Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Svijanský Kníže

Údaje o pivu

  • Název piva: Svijanský Kníže
  • Pivovar: Pivovar Svijany a.s.
  • Země, město: Česká republika, Svijany
  • Styl: český světlý speciál
  • Alkohol: 5,6 %
  • Forma: lahvové 0,5 l; trvanlivost ještě 2 měsíce
  • Stupňovitost: 13°

Hodnocení

Barva

hnědo žlutá, pivo čiré

Pěna

vysoká, řidší s velkými bublinami, nestabilní a brzy opadá

Vůně

chmelová, sladová jen mírně

Chuť, říz

První vjem je hořký. Ne chmelově hořký – jen hořký. Ta hořkost je trochu jiná – asi bych napsal – zvláštní. Sladové tělo je středně plné – spíše však méně. Na to, že se jedná o třináctku je pivo vcelku prázdné a ploché. Sladovost je opravdu jen těžce rozpoznatelná. Stále vnímám hořkost. Ulpívá a prostě zůstává v ústech. Říz piva vyšší.

Další komentář

Ve složení nepřekvapí cukr, chmelový extrakt i chmelový isoextrakt (tedy nic jiného než tetrahop).

„Tak nám zabili Ferdinanda!! Já bych si dovolil parafrázovat pana Haška:! Tak mi zabili další dobré pivo!“ Svijanského Knížete jsem v lahvové podobě pil naposled 15.7.2010 (vím to přesně, protože mám na jednom pivním serveru veden svůj pivní rejstřík) a nad tímto dnešním vzorkem kroutím nevěřícně hlavou. Kam se to pivo zase dostalo? Nejenom, že desítka byla na hranici pitelnosti (mojí), ale už i Kníže. Uff – pivo je sice zakoupeno v akci v místním mini-marketu, ale to by přece nemělo ničemu vadit! Kam se poděly „moje“ výborné a mnou vychvalované Svijany? Nevím a je mi z toho smutno. Jako poslední možnost mi zbývá svijanský Kvasničák, který je v mém rodném městě k dostání i točený. Zajdu a napíšu! Snad si rádi počtete!

Fotografie

Svijanský Kníže

 

Výsledek (?)

1 bod1 bod1 bod1 bod0 bodů0 bodů0 bodů0 bodů0 bodů0 bodů
4 body z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (34 hlasů, průměrné hodnocení: 6,56 z 10)
Loading...Loading...

Vlastnosti: , , , , , , , , ,



Komentáře

  • Nasty napsal:

    Pro mě osobně je Svijany 11° Máz nejlepší pivo na Cz trhu 🙂

    • Milan napsal:

      Souhlasím, Svijanský Máz je opravdu pivo jaké má být. Pokud se pije točené, není k tomu co říci.

  • Moro napsal:

    to Nasty:
    To Ti samozřejmě vymlouvat nehodlám, dovolím si však jednu poznámku – Svijanský Máz je vždy mimo sezónu (léto) pitelnější, než o sezóně. Taky hodně závisí, ve kterém regionu jej konzumuješ.

    • Jamamoto napsal:

      Máz je opravdu dobré pivo, jedno z nejlepších českých piv. Moc jsem si na něm pochutnal, i z lahve.

      • notret napsal:

        Když už jedenáctku, tak radši Černou Horu…

      • poutnik napsal:

        já ti nevím, ale ten Máz mně absolutně nebere, dokonce ani manželce nechutná, takže ji „na doma“ místo Svijan 11° kupuju mnohem chutnější Poličku 10,6°

        • Tomket napsal:

          Poličku ? to snad néé .

          • poutnik napsal:

            a pro Poličku neéé? Je to poctivá desítka (skoro už jedenáctka), na rozdíl do svijanského Mázu je bez „chemické“ pěny a bez té divné pachuti…..poslední dobou Poličku manželce prostřídávám Perunem z Uherského Brodu a vyškovskou desítkou…..

            • Vojta napsal:

              A proč poličku neee?? Svijanského mázu jsem vypil několik bas a chutnalo. V listopadu letošního roku jsme byly na
              víkendové dovolené v jednom fajn penzionu v Bystrém.
              V restauraci točili poličské pivo a ač jsem ohrnoval nos, po prvním pivě jsem změnil názor. Za víkend jsem jich degustoval mnoho. A jsem překvapen toto pivo bych si znovu a rád koupil. Neřeknu přesně proč, ale pěna poličského piva byla stálá, chut výraznější nejen hořká voda 🙂 a ta cena lidová. Výčepní desítka to nebyla myslím, že 11.
              Finální pocit byl, že to bylo dobře pitelné pivo a s kobinací dobrého jídla bezva volba. Už několikrát jsem nadával, že např. tam co jedu točí jen krakonoše, to pít nebudu a na konec jsem se oblizoval. Jsem rád, že piva vařená u nás jsou rozmanitá a je možné v každém kraji ochutnat jiný pivní mok charakteristický pro místní. Sláva lokálním menším pivovarům v rozmanistosti je krása.
              Hořké, sladké, kyselé, ale pokaždé jiné. Hlavně, že ne euro pivo gambáč, krušovice…. 🙂

            • Himer napsal:

              Takže poraď? Polička? Otakar 11% nebo Záviš 12%? U nás v SM: Havířov je pivotéka tam je mají, ale bohužel láhvové, ale neva. Předem díky.

  • Ondra napsal:

    Poutniku, pokud jste z Brna, prozradíte zdroj Peruna? Já vím, že Patriota mají v Albertu v Modřicích a jinak je to s pivem z UH v Brně celkem bída.

  • Kuba napsal:

    Hmm, včera ochutnáno po svátečním obědě u rodičů a popis chuti se Morovi opět povedl na jedničku. Vůbec se to nepodobá speciálům, spíš mi to přišlo jako hořkostí nadopovaná a céóčkem natlakovaná dvanáctka, která si hraje na frajerku. Ne, že by se to nedalo vypít, ale nic, k čemu bych se vracel… 🙁

  • Jirka napsal:

    Kdysi jsem toto pivo měl rád, ale poslední ochutnávka mne nějak nezaujala – s tou hořkostí souhlas a i pro mne to byl ústup ze slávy…

  • Himer napsal:

    Nastup až moc divně hořký a ulpívající a bez chmele? Kde se poděl? Hořkost, která dosti ulpívá a je dívná, souhlasím s recenzí. Ta pěna je nějaká divná a smrdí! Na třináctku je pivo ploché a prázdnější taktéž pravda. „Zvláštní“?? třeba čepované je lepší? „NEVÍM?“ Piju konečně 11% Máz láhvovou, protože u nás čepovanou nemají, který je skvělý, ale Kníže jako Český speciál ???

  • Himer napsal:

    No asi po půl hodině, protože jsem štucek neumyl je ta pěna, která tam na nem zůstala smradlava víc než moje ponožky po práci a to dělám v dole! Sorry..

  • Vojta napsal:

    Odstup ani ne roku, proč?! Svijanský máz, fuj nedá se to pít. Nechápu to? Jěště „nedavno“ byl svijanský máz
    dobré pivo ( pro mě) dnes jsme ho pili s přítelkýní a fuj. Jak nějaký patok z nějaké chemičky a ta nechutná pěna bléééééééé

  • Algo napsal:

    Občas sa mi stane, že v pivárni vypijem až okolo 8 pív, čo je na mňa už dosť (Koutské 10, Bernard 12) a na druhý deň to nie je zlé. Ale keď som týchto Kníže 13 vypil 5 + Máz 2 bolo mi zle ešte dva dni. Cukor v procese výroby a ešte jeho obhajoba, že je drahší ako slad. To sú teda argumenty. Svijany, ak tak ešte Baron, občas a max. 1-2, inak ako pivovar u mňa dosiahol úroveň SAB Milleru a Heinekenu.

Napsat komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »