Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Zlatopramen Radler Pomeranč a zázvor

Údaje o pivu

Hodnocení

Barva

Žlutá, kalná.

Pěna

Pěnivost poměrně slušná, leč pěna je řídká a během několika málo okamžiků se rozpadne a na hladině nezbyde vůbec nic.

Vůně

Vůně je téměř identická s pomerančovou šťávou, zázvor jsem hledal velmi dlouho, najít se mi jej však nepodařilo.

Chuť, říz

Chuť je…no jak bych to jen řekl…pivo byste v láhvi hledali marně. Chuťově je to identické s libovolnou sladkou limonádou s příchutí pomeranče, kterou si pořídíte v supermarketu, možná až na tu hořkost ve druhé třetině doušku, která není úplně příjemná. Zázvor maličko znatelný je, ne však nikterak výrazně, snadno se výraznosti pomeranče ztratí.

Na pomerančovém Zlatopramenu oceňuji, že ač je v něm chemie, tak z něj nijak zvlášť nevyčnívá — zejména zde nenajdete odporný pocit na patře způsobený umělým sladidlem, které ve výrobě naštěstí nepřidávají.

Další komentář

Celkově bych řekl, že je to vcelku povedená pomerančová limonáda, přítomnost piva je však natolik neznatelná, že bych si to, být výrobcem, jako cyklistu asi označit netroufl.

Ve srovnání s cyklistou ze Staropramenu je to však rozhodně krok dopředu od odporné chemické chuti k něčemu recenzentově jazyku bližšímu.

Složení: pivo (pitná voda; ječný slad; upravený chmel; chmelové produkty), nápojový koncentrát (pitná voda; fruktóza; pomerančový koncentrát; pomerančový extrakt; zázvorový koncentrát; citronový koncentrát; regulátor kyselosti: kyselina citrónová, citrát sodný; stabilizátory: arabská guma, karubin; přírodní aroma; antioxidant kyselina askorbová; barvivo beta-karoten), oxid uhličitý.

Poznámka pro výrobce: Docela by mě zajímalo, kde v „přírodním ovoci“ prezentovaném v kampani nalezneme citrát sodný, arabskou gumu a karubin.

Ochutnali jsme i Zlatopramen Radler Citrus.

Fotografie

Zlatopramen Radler Pomeranč a zázvor

Výsledek (?)

1 bod1 bod1 bod1 bod0,5 bodu0 bodů0 bodů0 bodů0 bodů0 bodů
4,5 bodu z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (38 hlasů, průměrné hodnocení: 8,18 z 10)
Loading ... Loading ...

Vlastnosti: , , , , , , , , , , , , , ,



Komentáře

  • Kuba napsal:

    Chystám takový pokus. Udělám silnou citronádu a namíchám 1:1 s pivem, dostanu pak radlera? Už jsem v komentářích zmiňoval radler od Zillertalu, kde je na láhvi napsané, že je v tom 50% piva a 50% citrónové limonády, tak by to třeba fungovat mohlo…? Nezkoušel někdo něco takového? Na léto by to mohlo být zajímavé pití…

    • pinkano napsal:

      Takhle dělají Radlera v Air Café v Brně do půllitru. Půlku Bernard a půlku ZONku. A je to perfektní osvěžení v létě, ačkoliv nejsem zastáncem pivních koktejlů nebo jiných věcí, tak tohle mi vůbec nevadilo a nevadí. Takže s chutí do toho, budeš určitě mile překvapen jako já. Možná i doporučím tu ZONku než nějaký Sprite nebo Fantu.

    • Déčko napsal:

      My si tak mícháme pivo s citronovým Liftem a je to super :) já jinak pivo moc nemusím, ale tohle je dobré!

  • GMS napsal:

    Kyselina askorbová se vyskytuje normálně v přírodním ovoci.

  • CZEKO napsal:

    Souhlasím že s radlerem bych tuhle limonádu vůbec nesrovnával.Chuť piva aby pohledal.Ale jinak mi to fakt chutnalo,kam se na to hrabe staropramen.Jsem hodně zvědav jak dopadnou ty ochucený Gambáče.V obchodech je už mají,takže se chystám ochutnat.Jen mě tošku děsí příchuť bezinka-limeta.No uvidíme

  • Energetik napsal:

    Ale tak jo, mě to chutná, měl jsem teda citrónovou verzi a když to vezmu takhle, že nechci kupovat nějakou umělou limonádu ala Sprite, tak je to dobrá alternativa. Ale nejlepší je stejně limonáda z Rychnova nad Kněžnou. Složení: voda, oxid uhličitý a pak asi 15 éček :-))) Ale ráno na žížu v kocovině – k nezaplacení :-DDD

  • Déčko napsal:

    a ještě něco pro autora – příště šetři slůvkem „leč“… dosahuješ tak úplně opačnýho efektu, než jsi možná chtěl, a na místo ozvláštnění dochází ke zbytečnýmu snížení úrovně celé výpovědi, která je jinak zajímavá ;)

  • Honza napsal:

    Právě jsem dosekal celou zahradu a v takovém vedru mi tento Radler opravdu přišel k chuti. Osvěžující, více cítím limonádu, než pivo :-)

  • Marcel napsal:

    fajn, ale už tomu neříkejme pivo, ale limo

  • Jirka napsal:

    osvěžení v pohodě ale klasika je klasika.
    Ženské to chutná tak myslím že je to as výrobek
    určen úplně pro jinou sortu a né pro pivaře.

  • Jirka 2 napsal:

    Předchozí komentář není můj.Já tyto stránky znám krátce.Poprvé jsem se radleru napil v Německu omylem,byl to šok.Další ochutnávky při prodejních akcích mi stačí.Pít to nebudu.Ale když to někomu chutná má to mít.Já to považuji ředit pivo(fernet,Becher)vodou a prodávat za stejnou cenu za nehoráznost.Při mé návštěvě tohoto hospodského pivovaru http://www.peterwirt.com/contao/index.php/brauerei.html jej na požádaní míchali přímo u pípy.Pivo bylo dobré mix jsem neochutnal. Zarazilo mne že v tomto pivovaře bylo pivo nejlevnější v okolních hospodách bylo nejdražší pivo velkých koncernů.

  • xxx napsal:

    no- mě přišlo tohle mailem:
    Hit tohoto léta – ovocná piva, tzv. radlery. Staropramen Cool Grep obsahuje celkem 13 éček, z toho 5 velmi škodlivých:

    Sladidlo E952 je 40x sladší než cukr bez jakéhokoliv energetického obsahu. Vyrábí se z cyklohexylaminu, který se jinak používá na hubení hmyzu nebo proti korozi. Zvyšují účinky karcinogenů. V USA ZAKÁZÁNO!

    Sladidlo E954 je dokonce až 500x sladší než běžný cukr bez energetického obsahu!! Vyrábí se z toluenu.

    Další sladidla E950 a E951 ještě zvýrazňují sladivost ostatních sladidel. Údajně vhodné pro hubení krys.

    E120 je skutečná lahůdka – rozemletí broučci Dactylopius Coccus. Dodávají potravinám zdravou červenou barvu. Mohou ale způsobit kožní nádor, astma, kopřivku, sennou rýmu, u dětí hyperaktivitu.

    Celkem pět velmi nebezpečných éček. To je COOL.

Napsat komentář


Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »