Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Kryšotovo APA

Údaje o pivu

  • Název piva: Kryšot APA
  • Pivovar:
  • Země, město: Česká republika, Čachotín
  • Styl: american pale ale
  • Alkohol: 5 %
  • Forma: lahvové 0,5 l
  • Stupňovitost: 12°
  • Vzorek poskytl(a): Honza Křišík - Kryšot

Hodnocení

Barva

lehce kalná světle oranžová barva

Pěna

vyšší, stabilní

Vůně

Pryskyřičná vůně chmele, lehké tóny sladké sladovosti, po čase až cukernatosti, lehká kvasničná vůně

Chuť, říz

 

Kořenité a především zemité – hlína. Střední až slabší říz. Hořkost silná ze začátku, pak ustává a mění se v zemitý konec, který trvá poměrně dlouho, hořkost zůstává dlouho na patře, ale neulpívá, je příjemně suchá. Dokonce je cítit i lehká hřejivost na konci. Tělo středně plné, svěží.


Další komentář

Tento vzorek jsem dostal od Kryšota (Honza Křišík) s tím, že chtěl, abych mu řekl, jaké vady pivo má, aby mohl vylepšovat. No moc jsem jich nenašel 🙂 Typická kvasničná vůně i chuť je dána sušenými kvasnicemi a nemožností filtrace v domácích podmínkách, navíc po zkušenostech z domovarnické akce Kostelecký Chmelovárek, kde jsem měl v degustační sadě snad všechny vady v pivu, které existují mě toto mile překvapilo.

 

Chmel: Nelson Sauvin, Cascade, Warrior, ŽPČ

Slad: světlý, bavorskký, karapils

Kvasnice: Safale US-05

Vařeno infuzí

Fotografie

Kryšotovo APA

Kryšotovo APA

Výsledek (?)

1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod0 bodů0 bodů0 bodů
7 bodů z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (1 hlasů, průměrné hodnocení: 10,00 z 10)
Loading...Loading...

Vlastnosti: , , , , , , ,



Komentáře

  • […] První pokus o svrchně kvašené pivo. Mám rád americké chmely, volba tedy padla na Cascade. Pro Nelson Sauvin jsem se rozhodl, protože několik týdnů před vařením jsem ochutnal výborný ejl s tímto chmelem, takže musel být i v mém ejlu Pivo čtyři dny kvasilo, pak jsem ho stočil do demižonu a přidal chmel ve vyvařené ponožce. Po dalších čtyřech dnech šlo do lahví s přidáním 3g cukru na 0,5l. Takhle dopadlo pivo na recenzích. […]

Napsat komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »