Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Ostravar Original

Údaje o pivu

  • Název piva: Ostravar ORIGINAL
  • Pivovar: Pivovar Ostravar, člen skupiny Pivovary Staropramen (Molson Coors CE )
  • Země, město: Česká republika, Ostrava
  • Styl: světlé výčepní pivo
  • Alkohol: 4,3 %
  • Forma: lahvové 0,5 l; trvanlivost ještě 4 měsíce
  • Stupňovitost: neuvedena

Hodnocení

Barva

zlato hnědá, pivo čiré

Pěna

bílá, jemná, vcelku stabilní

Vůně

chmelová

Chuť, říz

Nástup chutí vodovější chmelový, chmelová hořkost je monotónní o mírně vyšší úrovni. Následuje krátká sladovost, aby vše uzavřela chmelová hořkost, která mírně ulpívá. Sladové tělo prázdnější, říz vyšší. Pitelnost sotva průměrná. Ve složení mj. maltózový sirup (tolik typický pro Staropramen) a nesladovaný ječmen.

Další komentář

Průměrná „desítka“ vařená průmyslovým pivovarem. Neurazí, ale také nenadchne.

Fotografie

Ostravar Original

Výsledek (?)

1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod0 bodů0 bodů0 bodů0 bodů0 bodů
5 bodů z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (19 hlasů, průměrné hodnocení: 5,79 z 10)
Loading...Loading...

Vlastnosti: , , , , , , , , ,



Komentáře

  • Martin Rypka napsal:

    Takže já jsem z Ostravy a dřív mi tohle pivo moc chutnalo. Mělo velký říz. Jenže teď v poslední době, jakoby to začali šidit. Když se napiju, tak cítím hodně slabou chuť a ještě mi do toho leze taková chemikálie, která jde cítět po benzínu. Proto přestupuju spíš na malé pivovary.

  • Michal Dalecký napsal:

    No, myslím, že zrovna v Ostravě se pít dá. Je to pořád lepší než Radegast.

  • Jirka 2 napsal:

    Co znamená velký říz?

  • Jirka 2 napsal:

    Tak když napíši,mělo velký říz,Je pravděpodobně dosyceno CO2. Takové pivo je většinou méně pitelné.Právě z toho důvodu dávám přednost hostinským pivovárkům které nemají vybavení na dosycování(doufám).Podle mého názoru je velký říz stejně špatně jako malý.

    • Moro napsal:

      Není to tak jednoznačně určitelné Jirko. Spousta piv je dokvašována v lahvích a tam je ten vyšší či vysoký říz žádoucí. Dosycování CO2 se hojně používá po celém světě.
      Pokud je dosycování použito jako pomůcka např. při vaření piv metodou HGB, pak se to dá poznat vcelku snadno – pivo uměle nasycené (CO2 v pivu není z přirozené činnosti kvasinek) nadýmá a CO2 je takový „ostrý“ – představ si, že piješ nějaký nápoji na „colové“ bázi třebas 😉

  • Jirka 2 napsal:

    Hodnotím Ostravar tedy pivo plzeňského typu.To že se dosycování používá CO2 vím.Neznám ale vaření pomocí HGB. Myslíš asi ředění při filtraci tam se pivo dosycuje. Proto mne překvapilo když Martin R.napsal „Mělo velký říz“Právě Ostravar mi připadá spíš sycený hodně,především CO2 není v pivu vázané.Hospodské pivovary dosycování nepoužívají(doufám)a jejich piva nejsou tak sycené a proto pitelnější aspoň pro mne.

  • Martin Rypka napsal:

    Možná jsem měl asi vadný kousek nebo jsem sněd něco ostrého, ale už radši ostravar nepiju. V hospodě mi splývá desítka s dvanáctkou. Připadají mi stejné. Ano, možná máte pravdu s tim řízem to asi tak uplně není…ale ta chuť se změnila, ovšem teď si polepšili nefiltrem. Aspoň něco. -kde jsou ty časy, kdy se ostravar prodával v hnědých láhvích a chutnal výborně?

  • oliva napsal:

    1/2016 – obsah: voda, ječná slad, ječmen, chmelové produkty, oxid uhličitý.
    Novější etiketa. Zdá se lepší chuti.

  • Jméno napsal:

    Zdravím všechny konzumenty z karvinskeho baru,ochutnal jsem Ostravar Mustang a jsem zklamán. Chuť je opravdu nevýrazná až vodová.Po prvním pivu jsem se rozhodl že se budu držet svého Radegastu.

Napsat komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »