vlastnických vztahů asi nepřekvapí, že distributorem tohoto piva je Pivovar Bernard. Dle informace přímo z pivovaru je pivo vyráběno i lahvováno přímo v Belgii, kde je olepeno i kompletní etiketou v jazyce českém.

Fotografie

Izoextrakt?

Izoextrakt?

 

Výsledek (?)

Pivo je celkově neuhlazené, chuti na sebe nenavazují a dle druhé fotografie lze uvozovat, že se v něm nachází mimo chmelového extraktu i isoextrakt (pěna je ošklivá, chuchvalcovitá a trhající se). Prostě nedobře vyrobený průmyslový kousek.

1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod0,5 bodu0 bodů0 bodů0 bodů0 bodů
5,5 bodu z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (10 hlasů, průměrné hodnocení: 6,70 z 10)
Loading...Loading...

Vlastnosti: , , , , , , , , , , , , ,



Komentáře

  • Bludice napsal:

    Hmmm… do některých piv se prostě kvasinky nelijí. A do Duvelu nepatří stoprocentně. Samozřejmě proti gustu… ale recenzovat byste měli piva v takové podobě, ve které jsou určena ke konzumaci. A není to jediné pivo, které jste takto zvláštně zrecenzovali 🙂

    • Moro napsal:

      Děvče, my píšeme recenze. My neopisujeme světové pivní weby. Duvel vyšel tak, jak vyšel a taky mám nastudováno, že je to zakladatel tohoto (golden belgian ale) pivního stylu, ze kterého jste vy vyrostli.

      • Bludice napsal:

        Chlapče, nikdo napsal, že máte opisovat světové pivní weby. Každopádně, pokud píšete recenze, měli byste psát recenze na pivo v takovém stavu, v jakém je určené ke konzumaci a v jakém jej doporučuje konzumovat sám výrobce. To je stejné jako kdybyste napsali recenzi na hudební album, které jste si poslechli na starém notebooku 🙂

        • Moro napsal:

          To mělo býti vtipné?

          • Marley napsal:

            Spíše se mi to zdá býti smutné.

            Co si takhle raději přečíst, co vlastně Bludice píše? U tohoto piva prostě výrobce udává, že kvasinky má člověk nechat na dně a do piva je nenalévat (stejně jako u řady dalších nejen belgických piv). Samozřejmě každý má právo se svým pivem dělat co chce a přidat si do něj cokoliv. Jen bych to ale pak nenazýval recenzí.

            • Moro napsal:

              Rytíř je zde. Tak ve dvou do mě Marley. Mám se tady rozplakat, jak to děláte vy, že do vás šijeme? Dovolím si Ti tykat – myslíš, že kvasnice měly vliv na pěnu, říz i výsledek? Vím o nalévacích rituálech, vím, jaké chuťové atributy v sobě kvasnice mají, ale nikde jsem se nedočetl, že by tvořily chuchvalcovitou pěnu.

              • Bludice napsal:

                Nikde jsem o pěně a řízu nepsala, ale když už je o tom řeč, tak oba atributy (velmi vysoký říz a trhající se pěna) odpovídají stylu piva. Každopádně kvasinky do tohoto piva nepatří a to je to jediné, co jsem svým příspěvkem chtěla říct. Vůně a chuť zde popsaná na prvním místě kvasnicová je úplně mimo, nemluvě o zákalu… na druhou stranu jste výborně popsal, jak pivo vypadá, voní a chutná pokud se do něj nalijí kvasinky, ale takto vypadat, vonět a chutnat standardně prostě nemá 🙂

                • pinkano napsal:

                  aha, takže když si dám hnusný Pilsner Urquell (který mimochodem hnusný je), tak si ho musím dávat tolikrát dokud nebude dobrý? To samé se všemi ostatními pivy? „Sakra ale takhle IPA chutnat nemá, asi špatná láhev, koupím 587 dalších a uvidím jestli nebudou lepší“. To je takovej nesmysl asi jako být recenzent restaurací a chodit do čtverky tak dlouho dokud neuvaří pořádné jídlo. My děláme recenze piv, co se k nám dostanou, vy děláte pivní deníček a pijete tak dlouho dokud vám pivo nezachutná. Asi to tak bylo, je a bude.

                  • Jirka 2 napsal:

                    I když Pilsner Urquell zrovna nemusí nesouhlasím s názorem že je hnusné.Ale na těchto stránkách se jiný názor rovná být za blba který pivu nerozumí a hubu má jen na patoky.Duvel jsem si koupil na ochutnání a nechutnal mi.To neznamená že je hnusné.

                    • Moro napsal:

                      Nemyslím, že bychom tu z lidí s jiným názorem dělali blby, co mají hubu jen na patoky. To, že Pinkanovi PU nejede, neznamená, že je hnusná. Když je dobře ošetřená, klidně si jí dám – já s ní problém nemám.

                • Moro napsal:

                  Ach jo, kvasnice – nikde jsem nenapsal, že jsem je chrstl do sklenice a pil. Pivo stálo v mojí lednici 14 dnů, pak byla sklenice opatrně přenesa pro potřeby recenze. Pivo bylo lehce(!) (= nebylo zcela čiré) zakalené a kdo čte moje recenze pravidelně ví, že případné nalití do sklenice bych napsal. Ve láhvi jsem nechal dobré 3 cm piva. Troufám si tvrdit, že kvasničný buket by byl v pivu vnímatelný, i kdybych na dně láhve nechal víc. Závěr – od toho jsou diskuse pod příspěvky, aby se v nich diskutovalo. A pak, pokud piji nějaký styl poprvé, pak nastuduji, jak má chutnat a recenzuji (což nebyl tento případ). Na masové světové weby se dívám, až je vše napsáno. A mohu napsat, že toto pivo dobré nebylo. Bohužel, v dané pivotéce měli jen piva s identickým datem doporučené spotřeby, ale mám přislíbenu jinou várku. Tímto, to považuji ze svojí strany za uzavřené.
                  Pivu jsem dal nižší hodnocení a vysvětlil jsem to v posledním odstavci. Nikde jsem neuvedl, že to bylo pro vysoký říz a kvasnice!

                  • Marley napsal:

                    Samozřejmě, výjimečně se to asi může stát. Ale my jsme se ozvali až nyní, protože takových „kvasničních“ piv je tu už celá řada, to náhoda asi nebude. A přitom dost z těch piv jsme sami měli a byla křišťálově čirá.

                    Nu, doufám, že si teď na to alespoň při příštích „recenzích“ dáte pozor.

                    Výsledné hodnocení tu neřeším, to je vaše věc, jak si ho počítáte.

                    Ještě tedy přidám svůj osobní skromný názor, že nelze dosti dobře recenzovat pivo v rámci stylu, aniž by člověk měl daný styl řádně napit. Některé věci se prostě z příručky vyčíst nedají.

                    • Elf napsal:

                      Ano, s vaším skromným názorem plně souhlasím. A proto doufám, že se jím řídíte i vy. Protože ale máte na stránkách pouhých 9 BSGA, k tomu 2 piva tam nepatří (Affligem Blond a XX Bitter) a jedno máte naopak špatně zařazeno v kategorii „Blond“ (Bush/Scaldis), nejsem si s tím zcela jist. NA druhou stranu 2 piva s hodnocením 9 z 10, 2 z 8,5 body z 10 a 2 piva s hodnocením 8 z 10? To chce přinejmenším dar od boha.
                      A Moro, ty tam, prosím tě, příště napiš něco o chlebu, kůrce, nebo topinkách a budeš mít pokoj.

                    • Marley napsal:

                      Elf: S dovolením odpovím sem, ten váš příspěvek je asi už moc zanořen, nedá se na něj reagovat.

                      Co se týká hodnocení… my právě v rámci stylu piva nehodnotíme, nepřijde nám to příliš moudré (ale nikomu tento názor nutit nehodláme). Což vysvětluje i ta naše konkrétní čísla. Ale o tom jsme už s vašimi kolegy vedli debaty často, nemá smysl to dále rozmazávat. Navíc jsou to jen naše osobní pivní zápisky, nemáme ambice z toho dělat nějaké „recenze“.

                      V těchto kategoriích máme trošku nepořádek, zrovna jsme na to s Bludicí v reakci na tuhle debatu koukali. I tak děkujeme za každé takovéto upozornění, máme ve věcech rádi pořádek 🙂

                    • Elf napsal:

                      O hodnocení v rámci stylu jsem nic nepsal. Ale pokud používáte rozdělení na pivní styly, mohli byste ty piva mít alespoň správně zařazené. Nebo rozdělení na pivní styly nepoužívejte, když se podle toho nijak neřídíte při hodnocení.

                    • Marley napsal:

                      Elf: Ale já ano a vy jste souhlasil. Ale to je fuk, nehodlám tu někoho chytat za slova…

                      Snažíme se je mít zhruba správě. Ale samozřejmě to je jen orientační, vlastně jako definice pivních stylů obecně.

                      Ale něco podobného bych doporučil i vašim kolegům, když už ty styly tolik řešíte. Ale předpokládám, že byste pak své „recenze“ asi museli smazat, když už pivo bylo původně hodnoceno dle špatného stylu.

                      Ale raději konkrétní případy pitvat nebudu, stejně si myslím, že by to bylo zbytečné. Přeci jen třeba u Mikkeller / Revelation Cat Cream Ale se o to pokoušelo více lidí, ale v „recenzi“ se nezměnila ani čárka…

              • PIvo napsal:

                Usazeniny často obsahují odpadní látky a řadu bakterií, které v samotném pivu nejsou. U svého piva vždy doporučuji usazeniny vylít, někdy ovlivní chuť opravdu výrazně. Ovlivňují samozřejmě i pěnu. Měl jsem u dvou svých saisonů a jedné IPA taky takovouto chuchvalcovitou dlouhotrvající pěnu, přisuzoval jsem to proteinové pauze, vyššímu chmelení a kvasnicím, „isoextrakt“ mě nenapadl. Ani nevím, že jsem nějaký použil. Kde to bylo kupované? Já jsem zkoušel dostat brettanomyces z Orvala a u dvou vzorků z pivotéku U modrého lva jsem dostal už jen bacillus, který je prakticky nesmrtelný.

                • Moro napsal:

                  Vzorek byl zakoupen v Pivotéce Aurelia v Kyjově. S isoextraktem to byla jen moje osobní spekulace, čekal jsem diskusi právě na toto téma. O kvasnicové usazenině a jejím negativním vlivu na pivo vím, stejně jako to, že se obecně nedoporučuje nalévat jí do piva. (I když – Affligem Blond například má krásný servírovací set a vlastní rituál, kdy se nechá na konzumentovi, zda si sedlinku nalije či nikoli (mohu dát na FB instruktážní foto). Kvasnice mívají různou viskozitu, některé krásně drží na dně, nad jinými se už při mírné manipulaci dělá „mlhavý opar“ (ten byl i v případě tohoto DUVELu) občas se kousek utrhne a dostane se do piva. Pokud se to takto stalo, napsal jsem to přímo do recenze.

        • Moro napsal:

          Asi redakční šotek zaúřadoval – z recenze vypadla druhá fotografie nehezké pěny, omlouvám se všem, už je to napraveno. Teď je to kompletní.

        • Jakub napsal:

          Nazývat člověka, kterého neznáš a navíc to není žádný klučina, chlapcem je celkem trapné

          • Bludice napsal:

            Za normálních okolností bych samozřejmě nic takového neudělala, ale pokud mě člověk, který mě nezná, nazve děvče, nevidím důvod, proč bych já jej neměla nazvat chlapcem 🙂

            • Moro napsal:

              Toto já neřeším, my na Moravě jsme jiní a ono děvče nebylo myšleno pejorativně, ale pokud slečna (či paní) Veselá má potřebu mě nazývat chlapcem, pak mi to nevadí, že přistoupila na mojí hru. 🙂

  • Viktor napsal:

    Tak to jste měli asi dost blbej vzorek, Duvel znám velmi velmi dobře čepovanej (jsem v Belgii poměrně často), globálně k Duvelu vzato, je tahle recenze hovadina, možná sedí k tomuto kousku, ale celkově na Duvel ani náhodou, Duvel za mě 7 z 10.

  • Kuba napsal:

    Co je to tady za pozérský onanie?

    Tady někomu není žádná odpověď dost dobrá, jen aby si ustál svůj rozpoutaný flame, co? Všimli jste si vůbec, že prvotní výtku Moro vyvrátil a zbytek už je jen nálož Zemanovské demagogie…?

    • Adam napsal:

      Mně to spíš přijde opravdu smutné. Čtu Pivní Recenze, Pivníky, Pivního Filosofa + se na hodnocení koukám i na ratebeer (no a občasně ještě pár dalších) a všechny servery mám rád, i když mají naprosto rozdílný charakter. Vaše recenze mi přijdou v mnohém když to tak řeknu profesionálnější a obsáhlejší, na druhou stranu Pivníkům nejde upřít větší aktuálnost a zrovna to znovuochutnávání piv bych nepovažoval za nevýhodu. Naproti tomu takový ratebeer si prostě vytváří sami uživatelé… A tak je taky potřeba ke všem serverům přistupovat. Nechápu, proč se tady do sebe navzájem takhle pouštíte, oba servery dělají něco jiného, ale jednu věc mají společnou – přispívají (a to podle mě velmi slušně) k určité pivní osvětě našeho národa. Čekal bych od vás spíš spolupráci a vy se tu takhle zhádáte… No každopádně přeji oběma serverům hodně štěstí, protože co my bychom bez vás dělali.

      • Moro napsal:

        To je otázka do pranice 😉 – my to děláme svým způsobem a pivníci taky. My jim už dřív slíbili, že nebudeme útočit na jejich webu a oni přišli s rozumy sem a tak to dopadlo. Jako když si kluci ve školce ukazují pindíky 😀

        • Adam napsal:

          No však… já jsem hlavně překvapen agresí jakou se do sebe pouštíte. Ale tak nechám to na vás, však co vám do toho já jako devatenáctiletý pívo mám co kecat, těším se na pořádnou porci recenzí a článků jak od vás tak od konkurence.

        • Marley napsal:

          Když se tak zpětně podívám na tu debatu, tak Bludice přišla s příspěvkem k věci a vy jste na ni místo odpovědi vystrčil „pindíka“. Stačilo odpovědět tak, jako to přišlo až o hodně příspěvků později a ušetřili bychom si tuhle zbytečnou a zbytečně vyhrocenou debatu.

          Nám na web s rozumy chodí třeba Elf. A my jsme za to rádi, ať už jde o výtky či jen o drobnosti. Zpětná vazba je fajn. Ale pokud tu vy stojíte jen o pochvaly, stačí napsat.

          • Kuba napsal:

            Tak to sory, ale já jako první vidím agresivní až faganský koment, asi se každý díváme na něco jinýho…

          • Moro napsal:

            Marley – už je to tu zase – byl jsem pí. nebo sl. Veselou poučen, co jsem udělal špatně, že pivo by nemělo být znehodnoceno kvasnicemi atd. A pak to jelo. V tomto se asi shodneme. Věděla v tu chvíli kulové (pivo jemně zakaleno = ten blbec si to tam nalil celé), jak jsem to nalil a k viskozitě kvasnic jsme se dostali až později. Moje vysvětlující komentáře byly naprosto k ničemu. Mohl bych to brát jako urážku, že jsem takový neznalec, že si kvasnice leju do piva. Pak přispěcháš ty s hláškou, jak to tady sledujete dlouho a dáváte to na vědomí až teď. (a klidně mi tykej – já to neřeším, pro mě je chlap chlapem a na věku nezáleží)
            Já na pivníky už raději nechodím (reagovat), protože vy reagujete identicky – ze stylů jste vyrostli, piva máte vrstevnatá, atd. Když se do vás Elf pustil, bylo to ještě horší. Nemám vám to za zlé, tak proč vy mně? Každý napíše blbost (nezkoumám příčinu) – třeba tvoje vůně umami v pivu, se kterou jsi těžce uletěl, rozmazával to někdo? Honil si triko na vašem webu? jenom by mě zajímalo, jestli až nějaký Double Premium Imperial styl bude nedobře uvařen, zda si toho všimnete vůbec nebo mu dáte krásných 8,75/10.
            Co si tady tedy budeme vyčítat? Nepotřebuji mít poslední slovo. Pořád beru, že vy máte svůj styl práce a my taky ten svůj. Máte na webu zajímavé myšlenky a když vám něco v dobrém vytkneme, je zle. Já chci diskutovat o pivu – ale to jsou většinou tvrdé lekce o teorii a praxi argumentace. Ser* mě to, protože jsme pak všichni pro smích. A to jsem řekl, že je tato kauza pro mě uzavřena 🙁

            • Marley napsal:

              Nějak nechápu, proč tu opět něco rozmazáváte. To čekáte, že na to vše budu reagovat a rozpoutá se další flame?

              Jak jsem už psal, my jsme za smysluplné připomínky rádi. Ať už jsou od Elfa či kohokoliv jiného. Ale samozřejmě na hodnotné příspěvky typu „jste ničitelé pivní kultury“ reagovat budeme zle i nadále, slibuji.

  • poutnik napsal:

    po přečtení diskuse mám normálně strach si ten zázrak koupit 🙂

    osobně mám k belgickým pivům blok, moc se v nich nevyznám, je to pro mě hodně nepřehledná scéna, tak jen tak občas zabrousím do jejich relativně klidných vod, a šup zase rychle zpátky k tradičním britským, něměckým a americkým pivům, kde je ta scéna přec jen celkem přehledná a člověk ví, co od toho čekat 🙂

  • Láďa napsal:

    Jé Duvel. Vzpomínka na minulost. Balgické, cenově přístupné pivo kterého jsme vypili pořádných pár desítek. V Belgii jsem realizoval pár montáží a tato značka mě bez problémů provázela celé týdny.

  • Bludice napsal:

    Dovolím si ještě poslední příspěvek. Předem se omlouvám, pokud jsem někoho ve svých předchozích třech příspěvcích urazila. Osobně je (ani ty od Marleye) za „agresivní až faganské“ nepovažuji, ale chápu, že ostatní lidé mohou mít nastavenou laťku někde jinde.
    Svoji výtku jsem napsala z jednoho prostého důvodu, sami uvádíte, že chcete šířit „pivní osvětu“ a čtenáři na vás dost dají. Proto mi přijde smutné, když zde prezentujete jako standardní konzumaci konkrétně Duvelu zakaleného a s kvasinkami. Jak jsem psala, pokud někomu belgická piva s kvasinkami chutnají, pak není důvod pozastavovat se nad tím, že si kvasinky do piva nalije. Pokud vám to takto chutná, nebo vám do piva kvasinky přišly nehodou, měl jste do komentáře k hodnocení uvést, že výrobce primárně doporučuje toto pivo konzumovat čisté, ale vy jste zvolil kvasnicovou verzi, protože… cokoliv bylo důvodem. A pokud bylo pivo takto zakalené a kvasničné celé a nešlo jej tedy nalít tak, aby bylo čiré, tak s ním bylo něco výrazně špatně a nebrala bych ho jako vhodný vzorek pro zde zveřejněnou jedinou recenzi… a v tomto případě se omlouvám za své upozornění, že se kvasinky do tohoto piva nelijí, neb vím tedy „kulové“, ač pivo se mi zdá být především na druhé fotografii více než lehce zakalené… ale už radši mlčím 🙂
    Další věc, která mě celkem mrzí je to, že jste pivo shodil z důvodů vlastností, které jsou pro něj charakteristické a navíc pro vás by mělo být klíčové, že jsou typické pro celý pivní styl, jehož (jak jste správně zmínil) je Duvel tatíčkem 🙂 „Chuchvalcová pěna“, „nehezky se trhající na cáry“ je pro tento styl charakteristická, stejně tak je naprosto typický velmi vysoký říz „spousty CO2, která se na vás doslova vyvalí“. Samozřejmě pokud hodnotíte pivo podle toho, jak vám chutná, či nechutná, tak by byly tyto výtky naprosto legitimní, ale pokud hodnotíte pivo podle toho, jak odpovídá svému stylu, pak je to zvláštní.
    Omlouvám se za román jako od Jiráska, chtěla jsem shrnout a uvést na pravou míru důvody, proč jsem sem „přišla s rozumy“. Pivní osvětě zdar 🙂

    • Moro napsal:

      Ano, vysoký říz je typický. O pěně v tomto stylu jsem čítával jako o krajkovité a viděl jí v jiných pivech jako krajkovitou, zanechávající na stěně sklenice vzorek. Nikde jsem nečetl o chuchvalcovité a nehezky se trhající.

      Trocha kvasinek se mi tam dostal, což píšu v diskusi. Ano, pivo prakticky nešlo nalít čiré. Přesto jsem recenzoval, jako pinkano kdysi tolik kontroverzní Pauwel Kwak, kdy jsme taky ledacos vysvětlovali. Bude-li jiná šarže piva, bude recenze doplněna.

      Děkuji za pozornost a také končím, už je toho příliš.

      • Pepe napsal:

        Chlapci, chlapci..a devcata tez. Nebylo by nekdy lepsi se vzajemne sejit a probrat si to osobne, myslim hlavne to, jak na sebe vzajemne „stekate“ a jak by to v budoucnu mohlo byt delano lepe? Z vlastni zkusenosti vim, ze psany projev muze pusobit uplne jinak, nez mluveny a hlavne, nez jak je zamysleno. Treba pohodove zamyslena pripominka je nekdy z psaneho textu nechtene pochopena jako utok, byt tomu tak vubec neni. A vam vsem se na muj vkus vase vzajemne konfrotnace casto zvrhavaji, coz by se stavat nemelo. Oba servery ctu rad, oba maji sve kouzlo, oba me posunuly v pivnich znalostech o kus dopredu. Tak se prestante chovat jako male deti a misto konkutence se zacnete chovat jako komplementy:-) Tak se domluvte, ze se vsichni potkate na nejake pekne pivovarske akci, popijte dobre pivko, vzajemne se obohatte, proberte komunikacni strategii do budoucna a hlavne dal pokracujte v pivni osvete! Dilu zdar!

    • Kuba napsal:

      Jak Pepe výše velmi trefně napsal, psaný projev je výrazně citlivější na formulace (sám o tom vím své). Tvůj první koment na mě jako na čtenáře tohoto webu opravdu působil jako apriorní mentorování a snaha o pošpinění „konkurence“. Možná to tak nebylo myšleno, ale evidentně jsem nebyl sám, na koho to takto působilo, a jak se zpívá v jedné skorolidové písni: „blood will follow blood dying time is here“ …

      Jinak řečeno: dalo se to napsat úplně jinak a debata by se mohl ubírat v úplně jiném tónu. V ideálním případě – pokud by byl člověk ochoten potlačit vlastní ego – mohla v první fázi proběhnout konzultace via SZ či email s recenzentem a do éteru pustit už jen příspěvky na úrovni. Takový přístup bych považoval za profesionální (a píšu to s plným vědomím, že ani jeden server není v pravém slova smyslu profesionální). Snad příště…

  • Energetik napsal:

    A já to rozčísnu, měl jsem kdysi original verzi, ještě než se to rozlítávalo do celého světa, včetně naší republiky a za mě naprostá špička 10/10 🙂 To pivo mělo všechno, co jsem od něj „subjektivně“ očekával. Pravda je, že jsem zaslechl, že to co se vozí sem, není úplně ono.

    Ostatní diskusi nehodnotím, je zbytečně vyhrocená 🙂

  • MV napsal:

    Jeden postreh z Belgie, Duvel je tam asi nejpopularnejsi silne pivo. nikdo tam nemedituje nad kvasinkami/nekvasinkami a kazdy to pije jak mu to chutna. Mortgat dokonce doporucuje pivo nalevat do teple sklenice (pokojova teplota).
    Vase hadky na obou strankach jsou zcela zbytecne, vetsina vasich ctenaru cte oba weby, a na vase vzajemne pindy neni fakt nikdo zvedavy. akorat tim kazite dojem ze svych vlastnich clanku a usili, kterou vkladate do sve prace. Vetsina z nas bude cist oba weby dal, jelikoz nejste vzajemnou konkurenci, ale kazdy mate vlastni pisecek.

    S recenzi se taky nestotoznuji, protoze pokud vim, tak duvel popsane vlastnosti nema, resp. kdyz jsem ho pil v belgii tak nikdy nemel, ale to je celkem jedno, at si kazdy hodnoti, jak mu to vyhovuje. za me taky 6.5, akorat z jinych duvodu

    • PIvo napsal:

      Mám taky jeden postřeh z Belgie. O tomto pivu jsem slyšel poprvé v rámci akce „vypij 10x 0.5l Duvelu během hodiny a máš to zadarmo“ nebo to bylo 20 třetinek za 2 hodiny, už přesně nevím. Tohle v kombinaci se špatnými referencemi na toto pivo mě odrazovalo dostatečným způsobem. Tak si vlastně ani nepamatuju, jestli jsem to v nouzi v nějakém baru, kde by nebylo na výběr, ochutnal. Ta akce byla vůbec zajímavá, nejspíš forma eutanázie.

      • MV napsal:

        Tu akci ma nejaky bar v Gentu, pokud vim a ucelem je vypit 10 tretinek za hodinu. Pivovar v tom je pry nevinne, jde jen o marketing daneho podniku. Fyzicky je to pry nemozne kvuli kvaseni piva v zaludku, ktere pak produje extremne mnozstvi peny, ale co je na tom pravdy to netusim. Nekdo z autoru PR by to snad dokazal zduvodnit a vysvetlit z hlediska kvasne chemie.

        • PIvo napsal:

          Za mě ta akce měla být v Hasseltu. Je to pár let, je perfektní, že je stále v oblibě. To kvašení bude hoax.

  • Viktor napsal:

    Já se tuhle nedávno vytunil v Dulle Griet na Vrijdagmarktu 12 kousky po sobě, pravda, nebylo to během hodiny, asi během dvou :D, poslední bylo Mad Bitch, pak už si jen pamatuju, že si skoro nic nepamatuju 😀

  • Viktor napsal:

    A nevím jak je to s extrémním pěněním piva, ale 6x Delirium Tremens nebo Gentse Tripel no problem

  • Viktor napsal:

    Během hodiny samozřejmě

  • Rudla napsal:

    Tak já jsem si na Duvelu skutečně pochutnal. Jednalo se o Tripel Hop Selection 2012. Pivo bylo chmelené chmely Citra, Saaz, Styrian Golding a na dryhopping opět Citra, jejíž vůně byla naprosto dominantní a nádherná.
    Celkově bylo pivko velice kompaktní a zakulacené. Alkohol, v tomto Duvelu 9,5% nijak chuťově nerušil. Říz byl vyšší, ale výborně chuť doprovázel. Nevím jaký je originál, ale tento Duvel mi opravdu šmakoval a dávám mu proto 8,5 bodíků.

  • obregon napsal:

    Moro, chlape, ty prostě nemáš rád belgičany… 🙂

Napsat komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »