Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Dogfish Head Midas Touch

Údaje o pivu

Hodnocení

Barva

oranžově zlatá

Pěna

nižší, ale drží

Vůně

příjemná směsice medu, papáji, žlutého melounu, sladkých sladových tónů a šafránu, lehce parfémové

Chuť, říz

prvně konzumenta zahltí poměrně silná porce alkoholu a ostrých peprných esterových chutí – až šokově – ale později zjistíte, že je to záměrem tohoto piva. Vše se odehrává kolem medových variací, citrusů (grepová kůra — zkuste si, je to opravdu rozdíl od grepu samotného), Konec je velice hřejivý a dlouhý. Hořkost velice nízká (12 IBU), říz střední a tělo sředně plné.

Další komentář

Na můj vkus opravdu extrémní pokus z Dogfish Head, známého to pivovaru, který experimentuje s těmito pivními úlety. Proč ne, ale není to na běžné pití. Zkusit a stačí. Navíc tahle pecka Vás po třetince poměrně upozorní na vysoký obsah alkoholu.

Fotografie

Mida's Touch

Mida's Touch

Výsledek (?)

1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod0,5 bodu0 bodů0 bodů0 bodů
6,5 bodu z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (3 hlasů, průměrné hodnocení: 4,67 z 10)
Loading...Loading...

Vlastnosti: , , , , , , , , ,



Komentáře

  • zabak napsal:

    Navrhuji v recenzích uvádět více nějaká fakta, ingredience, informace o výrobě. Vím, že o spoustě piv není co napsat, ale o tomhle zrovna ano. A třeba by to lidi uvítali, posun od často suchých recenzí k čtivým článkům, já určitě. Protože z tohoto vyplývá a jinými zdroji neinformovaný čtenář si o tomhle pivu pomyslí, že je to jen nějaká matlanina neobvyklých ingrediencí „extrémní pokus, pivní úlet“. Chcete razit tu pivní osvětu ne? Narážky a souvislosti s vaší „aférou“ o stylu recenzování atd. v tom klidně hledejte, víceméně to nesleduji ale určitě mě to nějak ovlivnilo.

    Teď k pivu, jde o první ze série Antient Ales – starověkých piv, která se v Dogfish Head snaží oživit. Je vytvořeno podle analýzy hliněných nádob nalezených v Turecku pocházejících z 8. století př. n. l. Jediný šafrán tam není dokázán, ale byl tenkrát běžným kořením, takže jeho přidání lze tolerovat. Jestli to starověké víno byl muškát nebo ryzlink, je už detail:-) Stejně jako zajímavost o názvu podle báje – čeho se král Midas dotkl, proměnil ve zlato.

    A takové pivo, archeologický experiment, lze podle mě zhodnotit pouze velmi subjektivně, nevíme jestli tak před 2700 lety chutnalo ani nelze srovnávat nebo kategorizovat. Neříkám odfláklá recenze, ale info navíc by prostě prospělo, jinak věřím, že popis bude správný (kůru ocucám, slibuji:-)). Stejně tak doporučení „ochutnat a dost“ bude asi pro většinu lidí pravda. I když – pivo se vaří přes deset let, dle wikipedie 1700-1800 beden měsíčně a ve videu na oficiálních stránkách zmiňují „most heavily ordered beer“, tak někdo to opakovaně asi pít bude?

    P.S. Doporučuji sérii Brew Masters od Discovery, pěkné informace o Dogfish Head a jeho chodu, ale hlavně v každém díle vznik nového piva „normálního“ nebo „úletů“ jako jihoamerické chicha nebo staroegypské, cestuje se a hledají původní postupy a ingredience. A majitel pivovaru i sládek jsou borci.

  • swooper napsal:

    Je v ČR nějaká možnost toto pivo nebo jiný Dogfish head sehnat? Pokud ano, kde prosím ? 🙂 úspěšně se mi vyhybá :/

  • Kuba napsal:

    Můžes si ho uvařit :D, návod je v Extreme Brewing od Sama Calagioneho

  • swooper napsal:

    máš pravdu Kubo :), hned pošlu děvečku, chuděrku svou jedinou do města pro med a trochu toho šafránu :))

Napsat komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »