Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Herold Světlý Březnický Ležák

Údaje o pivu

Hodnocení

Barva

světle žlutá, čirá

Pěna

sněhově bílá, krustovitá s velkými bublinami, relativně stabilní

Vůně

převážně sladová s lehkým chmelovým podtónem

Chuť, říz

nástup poměrně hodně sladový, chlebovitý, přecházející ve vyvážené středně plné až plné tělo se sladkým dojezdem, který je středně suchý. Hořkost střední až slabší, říz střední až vyšší.

Další komentář

Velmi pěkné, komplexní a zakulacené pivo, které je dobře pitelné. Dle webu je doba ležení 60 dní.

Herold světlý březnický ležák

Herold světlý březnický ležák

 

Herold světlý březnický ležák

Herold světlý březnický ležák

Fotografie

Výsledek (?)

1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod0,5 bodu0 bodů0 bodů
7,5 bodu z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (13 hlasů, průměrné hodnocení: 7,38 z 10)
Loading...Loading...

Vlastnosti: , , , , , , , ,



Komentáře

  • obregon napsal:

    Herold prostě umí.

  • Pavel napsal:

    Rád bych jen napsal, ze pro Breznicky pivovar, ale obecně pivo a ochranu malých pivovarů udělal veliký kus práce pan Ing .Stanislav Janoštík , který po revoluci jako průkopník vařil piva psenicná vrchem kvašená , granatová a spoustu dalších druhů a mnohokrát jsem u nej byl osobně na exkurzi , takže jsem rad, ze také někdo ocenil pozůstatky po jeho vynikající a profesionální práci , jen skoda ze už není mezi námi .

  • Zdenek napsal:

    pivo herold jsem poprve pil vlastne nahodou protoze nic jineho nemeli posleze jsem litoval ze jsem na nej nenarazil jiz drive herold je jednoznacne jeden z nejlepsich povovaru mam rad jak polotmave tak lezak

  • Jakub napsal:

    V lednu 2013 pivo dobré (75 %), pité v únoru (55 %), dubnu (55 %) a srpnu (55/60 %) tohoto roku vždycky zklamáním. Že je pitelné, pro tuto značku není pochvalou. Možná i vlivem použité chemie, o níž nevím, zda spadá do receptu pod touto etiketou od začátku, nebo až nyní (nevím, jak to legislativně funguje a zda je možné v rámci jedné etikety měnit složení a výrobní postup), ale která se třeba u rohozeckých piv nijak negativně neprojevuje (cukr, kyselina askorbová) – celkově 55/60 %.

    • akord23 napsal:

      Cukr ani kyselina askorbová neboli vitamin C rozhodně nejsou chemie:) Naopak Rohozec používá různé extrakty a izoextrakty které už by se za chemii považovat dali

Napsat komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »